Een symbiose van zitvormen in een alpentuin

16 mei 2019
Hoog op de Bürgenstock ontmoeten tegenstellingen elkaar: het rustieke landschap komt er samen met moderne architectuur, geschiedenis met de 21e eeuw, natuurlijke vormen met geometrische. Te midden van het berglandschap benadrukken producten uit de Rough&Ready en de Solid Series van Streetlife deze contrasten met behoud van een visueel aantrekkelijke uniforme uitstraling.

Ingebed in de Zwitserse Alpen ligt de Bürgenstock direct aan het Vierwoudstrekenmeer in het Zwitserse kanton Nidwalden. Vanaf de bergkam wordt de wandelliefhebber getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht op de Alpen, het meer en de stad Luzern. Op 874 meter boven de zeespiegel ligt hier het gelijknamige kuuroord Bürgenstock. Een aaneenschakeling van resorthotels, spa’s, restaurants en een overdekt winkelcentrum biedt luxe, wellness en een sprookjesachtig panorama.

Het Bürgenstock Resort is een icoon van het Zwitserse hotelwezen. In 1873 werd het Palace Hotel geopend, niet lang daarna gevolgd door een tweede hotel en een kabelbaan, die het kuuroord met het dal verbond. In de jaren 60 van de vorige eeuw groeide Bürgenstock uit tot een ontmoetingsplaats voor welgestelden en beroemdheden. Hollywoodsterren als Audrey Hepburn en Sophia Loren woonden hier naast tsaren en aartshertogen. In 2008 werd besloten om het resort in een aantal fases te renoveren en uit te breiden. De werkzaamheden werden in 2017 afgerond met de opening van het nieuwe Waldhotel.

Dové Plan AG kreeg de opdracht om het landschap van de omliggende alpentuin in te richten. Het bureau ontwierp een groene oase die doorkruist wordt door een natuurlijk pad, dat op verschillende plaatsen uitwaaiert. De hierdoor ontstane open ruimtes dienen als rustplaats met zitmogelijkheden en een panoramisch uitzicht op het alpenlandschap.

De omgeving wordt gekenmerkt door contrasten. Tegenover de rustieke tuin en de landelijke omgeving staat moderne en luxueuze architectuur. Dit contrast komt ook tot uitdrukking in het straatmeubilair. Er is gekozen voor producten uit de Rough&Ready en Solid Series van Streetlife, waarin deze tegenstelling wordt geaccentueerd. Tegenover het robuuste karakter van de Rough&Ready-balken van 7x15 cm staat de moderne en verfijnde uitstraling van de Solid-latten van 7x7 cm. Door de samenhang tussen de afzonderlijke productseries in de Streetlife-collectie ontstaat er desondanks een uniforme uitstraling.

De organische vormen van het pad komen terug in de meanderende Rough&Ready Curve Banken. De flexibele opzet van het Streetlife-systeem bood de landschapsarchitecten de mogelijkheid om zelf de curve en lengte van de banken te bepalen. De verticale latten van de Rough&Ready Royal rugleuningen sluiten naadloos aan bij deze rondingen.

De drie Solid Serif Chaise Longues volgen met hun vloeiende ligvlak het natuurlijke karakter van de tuin. Het slanke formaat van de latten verwijst juist naar de elegantie van de moderne architectuur. Met 8 mm is de afstand tussen de latten klein gehouden, wat resulteert in een bijna gesloten ligvlak. Dankzij dit homogene oppervlak en de gebogen vorm zijn de Solid Serif Chaise Longues bijzonder comfortabel en nodigen zij uit tot relaxen en zonnebaden.

De Solid Skirt Banken zetten eveneens in op een moderne uitstraling. De keuze viel op een kringbank en twee langwerpige banken. De verticale latten van de ‘Skirt’ sluiten aan bij de horizontale latten van het zitvlak. Streetlife vermijdt klassieke houtverbindingen en heeft hier voor een fraaie en kenmerkende hoekoplossing gekozen: een stalen plaat scheidt en verbindt tegelijkertijd beide latten.

Twee geometrische Podiumeilanden complementeren het programma. Deze werden op verzoek van de landschapsarchitecten op maat gemaakt. De trapezevormige en veelhoekige contouren passen precies in de omgeving, waardoor ze naadloos in de tuin opgaan. Hun elegante karakter verwijst daarentegen naar de architectuur.

De unieke en coherente collectie van Streetlife benadrukt niet alleen de contrasten van Bürgenstock, maar draagt ook bij aan een harmonieuze en aantrekkelijke omgeving.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan