Atrium
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Loungezitje
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_04
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_05
Copyright: Christiaan de Bruijne
Teamwork
Copyright: Christiaan de Bruijne
Teamwork_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Informele overlegplekken
Copyright: Christiaan de Bruijne
Studio
Copyright: Christiaan de Bruijne
Studio_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_02_gesloten
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_02_open
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_04
Copyright: Christiaan de Bruijne
Souterrain
Copyright: Christiaan de Bruijne
Exterieur
Copyright: Christiaan de Bruijne
Van dode kamer tot licht atrium
Copyright: Christiaan de Bruijne
Plattegrond begane grond
Copyright: OTH architecten
Atrium
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Loungezitje
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_04
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun
Copyright: Christiaan de Bruijne
Atrium_05
Copyright: Christiaan de Bruijne
Teamwork
Copyright: Christiaan de Bruijne
Teamwork_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Fun_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Informele overlegplekken
Copyright: Christiaan de Bruijne
Studio
Copyright: Christiaan de Bruijne
Studio_02
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_02_gesloten
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_02_open
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_03
Copyright: Christiaan de Bruijne
Co-creation_04
Copyright: Christiaan de Bruijne
Souterrain
Copyright: Christiaan de Bruijne
Exterieur
Copyright: Christiaan de Bruijne
Van dode kamer tot licht atrium
Copyright: Christiaan de Bruijne
Plattegrond begane grond
Copyright: OTH architecten

Philips HTC-36

26 juni 2018
Op de High Tech Campus in Eindhoven transformeerde OTH architecten een voormalig natuurkundig laboratorium (HTC-36) van Philips uit begin jaren zestig van de vorige eeuw tot een informele en creatieve werkomgeving voor de Business Groups Healthcare Informatics (HI) en Health Suite Digital Platforms (HSDP). Het kantoor is volledig ingericht op de Agile manier van werken, waarbij flexibele, multidisciplinaire projectteams in korte cycli resultaten boeken. De werkomgeving is hiervoor onderverdeeld in drie zones: fun, team work en co-creation. De indeling moedigt werknemers en bezoekers aan om verantwoordelijkheid te nemen en het beste uit zichzelf te halen.

Het voormalige laboratoriumgebouw is voor de nieuwe functie intern volledig gestript. Centraal in het gebouw bevond zich over drie verdiepingen een zogenaamde ‘dode’ kamer, een ruimte rondom voorzien van schuimrubberen punten om geluid volledig te absorberen. In de nieuwe situatie is de dode kamer opengebroken en omgevormd tot een ruimtelijk atrium, dat daglicht diep in het gebouw brengt. Onder de schuimrubberen punten kwamen metselwerk muren tevoorschijn, die het atrium een bijzondere uitstraling geven. Nieuwe, stalen trappen verbinden de omliggende verdiepingen. Even verderop zorgt een tweede, kleiner atrium voor nog meer visuele verbinding tussen de verdiepingen. Rondom het gebouw zijn verschillende betonnen kelderlichten verwijderd en is het maaiveld omlaag getrokken. Dankzij de atria en het verlaagde maaiveld, komt er in de nieuwe situatie voldoende daglicht in het souterrain om het als werkomgeving te gebruiken.

In het hart van het gebouw, nabij de atria, ligt de fun omgeving. Hier kunnen medewerkers en bezoekers even ontsnappen aan het kantoorleven. Er is ruimte om zowel collectief als individueel te ontspannen, dankzij spelelementen en informeel meubilair. Rond de fun area, waar ook voorzieningen als pantry en koffiecorner zijn gesitueerd, ligt de team work zone. Aan de buitengevel bestaat deze uit zogenaamde studio’s, creatieve ruimten waar teams van acht tot tien personen werken. Op de begane grond is hier een bestaande visgraat parketvloer hergebruikt. Antracietkleurige kasten met open vakken zorgen ervoor dat teams hun werkruimte kunnen personaliseren, om de team identiteit uit te dragen en de saamhorigheid te versterken. Meer gesloten ruimten, waarin een variatie aan werkplekken is gemaakt, vormen de overgang tussen de studio’s en de fun area. In dit gebied liggen overlegplekken, scrumplekken, belplekken en concentratiewerkplekken. Nabij de entree van het gebouw is de co-creation omgeving gesitueerd. Dit gebied bestaat uit een mix van open en gesloten ruimten voor formeel en informeel overleg. De layout is volledig flexibel dankzij multifunctioneel meubilair en verplaatsbare wanden. 

Het industriële karakter van gebouw HTC-36 is na de herindeling behouden en zelfs versterkt. Installaties zijn in het zicht gelaten, om de hoogte van de verdiepingen te maximaliseren. Een nieuwe, witte gietvloer en antraciet geschilderd bouwkundig plafond, maken de verdieping tot een eenheid. Het weer zichtbaar gemaakte metselwerk en het bestaande visgraat parket zorgen voor een natuurlijk accent in de basis van beton, staal en glas. Bijzondere plekken kregen nadruk door deze in blauw- of groentinten uit te werken. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OTH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan