Grand Hotel Huis ter Duin

10 maart 2016
Vakantie op niveau

Het elegante 5-sterren hotel Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk/ Nederland ligt – slechts op zo’n 100 m van het strand – direct aan de Noordzee. Geopend in 1885 op initiatief van de toenmalige burgermeester, herbergt dit traditionele hotel van begin af aan gasten van rang en stand. Onder hen politici van naam, leden van Europese koningshuizen en actrices. Tegenwoordig staat het hotel bij het brede publiek ook bekend om het verblijf van het Nederlands voetbalelftal. Voor het comfort en de onafhankelijkheid van de gasten heeft het hotel een eigen helikopterplatform.

In de zestiger jaren wisselde het hotel meerdere malen van eigenaar, waarna het uiteindelijk in handen kwam van een projectontwikkelaar die het complex wilde slopen. De gemeenteraad van Noordwijk wees die plannen af. Uiteindelijk kwam het Grand Hotel in handen van de huidige eigenarenfamilie.

In januari 1990 werd een groot deel van het hotel door brand beschadigd. Door de heropbouw bestaat het hotel tegenwoordig uit twee delen: het Grand Hotel en het Nouvel Hotel. Het Grand Hotel, dat niet door de brand getroffen werd, omvat vijf verdiepingen. Het Nouvel Hotel, met 11 etages, is na de brand verrezen. In totaal heeft het hotel 230 kamers, 20 suites, 4 penthouse en 19 multifunctionele conferentieruimtes.

5-sterren op alle fronten

De ruime kamers, met gratis WiFi, hebben vrij uitzicht. Met een overdekt zwembad, een spa, wellness- en beautyfaciliteiten en een fitnessruimte biedt het hotel zijn gasten rust en ontspanning van het hoogste niveau. Verschillende faciliteiten voor vrijetijdsbesteding, zoals tennisbanen en fietsverhuur, verzorgen de sportieve afwisseling.

Voor het fysieke welzijn van de gasten zorgt het, met een Michelin ster bekroonde restaurant, Latour. Hier verwent de chef-kok de hotelgasten met een Franse keuken – de gasten dineren natuurlijk ook met een indrukwekkend uitzicht op het strand van Noordwijk. Als alternatief kunnen de gasten ook dineren in de Brasserie La Terrasse, welke twee terrassen heeft met uitzicht op zee.

Ook op het gebied van de elektrotechnische installatie voldoet het Grand Hotel aan de hoogste eisen qua techniek en design. Uitgerust met het JUNG KNX systeem, combineert de gebouwautomatisering comfort, veiligheid en efficiency. Met de integratie van verlichting, veiligheid, alarmering én de service- en meldinstallatie, is de integratie hier optimaal. KNX is wereldwijd de standaard op gebied van gebouwautomatisering in woningbouw en utiliteit. De slimme JUNG oplossingen combineren daarbij functionaliteit, design en intuïtief bediencomfort.

Slimme oplossingen
In de luxe kamers zijn JUNG KNX-tastermodules aangebracht in Messing klassiek. Hiermee kan de gast alle verlichting bedienen. Daarnaast hebben de luxe kamers een taster voor het service/meldsysteem. Bij een medisch noodgeval kunnen zij de betreffende taster indrukken, waarna een melding op het panel bij de receptie en op de portofoons verschijnt en de led op de gang rood gaat knipperen. Ook kunnen zij hierop aangeven dat zij wel of niet gestoord willen worden. Bij indrukken van de button “Do not disturb” verschijnt er een rood licht op de displayunit in de gang naast de kamerdeur. Het personeel ziet dan dat zij de kamer niet moeten schoonmaken. “Make up room” verloopt op vergelijkbare wijze, met een groene lamp buiten op de displayunit. Het onderste deel van de displayunit op de gang wordt gebruikt door het personeel voor hun ‘intelligente toegangssleutel’. De standaard kamers hebben conventionele bediening voor de verlichting, en KNX-tasters voor het service/meldsysteem. Deze units zijn uitgevoerd in LS 990 wit.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Jung | Hateha B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan