Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink

Herinrichting robecotoren

16 februari 2011
De herinrichting van de Robecotoren is exemplarisch voor de houding van veel grote bedrijven om ten tijde van recessie zich te willen herprofileren. Dit heeft geleid tot een nieuw interieur, doorgevoerd in het hele gebouw. De bestaande inrichting van de robecotoren, ontworpen door Wim Quist in 1992, paste niet meer bij het huidige imago. Een laag budget voor de herinrichting van de kantoorvloeren en gedeeltelijk hergebruik van het bestaande wandsysteem hebben geleid tot inventieve en effectieve oplossingen, waarbij de vertaling van de huisstijl als uitgangspunt diende. Door deze aanpak zijn de verschillende deelopdrachten aan elkaar gekoppeld, en wordt de corporate identity van Robeco versterkt. Naast het aanpakken van de kantoorlagen, zijn ook het bedrijfsrestaurant en het vergadercentrum ieder afzonderlijk aangepakt, maar wel passend binnen het nieuwe concept.

Inrichting van het vergadercentrum op de 20 ste verdieping
In tegenstelling tot de kantoorlagen, is de helft van de bovenste verdieping van het Robecohuis ingericht als exclusief vergadercentrum. De oude boardroom en vergaderkamers met kersenhouten wanden en donkerblauwe stoelen pasten niet meer in het huidige beeld. Ook deze verdieping zou op zijn eigen manier moeten passen binnen het nieuw gïntroduceerde kleur- en materialenconcept. Naast vier grote vergaderkamers en de boardroom, is er een afsluitbare trainingsruimte gerealiseerd. Door het verbreden van de gang en het toepassen van een glazen tussenwand, ontstaat er een ruim ganggebied wat dienst doet als een informeel verblijfsgebied, wat bij de trainingsruimte kan worden betrokken en gebruikt kan worden bij borrels en recepties. De dichte tussenwanden tussen de kamers zijn aan een zijde gekleurd en aan de andere zijde wit. Zo ontstaan er kamers met ieder hun eigen kleur; de blauwe, groene, oranje of paarse kamer. Uit de bestaande kunstcollectie wordt per gekleurde wand een kunstwerk gekozen; aan de witte wand zijn moderne touchscreens gemonteerd. De namen van de kamers refereren aan de steden waar zich een Robeco vestiging bevindt, zo kan er worden vergaderd in New York, maar ook in Bahrein.

Bedrijfsrestaurant
De uitstraling van het bedrijfsrestaurant was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Bovendien was er meer ruimte nodig voor het uitgiftegebied vanwege een nieuw cateringconcept, ook moest het aantal zitplaatsen flink omhoog. De belangrijkste ingreep bestaat uit de introductie van een langgerekt zitmeubel met een verhoogde vloer, bekleed met witte Corian. Dit meubel verdeelt de grote, maar lage ruimte in meerdere gebieden; een zitgedeelte met grote kleurige banken, de zitplekken in het meubel zelf, de afruimband en het uitgiftegebied nabij de oorspronkelijke keuken. Kleuraccenten voortkomend uit de huisstijl van Robeco komen terug in de bekleding van de verschillende zitbanken en de vlakken op de wanden. In het uitgiftegebied is gekozen voor een wengé fineer voor de omkleding van de verschillende eilanden in combinatie met een corian bovenblad. Deze materiaalsoorten komen terug in de diverse tafelbladen en andere meubelen, waardoor het hele restaurant één sfeer ademt die past bij de nieuwe uitstraling van Robeco.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Broekbakema

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan