Bijlmer Sportcentrum

29 juni 2010
Het Bijlmer Sportcentrum is gelegen aan het Anton de Komplein met de entree aan de pleinzijde. Door middel van een flauwe helling komen bezoekers op de begane grond van het gebouw. Dit ligt tachtig centimeter boven het niveau van het marktplein. Tussen het gebouw en het plein komt een verhoging die tevens dienst kan doen als heerlijke zitplaats in de middagzon.

Centrale as
Het gebouw is ontworpen rond een centrale as. Deze as loopt vanaf de entree, via de receptie en horeca naar de patio achterin het gebouw. Deze patio zorgt dat ook de diepere gedeelten van het gebouw een plezierig lichtniveau krijgen en vormt een natuurlijk oriëntatiepunt voor alle bezoekers. Boven de centrale as is de multifunctionele ruimte gelegen, die bereikt kan worden via de trap bij de receptie.

Vanuit de entree met receptie hebben bezoekers zicht op alle ruimten in het gebouw. Rechts na binnenkomst zijn de kleedkamers van de zwemzalen. Daarachter bevinden zich de zwemzalen. Gaat men na de entree linksaf, dan komen bezoekers terecht bij de sporthal met bijbehorende kleedkamers. De trap naar boven geeft toegang tot de multifunctionele zaal, de fitness en de zwemtribune.

Zichtlijnen en transparantie
Het zicht in het gebouw, naar buiten en naar binnen is een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp. In het gebouw kan men zich op vrijwel iedere plek punt oriënteren op de patio of de entree. Bovendien kunnen de sporters in verschillende delen van het gebouw elkaar zien. Op deze manier ontstaat een ‘sportlandschap’ met diverse sporten op verschillende niveaus. De sporthal is vanuit de horeca en de multifunctionele zaal ook goed te zien. Doordat de vloer van de sporthal verdiept is aangelegd, is de tribune van de sporthal op het niveau van de horeca. Vanuit de zwemzalen is vrij zicht naar het groen van het Bijlmerpark mogelijk. Het doorzicht kan overigens door middel van lamellen worden belemmerd, indien de schittering van de zon, of de aard van het gebruik dit vragen.

Recreatie en vermaak
Het nieuwe Bijlmer Sportcentrum biedt extra mogelijkheden voor recreatie en vermaak. Het zwembad heeft onder andere een wildwaterkreek, een ‘borrelbank’ en een waterglijbaan. De multifunctionele zaal kan door de extra geluidsisolatie voor allerlei feesten en activiteiten gebruikt worden. De sporthal is ook geschikt voor grote groepen mensen.

Constructie en techniek
Kenmerkend in de constructie van het complex zijn de betonnen kolommen die de houten liggers dragen. Deze liggers zijn zowel in de sporthal als in de zwemzalen duidelijk aanwezig. Tussen de liggers wordt in de zwemzaal verse lucht ingeblazen, waardoor ‘luchtkokers’ overbodig zijn. In de gevel van de zwemzalen wordt extra dik gelaagd glas gebruikt met daarin lamellen, waarmee het doorzicht geregeld kan worden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.

Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.
Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.
Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.
Vera Yanovshtchinsky Architecten b.v.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan