Bedrijfspand BPA

6 juli 2020
BluePrint Automation (BPA) uit Woerden is wereldleider in het engineeren, fabriceren, leveren en ondersteunen van flexibele verpakkingssystemen als oplossingen voor het automatisch verpakken van flexibele zakken en moeilijke verpakkingen in dozen, trays en andere secundaire containers. Op basis van een gewonnen tender is in opdracht van BPA door HD architecten trots het ontwerp voor de nieuwbouw verzorgd. 

Op de overgang tussen stad en land
Locatie voor de nieuwbouw is het oude terrein van de Den Oudsten fabriek in Woerden, gelegen aan de rand van de stad. Het gebouw vormt niet alleen de stadsrand en entree, maar is ook met een passende landschappelijke inpassing de overgang tussen de stedelijke (bedrijfs)bebouwing en het open landschap.

Functioneel verpakt en ontworpen voor een optimale bedrijfsvoering.
De nieuwbouw voor BPA is ontworpen vanuit de visie van de ideale bedrijfsvoering, waarbij het gebouw optimaal functioneel aansluit en ondersteunt. De hoofdlayout van het gebouw is volgens het principe kantoorstrook met achterliggende bedrijfshal. Vanuit optimale oriëntatie is de kantoorstrook op het noordoosten gesitueerd met minimale hinder van direct zonlicht en opwarming, maar met maximale kwaliteit aan daglicht en transparantie. Van en naar het kantoorgedeelte is een open relatie met het prachtige voorgelegen open groene landschap. Het gebouw vormt een representatief front op deze zichtlocatie direct aan de Steinhagenseweg met panoramisch zicht op het landschap.Op de verdieping ligt, juist op de zonzijde, de kantine en een open zonneterras. Hierachter is de grote montagehal als één ruimte aanwezig, waarbij daglicht wordt verzorgd door noorderlichtkappen op het dak. 

Een doos in het weiland
De vormtaal van het gebouw heeft een symbolische verweving met het BPA bedrijfs-DNA. Basis vormde de wens voor een gebouw in één volume, waarin zowel kantoor als hal zijn opgenomen. Letterlijk vertaald naar de (functionele verpakkings)doos; een doos in het weiland.De lange lengte van het gebouw kreeg een verticale geleding om het gebouw visueel op te delen. Als representatief front opent de ‘doos’ zich hier naar een transparante glazen gevel van de kantoren met zicht richting het landschap. De verticale open en gesloten stroken als penanten maken de gewenste geleding in de gevel. De verticale penanten creëren een meer gesloten volume (doos) op afstand; bij een dichtere benadering van het gebouw opent de gevel zich juist als ‘showroom’. In de voorgevel is de geleding onderbroken door het grote venster waar de bar/kantine zich bevinden. De zijgevel is verbijzonderd met een kader ter plaatse van het aan de kantine gesitueerde zonneterras. 

Aard getinte industriële uitstraling
Staal en glas zijn veel toegepaste materialen bij de BPA-verpakkingsmachines. Hieruit is de inspiratie ontstaan voor de keuze van de basis gevelbekleding. Een industriële uitstraling door een huid van staal in een stoer trapeziumprofiel. Uitgevoerd in een warme chique champagne/aarde kleurtint, passend in zijn nieuwe aarde/groene omgeving, die het gebouw door invloed van de zon afwisselende kleurnuances geeft. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HD architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan