Stromenwijk

18 december 2012
Het centrum van het naoorlogse Stromenwijk ligt op een knooppunt van routes in de wijk. Door de verouderde winkels en woningen op die plek te slopen en te concentreren in twee nieuwe bouwblokken ontstaat een nieuw winkelcentrum rondom een plein waar deze routes samenkomen.

De nieuwe situatie sluit op een vanzelfsprekende wijze aan op het bestaande fijnmazige weefsel van straten en langzaam verkeersroutes. Het plein met bomen vormt een ontmoetingsplek in de buurt en onder het bladerdek kan worden geparkeerd. Een uitgebreider programma van winkels en woningen moet de centrumfunctie in de wijk versterken. Geïntegreerd in het woongebouw is een zorginstelling ondergebracht met zorgwoningen, groepsruimte en kantoren.

Het grote appartementenblok aan de noordzijde beëindigt de bestaande structuur van eengezinswoningen en vormt een stevig front aan het plein. Het horizontaal gelede gebouw heeft een transparante en ingetogen uitstraling. De bouwhoogte van de metselwerk onderbouw sluit aan op de bouwhoogtes in de omliggende straten. Het lichte metalen volume op een glazen tussenlaag geeft het gebouw gezien vanuit de omgeving een markante uitstraling.

De woningen in de metselwerk onderbouw oriënteren zich met buitenruimtes en grote vensters op het plein en de straat. De hoger gelegen woningen hebben woonkamers met een tweezijdige oriëntatie op het plein èn het uitzicht over de omringende bebouwing richting het stadscentrum. Het groene dak op de winkelplint en de groene gevels aan de kant van de eengezinswoningen sluiten aan op het groene karakter van de achterliggendde woonstraten.

Het kleinere bouwblok begrenst het plein aan de zuidzijde met een winkelfront en horecagelegenheid met terras. De schaal van het winkelplein dat gemarkeerd wordt door de fronten van de twee bouwblokken sluit daardoor beter aan bij de schaal van de buurt. Aan het bestaande platanenpleintje aan de zuidzijde liggen woningen aan een verhoogde stoep met individuele entree’s en buitenruimtes.

Het vrijstaande kleine bouwblok heeft zo een representatieve uitstraling rondom. De aansluitingen van de gebouwen op het omringende maaiveld zijn zorgvuldig vormgegeven. De winkelplint is transparant met veel glas. De stevige penanten van metselwerk vormen een sterk kader dat de individuele verschillen van de winkels tot een eenheid maakt. De entreehal van de appartementen ligt prominent op de hoek aan het plein en geeft door de langgerekte vorm het gebouw aan de kant waar geen winkels zijn een levendige uitstraling.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DKV architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van DKV architecten

DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
DKV architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan