MeerHofState

2 april 2013
De ligging tussen bos- en landbouwgebied en met name de symbiose tussen een levendig agrarisch- en middenstandsdorp en rustig ontspannen pensiondorp zijn de belangrijkste inspiratie voor de vormgeving van MeerHof State. Een architectuur die tegelijkertijd uitdrukking geeft aan een dorpskern die nu en van oudsher gonst van de bedrijvigheid en het ‘villa’dorp, ontstaan tussen bossen en agrarische ruimte in een fraaie en stille omgeving. Een samengaan tussen de kleinschaligheid van het oude dorp en de grootschalige verblijven van de toeristen en van hen die bleven.

Architectuur
Gevoed door deze inspiratie is een gebouw ontstaan met een helder vorm- en materiaal gebruik. Een eigentijdse beeldentaal uit historische referenties. Een beeldentaal die de historie door het nu naar de toekomst wil doortrekken. Vormen en materialen die aansluiting zoeken bij betekenisvolle gebouwen in het centrum en de woningbouw aan de Kerkhoflaan en Algemeer.

Vormen
Kenmerkende fragmenten en typologieën worden uit hun context gehaald opnieuw geïnterpreteerd. De kap die traditioneel zorgt voor massa reductie in de hoogte wordt hier samengevoegd met de gevel waardoor geen kap maar een geknikte gevel ontstaat. De van oudsher gemetselde gevel met raamopeningen wordt hier teruggebracht tot schijf en gaat een spel aan met de zinken massa. br>Materialen

In lijn met de nieuwe betekenissen die zo ontstaan worden traditionele materialen op een afwijkende wijze gebruikt. Het ambachtelijke zinkwerk van de geknikte gevel maakt het mogelijk geen goot toe te passen, maar het regenwater over de gevel tot op de straat te laten lopen. De gemetselde kopgevels uit een roodbruine baksteen in het kleine IJsselformaat zijn gemetseld in afwisselt liggend, staand en blokverband. Zo wordt stijl toegevoegd door het vlak te verdelen in respectievelijk liggers, staanders en knooppunten.

Opbouw
Het gebouw bestaat uit twee delen waarbij elk deel is samengesteld uit drie beuken: één basis beuk aan de voor- of achtergevel en twee langsbeuken. Beuken eindigen altijd in een topgevel. In een beuk zijn waar gewenst rechtbeëindigde geveldelen aangebracht. Op die wijze worden met deze middelen gevels met verschillende karakters gecreëerd. Het noordelijk deel krijgt de basis bij de binnenplaats terwijl het bij het zuidelijkdeel de basis zich aan de Kerkhoflaan bevindt.

Samenstel
Zo ontstaat richting het van Slotenplein een accent doordat twee langsbeuken met de kopgevel hier opuit kijken. Door de basisbeuk aan de Kerkhoflaan van het zuidlijk deel wordt aankomst een accent gecreëerd door de kopgevel op de hoek met de Algemeer. De entree van de appartementen wordt juist bij de woningen aan de Algemeer gelegd. Hier wordt de gevelknik naar beneden gebracht om de entree te vormen en aan te sluiten bij de achterliggende woningen

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Synargio architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Synargio architecten

Synargio architecten
Synargio architecten
Synargio architecten
Synargio architecten
Synargio architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan