Juli Ontwerp - De Veerdam - achtergevel frontaal
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - voorgevel met parkeergarage
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - entreehal met uitzicht
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - voorgevel detail
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - terrassen
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - penthouse
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - details
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - groene ligging
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - achtergevel 3D
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - ligging
Copyright: Achmed Al-Tamimi
Juli Ontwerp - De Veerdam - achtergevel frontaal
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - voorgevel met parkeergarage
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - entreehal met uitzicht
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - voorgevel detail
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - terrassen
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - penthouse
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - details
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - groene ligging
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - achtergevel 3D
Copyright: Luuk Kramer
Juli Ontwerp - De Veerdam - ligging
Copyright: Achmed Al-Tamimi

Appartementencomplex De Veerdam

29 juni
De kavel aan ‘De Veerdam’ heeft een belangrijke functie gehad voor binnenvaartschippers, die jarenlang dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid om hier aan wal te gaan. Op de locatie waar vroeger het veer tussen Krimpen en Capelle voer, is nu een woongebouw met 24 appartementen gerealiseerd. Een aantal van de nieuwe bewoners van ‘De Veerdam’ is (gepensioneerd) binnenvaarder. Vanwege de buitendijkse locatie is het een technisch complex project.  

Trots door ode aan de historie
Om deze historie tot uitdrukking te laten komen in het appartementencomplex, hebben we het de uitstraling van een ‘poortgebouw’ gegeven. De centrale entree loopt dwars door het gebouw heen. De entree heeft de materialisering van het exterieur meegekregen, waardoor het voelt als een enorme poort waar je dwars doorheen naar het water loopt, zoals je vroeger het pont op liep. Deze metershoge hal heeft aan weerszijden een grote glazen gevel gekregen, die bewoners - en het verkeer dat langs komt rijden - een prachtige, vrije blik over het water geeft.

Programma
Aan de waterzijde presenteert het gebouw zich met royale terrassen. Ieder appartement heeft een terras aan de waterkant met vrij uitzicht over het water en de mooie omgeving.

De bovenste verdieping bestaat uit twee penthouses met een afwijkende puiengevel, die terugliggend zijn gepositioneerd en zo ruimte geven aan grote terrassen aan drie zijden van deze penthouses.

Het parkeren is voor het grootste gedeelte bebouwd (onder het appartementencomplex/maaiveld) opgelost, wat de inpassing in de openbare ruimte sterk verbetert. Door deze oplossing is de ruimte aan de waterkant vrijgehouden, zodat buurtbewoners langs de waterkant kunnen lopen en elkaar hier kunnen ontmoeten.

Stoere materialisatie en aandacht voor details
Het appartementencomplex heeft een uitstraling gekregen passend bij de stoere historie van de locatie. Het is kloek en stevig als een toegangspoort.

Het horizontale karakter van de terrassengevel wordt versterkt door horizontale banen met verticaal metselwerk in een afwijkende kleur. De terrassen zijn uitgewerkt met mooi gedetailleerde, geprefabriceerde metselwerk elementen. De horizontale belijning hiervan is rond het hele gebouw doorgezet tot aan de poort, om de voor- en achtergevel esthetisch aan elkaar te verbinden. De dijkkant is wezenlijk anders dan de rivierkant, maar dankzij deze doorlopende lijnen is het gebouw visueel toch één geheel. De kleurstelling van het gebouw is afgestemd op de al aanwezige naastgelegen rijwoningen.

Details als de diepere negges van de ramen, de stalen zijpanelen in een net iets donkerder tint dan de bakstenen en  het afwisselend horizontaal en vertikaal georienteerde metselwerk geven een rijk beeld aan de gevel.

Geluk & Gezondheid
Naast het prachtige uitzicht vanuit woonkamer en balkons, en bij de penthouses zelfs vanuit de slaapkamers, draagt ook de aandacht voor details bij aan de trots - en daarmee aan het geluk - van de bewoners. Omdat verbinding voelen met buurtbewoners een belangrijke factor is voor geluk, hebben we van de entreehal een royale plek gemaakt waar medebewoners elkaar kunnen ontmoeten en – indien gewenst – deze in te richten met een zitplek, waar met zicht op het water een gesprekje met elkaar aangeknoopt kan worden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Juli ontwerp B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Juli ontwerp B.V.

Juli ontwerp B.V.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan