Kantoor Architectenbureau Inbo

27 maart 2018
Met een nieuw kantoor naar eigen interieurontwerp heeft architectenbureau Inbo een aangename werkplek voor haar medewerkers ontwikkeld. Het pand heeft ondanks de grondige renovatie en herbestemming haar karakteristieke industriële uitstraling behouden. Met de plaatsing van 27 OWA Selecta plafondeilanden is de open werkomgeving daarnaast op rustieke wijze voorzien van aangename akoestiek en een goede verstaanbaarheid.

Akoestische berekening gewenst
Belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe kantoor waren grote open ruimtes, een industriële uitstraling en comfortabele werkplekken met een aangenaam akoestisch klimaat. Omdat het ontwerp veel harde, weerkaatsende materialen bevatte, was een akoestisch advies gewenst. Architect Hugo Jong vertelt: ”Leon Spijkers van OWA Benelux heeft op basis van onze materialisatie en werktekeningen berekend wat er voor een acceptabele én optimale ruimteakoestiek benodigd was. De Selecta plafondeilanden van OWA bleken de perfecte middenweg tussen een prettig akoestisch klimaat en het behoud van de pure, karakteristieke uitstraling van het pand.”

Rustgevend design
Het kantoor dat door de werknemers wordt bestempeld als ‘de werkplaats’ is een grote open ruimte met een lichtstraat in de verhoogde kap. Door het vele daglicht en de vele lichte kleuren heeft het een ruimtelijke en frisse uitstraling. Hugo Jong: “We hebben de stalen balken, het plafond en betonnen vloer heel bewust in het zicht gelaten om een industriële look te creëren. Als akoestische oplossing hadden we aanvankelijk baffles in gedachten. De akoestische berekening wees echter uit dat er teveel baffles geplaatst moesten worden voor een prettig akoestisch klimaat. De Selecta plafondeilanden, die ook op het schuine dakvlak aangebracht konden worden, waren het ideale alternatief: het strakke, elegante design geeft de ruimte een mooie en rustige uitstraling.”

Aangenaam akoestisch comfort
De Selecta plafondeilanden (27 in totaal) verzorgen ondanks het gebruik van veel harde materialen uitstekende akoestiek. Hugo Jong: “We hebben een ruimte met flexplekken waar het ons aanvankelijk onnodig leek om plafondeilanden toe te passen. Echter, na plaatsing van de eilanden in de rest van het kantoor ontdekten we al snel dat het verschil in akoestiek wel erg groot is. Om de nagalm ook in die ruimte te beperken worden daar nog een viertal plafondeilanden van OWA gemonteerd.”

Vlekkeloze realisatie in zeer kort tijdsbestek
Omdat de verhuisdatum al was bepaald moest het nieuwe pand op zeer korte termijn omgetoverd worden tot comfortabele werkplek. Hugo Jong: “Dankzij de begeleiding van Rayonmanager Anne Bruinsma was de keuze voor de Selecta plafondeilanden snel gemaakt en verzorgde OWA bijzonder snel een vlekkeloze realisatie: de eilanden werden met een spoedtransport vanuit Duitsland geleverd en De Jong plafondbedrijf B.V. werd snel ingeschakeld voor de montage. Deze is daags vóór, en zelfs nog op de ochtend voor de verhuizing gerealiseerd. Heel prettig dat OWA daarin zo snel kon schakelen, zo was ons kantoor instapklaar voor de verhuizing.”

Bekijk alle foto's op www.owa-akoestiekendesign.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan