Het studielandschap
Copyright: architecten van Mourik
Op maat gemaakte zitelementen
Copyright: architecten van Mourik
Aan weerszijden van het landschap zijn borden geplaatst waar de studenten gebruik van kunnen maken
Copyright: architecten van Mourik
Het studielandschap
Copyright: architecten van Mourik
In het ontwerp bevinden zich lage en hoge werkplekken
Copyright: architecten van Mourik
Op de kop zijn focuscabines met zit en staplekken
Copyright: architecten van Mourik
Axo van het project
Copyright: architecten van Mourik
Het studielandschap
Copyright: architecten van Mourik
Op maat gemaakte zitelementen
Copyright: architecten van Mourik
Aan weerszijden van het landschap zijn borden geplaatst waar de studenten gebruik van kunnen maken
Copyright: architecten van Mourik
Het studielandschap
Copyright: architecten van Mourik
In het ontwerp bevinden zich lage en hoge werkplekken
Copyright: architecten van Mourik
Op de kop zijn focuscabines met zit en staplekken
Copyright: architecten van Mourik
Axo van het project
Copyright: architecten van Mourik

Interieur faculteit TNW

24 augustus
Twee faculteiten en drie studieverenigingen van de Universiteit Twente verhuizen naar de tweede verdieping van het bestaande Carré-gebouw. Het interieur moet worden gereorganiseerd om aan hun eisen te voldoen. De faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) en de faculteit Electrotechniek Wiskunde en Informatica (EWI) hebben behoefte aan meer ruimte om te studeren, te werken en te ontmoeten; een inspirerend studielandschap.

Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen en ligt rondom een binnenplaats. De bestaande structuur van het interieur bestaat voornamelijk uit blinde lange gangen met aangrenzend kantoorruimtes, laboratoria en onderwijsruimten. Door een slimme opzet van de installaties en een extra hoog plafond is het gebouw zeer flexibel.

Het idee is om de rigide structuur van de bestaande gangen te doorbreken en open gebieden te creëren om een gevoel van verrassing en inspiratie te geven voor zowel studenten als werknemers om te werken, te studeren en elkaar te ontmoeten. Door de verdieping efficiënt in te richten en te materialiseren maken wij een gezonde en duurzame werkomgeving.

 Om deze reden herbergt een groot deel van het vloeroppervlak een open landschap van verschillende studieplekken. Aan de ene zijde is het studielandschap rustig en meer intiem (het paviljoen) met een toevoeging van een bibliotheek die tevens dienst kan doen als een podium. Aan de andere zijde is het dynamischer en flexibeler met losse meubels die studenten vrij kunnen verplaatsen naargelang hun behoeften. Deze ruimte is ten beschikking van de faculteit TNW en haar drie studieverenigingen.

 De medewerkers van EWI krijgen een ander open deel tot hun beschikking voor ontmoeten en werken, waar zij tevens kleine lezingen kunnen organiseren.

 De materialen zijn geselecteerd op basis van duurzame criteria zoals het hergebruik van afvalstoffen, hergebruik van plastic afval, natuurlijke stoffen, minder aanwezigheid van chemicaliën en lijmen en producten op biobasis. We kiezen bamboe als het belangrijkste materiaal voor het project vanwege haar duurzame karakter. Ook hebben wij de bestaande verlichting, in een nieuwe configuratie, hergebruikt. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met architecten van Mourik

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van architecten van Mourik

architecten van Mourik
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan