Drifter bank in Lava Grey
Solid Staple Bank in Cloudy Grey
Rough&Ready Kringbank in All Black
The New Standard Bank in Bamboo Brown
Drifter bank in Lava Grey
Solid Staple Bank in Cloudy Grey
Rough&Ready Kringbank in All Black
The New Standard Bank in Bamboo Brown

TWIN concept. Innovatie in duurzaamheid & esthtiek

8 januari
Streetlife introduceert het TWIN concept! De ambitieuze missie om voor alle houten onderdelen binnen de Collectie Straatmeubilair een alternatieve duurzame tweeling te voorzien. Waar FSC©-gecertificeerd hardhout altijd al een groene keuze was, bieden de vier nieuwe opties een houtvrij alternatief waarmee de materialen range nu bestaat uit vijf tinten groen.

Een groot deel van de Collectie bestaat uit producten met hardhouten zittingen of balken. Met de toevoeging van vier alternatieve materialen is het nu mogelijk om voor elke balkmaat in het Streetlife assortiment een keuze te maken tussen FSC-gecertificeerd hardhout óf een biobased dan wel gerecycled ‘tweelingmateriaal’.

Lava Grey, Cloudy Grey en All Black zijn kunststof recyclaten; Bamboo Brown een CO2-neutraal biobased product. Ieder materiaal heeft een eigen karakter dat voortkomt uit de bronmaterialen en productiemethoden.

Lava Grey dankt zijn naam bijvoorbeeld aan de stroperige consistentie van het recyclaat tijdens de vorming in de mal. Er ontstaat daarbij een oppervlaktestructuur die doet denken aan gestolde lavastromen. *De Drifter balken die Streetlife uit dit materiaal maakt bevatten maar liefst 92kg huishoudelijk plastic afval per strekkende meter! Een Drifter bank met 2 balken van 3 meter lang herbergt daarmee maar liefst 650 kg aan plastic dat anders niet gerecycleerd zou worden. Dit staat gelijk aan een jaar lang huishoudelijk plastic afval van 15 gezinnen!

Cloudy Grey bestaat voor 50% uit textielvezels en 50% uit gerecycled LDPE kunststof. De productie van dit materiaal spreekt daarmee twee van de snelst groeiende problematische afvalstromen aan. De textielvezels geven het materiaal een tactiel en levendig uiterlijk met marmereffect. De grijze kleur van zowel Cloudy Grey als Lava Grey en ontstaat door het samenvoegen van afvalmateriaal. Streetlife kiest ervoor geen kleurstof toe te voegen en deze natuurlijke kleur te behouden.

All Black is een materiaal waar Streetlife al langere tijd ervaring mee heeft. Er zijn inmiddels tientallen projecten in All Black opgeleverd. Het door-en-door zwarte materiaal is al veel te zien in de openbare ruimte, maar de esthetiek van All Black binnen de Streetlife Collectie is verfrissend. De zwarte kleur blijft zwart door UV-stabilisatie, maar kan onder extreme omstandigheden na 8 tot 10 jaar licht verkleuren naar antraciet.

Bamboo Brown is een CO2-neutraal biobased materiaal bestaande uit 90% bamboevezels, geoogst uit FSC-beheerde bossen, en 10% lijm. De lange bamboe strips worden onder hoge temperatuur en druk samengeperst. Dit proces geeft, door het van nature aanwezige suiker, het materiaal zijn diepbruine kleur. De zichtbare vezels geven variatie in kleur en een houtachtige structuur in het gladde oppervlak. Door de hoge dichtheid heeft Bamboo Brown een relatief hoog gewicht. Door blootstelling aan het buitenklimaat vergrijst Bamboo Brown.

De technische eigenschappen van deze materialen zijn gelijkwaardig aan die van hardhout. De kleur, textuur en het verhaal zijn echter helemaal anders. Kunststof recyclaten zijn al enige tijd een duurzaam alternatief maar op esthetisch vlak viel nog veel te behalen.

Het TWIN concept van Streetlife biedt de inrichter van de openbare ruimte nu een fraai vormgegeven alternatief voor producten die zijn voorzien van FSC-gecertificeerd hardhout. Door de andere verschijningsvorm biedt TWIN nieuwe toepassingsmogelijkheden.Zeker niet minder belangrijk is dat de keuze voor een TWIN-materiaal bijdraagt aan de reductie van afvalstromen en dat de producten een langere levensduur hebben. Aan het einde van hun levenscyclus zijn de TWIN-materialen weer te recycleren of terug te brengen in de keten. 

In de huidige tijd waarin we onze impact op het milieu drastisch moeten verkleinen, dient duurzaamheid eenleidend en integraal onderdeel van het creatieproces te zijn. Een tijdloze stijl en hoge kwaliteit in zowel esthetiekals techniek vormen de basis voor een lange levensduur. Door slimme detaillering en materiaalkeuzes wordt nietalleen het benodigde onderhoud beperkt, maar ook de levensduur van het product verder verlengd. Zo kunnenonderdelen bij beschadiging zeer eenvoudig vervangen worden en aan het einde van hun levensduur wordenhergebruikt of gerecycled.  Deze duurzame gedachte staat aan de basis van Streetlife’s ontwerpvisie.

“Als ontwerpers bevinden wij ons in een positie waarin we met behulp van de oplossingen die we bieden kunnensturen richting een meer gezonde, duurzame en groene openbare ruimte. In onze werkwijze en met het TWIN concept trachten wij esthetiek en duurzaamheid te combineren in eerlijke producten, klaar voor de toekomst.” (Streetlife) 

* Lava Grey wordt toegepast bij Drifter banken met een forse balkmaat van 30x30 cm en bij kleinere Heavy-Heavy balken van 21x14cm. Dit verschil in afmeting zorgt in het proces voor een ander, minder ruwe,oppervlaktestructuur in de Heavy-Heavy balk.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan