Revalidatiehotel

17 februari 2012
De opgave

Een groep patiënten kan na een ziekenhuisopname nog niet naar huis. Er ontstaat behoefte aan een voorziening waar patiënten kortdurend kunnen revalideren en waar tegelijkertijd een verblijfsomgeving wordt aangeboden waarin het revalidatieproces wordt bevorderd. Een nieuw revalidatiecentrum met de look & feel van een hotel in een gastvrij en therapeutisch klimaat. In opdracht van Laurens Wonen, Diensten en Zorg is door HD Projectrealisatie het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het RevalidatieHotel aan de Motorstraat te Rotterdam-Zuid. Het interieur is ontworpen in samenwerking met Maarten de Regt Interieurarchitecten.

Concept

De kwaliteit van de ‘Healing Environment’ van de directe harde stedelijke omgeving is minimaal. Vanuit dit gegeven is het concept van een gebouw met twee ‘gezichten’ ontstaan. Van een harde stedelijke schil, naar een zachte en groene organische binnenwereld.

Groene Tuin

De organische binnenwereld wordt gevormd door het binnenhof, die letterlijk de 'Groene Tuin' van het gebouw vorm. Naast oriëntatie- en ontmoetingspunt is de belangrijkste functie de beleving van daglicht in het gebouw. Strategisch zijn op twee plekken daglichtstroken gesitueerd die het daglicht tot diep in het binnenhof laten doordringen.

Architectuur

Het ontwerp is een gebouw voor mensen. Een inspirerend gebouw met een warme, vriendelijke en toch koele, chique uitstraling. Belangrijk gegeven vanuit de gemeente was de opgave een sfeer na te streven die recht doet aan de bijzondere gebouwen uit de wederopbouwperiode van Rotterdam. Gekozen is voor een thematiek van een rustig lichtgekleurd raster met een invulling van baksteen. Als spel van plastiek is de baksteeninvulling naar voren getrokken ten opzichte van het raster. Bij de topverdieping invulling juist terugliggend geplaatst. Hiermee is een complex gelaagd gevelbeeld gecreëerd dat resulteert in een levendige gevel, die vanuit verschillende perspectieven verrast. De rondom ontworpen luifelstrook accentueert de beëindiging én het individuele karakter van gebouw. Grote transparante glazen puien in de plint dragen bij aan het activeren van het stedelijk leven. De hoofdentree is naar wederopbouw principes prominent overhoeks aan het plein geplaatst. Het uitkragende gebouwdeel is als een soort glazen erker ontworpen. Hiervoor is een ‘gordijn’ gehangen in de vorm van verticale houten vinnen die het ritme volgen van het onderliggend maatsysteem.

Duurzaam Bouwen

Het thema duurzaam bouwen is in het ontwerp op natuurlijke wijze geïntrigeerd. Het gebouw is met zorg ontworpen naar zijn stedelijke context. Er is oa. gekozen voor een flexibel constructie- en installatieprincipe, wat een functiewijziging in de toekomst mede mogelijk maakt. Vanuit het thema gezondheid en welzijn is gelet op een maximale daglichttoetreding in het gebouw met goede ventilatie en akoestiek. Het toepassen van duurzame technieken is een vanzelfsprekendheid.

Programma

160 kamers inclusief logeer- en sanitaire voorzieningen, behandelkamers, een speciale NAH afdeling met huiskamer, een polikliniek, behandelkamers en oefen / fitnesszalen, restaurant, grand café, grootkeuken, stallingsgarage, ruime entree met wachtruimte en door het gebouw diverse verblijfshoekjes

Naast het ontwerp verzorgt HD ook de volgende activiteiten: planontwikkeling, projectmanagement, bouwkostenmanagement, tekenwerk, directievoering en toezicht.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HD architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gerelateerde producten

EKOTEX Wandafwerking
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan