Prijswinnend project The Gasholders London

27 mei
Misschien wel een van de meest opvallende gebouwen in heel Groot Brittannië is het Gasholders Londen. In het hart van Kings Cross, het grootste stedelijke herontwikkelingsplan van Europa vind je dit enorme industriële erfgoed project. In de frames van de oude gashouders zijn door het befaamde architectenbureau WilkinsonEyre Architects drie residentiële gebouwen gerealiseerd. Binnen deze gebouwen zijn maar liefst 145 appartementen en penthouses verwerkt. Ook is er voor de bewoners een privé fitnessruimte en spa, een businesslounge en een entertainment ruime met filmzaal, een receptie en een privé-eetzaal.

Een gasholder, in het Nederlands een gashouder, is een grote container of voorraadtank waarin begin 20e eeuw gas werd opgeslagen. Doorgaans zijn de cilindervormige gashouders gemaakt van staal waardoor ze er zo rauw uitzien. Tegenwoordig komt het wel eens voor dat de gashouders (die nog niet zijn gesloopt) een nieuwe bestemming krijgen. Ze krijgen bijvoorbeeld een culturele en recreatieve bestemming of er worden in dit geval luxe woningen van gemaakt.

WilkinsonEyre Architects
WilkinsonEyre
 is een groot vermaard award winning (meer dan 400 awards) internationaal architectenbureau, wat al veel spraakmakende  projecten heeft gerealiseerd over heel de wereld. Ze realiseren zowel residentiële als zakelijke projecten, bruggen, culturele en educationele gebouwen en sport en recreatieve gebouwen. Een aantal noemenswaardige projecten zijn de Gateshead Millennium BridgeSingapore's Gardens by the Bay, New Bodleian Library for the University of Oxford en de London Olympic Basketball Arena voor de Olympische spelen van 2012. 

Jonathan Tuckey

Het monumentale gebouw heeft verfijnde, eigentijdse appartementen gekregen, waar ook rekening is gehouden met de wens van de bewoners. De appartementen hebben een design inrichting gekregen aan de hand van Jonathan TuckeyJonathan Tuckey Design is hét bureau uit Londen dat gespecialiseerd in het transformeren van bijzondere (oude) bestaande bouw of industrieel erfgoed naar moderne, functionele gebouwen en woningen. Ze hebben wereldwijd projecten gerealiseerd en waren de perfecte partij voor dit enorme project.

Het doel van de interieurarchitectuur van dit project was om niet gewoon een ontwerp te maken, maar een perfecte balans te vinden tussen wat er mogelijk was binnen de bouw en de wensen van de nieuwe bewoners. Het belangrijkste voor dit ontwerp is dat de appartementen mooie woningen zijn, waar de bewoners zich helemaal thuis voelen.

Interieur

Ieder appartement heeft een geheel eigen inrichting en look & feel gekregen. Er is gebruik gemaakt van unieke en opvallende details en veel verschillende materialen om ieder appartement geheel eigen te maken. Er is geprobeerd om het mechanische en industriële karakter van het gebouw op een elegante manier in de interieurs te verwerken. Er is daardoor ook veel gebruik gemaakt van industriële materialen zoals hars, staal, messing, hout en beton. Voor veel van de appartementen is er gekozen voor vloeren van EPI, hun gietvloer past bij veel verschillende soorten interieurs.

Vloeren EPI Superbase 600 NV
In veel van de appartementen is de EPI Superbase 600 NV toegepast. Deze gietvloer van EPI is in meerdere kleuren uitgevoerd door een goede partner van EPIWe Think Resin. We Think Resin is van een oorsprong een Nederlands bedrijf dat zich heeft uitgebreid naar Groot Brittannië. Met een meer dan 20 jarige samenwerking met EPI waren zij  daarom de perfecte keuze voor dit grootschalige project. Omdat er zoveel keuze in kleuren is, passen de gekozen vloeren en kleurstellingen perfect bij de interieurs van de verschillende appartementen.

EPI Superbase gietvloeren
Deze vloer is verkrijgbaar in vele natuurlijke solid en blend kleuren. Deze elastische gietvloer is erg makkelijk schoon te houden en daardoor dus bijna onderhoudsvrij. De comfortabele vloer kan makkelijk worden toegepast in combinatie met vloerverwarming en kan over bestaande vloeren worden aangebracht. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met EPI Group

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design