Abtswoude Bloeit!

28 augustus 2018
Abtswoude is een plek waar studenten en cliënten van Stichting PerspeKtief direct naast elkaar en direct naast ouderen wonen. Stichting PerspeKtief biedt hulp aan personen die door ongelukkige omstandigheden economisch dakloos zijn geraakt. In plaats van deze doelgroepen van elkaar te scheiden wordt er gestreefd naar invullingen om dat sociale contact juist op te zoeken en te stimuleren. De studenten wonen voor het eerst op zichzelf en kunnen nauw contact met oudere, ervaren medebewoners daarom goed gebruiken. Voor de cliënten van Stichting PerspeKtief is dit een plek waar zij de kans krijgen om geleidelijk aan weer grip te krijgen op het leven en geheel op eigen tempo weer op eigen benen kunnen leren staan. Daarbij helpt het dat deze kwetsbare mensen, met een vaak moeilijke periode achter de rug, niet worden afgezonderd van de samenleving, maar juist in een complex wonen waar ontmoeting centraal staat.

Voor de ouderen draagt deze herontwikkeling tenslotte bij aan het tegengaan van de veelvoorkomende eenzaamheid. Het is niet zelden dat 65-plussers zich na hun pensioen eenzaam voelen. Volgens het Nationaal Ouderenfonds voelen circa 900.000 van de ruim 2,9 miljoen 65-plussers zich eenzaam. Die eenzaamheid komt simpelweg voort uit te weinig sociaal contact. Een dagelijks praatje met iemand uit een jongere generatie kan dan veel verschil maken.

Op de begane grond is de Woonkamer van de Wijk gerealiseerd. Deze ruimte is niet alleen voor de bewoners maar ook voor iedereen die in de buurt woont. In de ruimte bevindt zich een koffiebar en twee keukens. Er zijn studieplekken, meerdere zitplekkenwaarrustig een boek gelezen kan worden en er is een expositieruimte. In de Woonkamer van de Wijk kan jong en oud elkaar ontmoeten, met elkaar eten, een spelletje doen of een kopje koffiedrinken. Er worden hier ook culturele workshops en activiteiten georganiseerd speciaal voor de bewoners van Abtswoude Bloeit en de mensen uit de wijk.

Bij deze transformatie is er gebruik gemaakt van wat er al is. Doordat het pand zich goed leende voor transformatie kon dat ook heel goed. Zo is er bij het ontwerp gekeken naar hoe het pand met minimale ingrepen weer aantrekkelijk gemaakt kan worden voor nieuwe bewoners met andere wensen en levensstijlen. Daarnaast zijn er materialen uit andere leegstaande gebouwen hergebruikt.

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.abtswoudebloeit.nl of de sociale media van SHS Delft in de gaten houden!

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met SHS Delft

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan