Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Gevel voorzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Gevl achterzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Interieur achterzijde, met zicht richting de sportvelden
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Conceptschema
Copyright: Goldsmith
Gevel voorzijde
Copyright: Goldsmith
Gevel achterzijde
Copyright: Goldsmith
Begane grond
Copyright: Goldsmith
Eerste verdieping
Copyright: Goldsmith
Tweede verdieping
Copyright: Goldsmith
Derde verdieping
Copyright: Goldsmith
Dak
Copyright: Goldsmith
Doorsnede
Copyright: Goldsmith
Detail gevel, axonometrie
Copyright: Goldsmith
Dakterras
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Gevel voorzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Gevel voorzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Gevl achterzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Interieur achterzijde, met zicht richting de sportvelden
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Conceptschema
Copyright: Goldsmith
Gevel voorzijde
Copyright: Goldsmith
Gevel achterzijde
Copyright: Goldsmith
Begane grond
Copyright: Goldsmith
Eerste verdieping
Copyright: Goldsmith
Tweede verdieping
Copyright: Goldsmith
Derde verdieping
Copyright: Goldsmith
Dak
Copyright: Goldsmith
Doorsnede
Copyright: Goldsmith
Detail gevel, axonometrie
Copyright: Goldsmith
Dakterras
Copyright: Rubén Dario Kleimeer
Gevel voorzijde
Copyright: Rubén Dario Kleimeer

Goldsmith combineert twee kavels in krachtige eenvoud

30 januari 2019, 15:32
Het bestemmingsplan voor een nieuwe woonontwikkeling op het voormalige Veemarktterrein in Utrecht vraagt om maximale diversiteit per individueel huis. Architectenbureau Goldsmith geeft daar invulling aan door de architectonische samenvoeging van twee aansluitende kavels tot één ‘Big House’.

Het voormalige Veemarktterrein in het noordoosten van Utrecht ondergaat sinds 2011 een gestage transformatie tot woonbuurt. Gelegen aan het water en georiënteerd op de velden van sportpark Voordorp is hier recent het project ‘Big House’ opgeleverd.

Transparantie en abstractie
Door twee aansluitende kavels samen te voegen heeft het jonge bureau Goldsmith, gevestigd in Rotterdam, een woning gerealiseerd met een 14 meter brede gevel. Het volume bestaat uit vier glazen bouwlagen, die als het ware horizontaal zijn afgezoomd door 60 cm hoge stalen balken.

Zonwering, ventilatieroosters en bovendorpels van de kozijnen zijn in de vooruitspringende, witte vloerranden geïntegreerd. Dit levert een belangrijke bijdrage in de verzelfstandiging van de vloerelementen en daarmee de abstrahering van de architectuur, legt het bureau uit.

Buitenruimte
De vierde verdieping van de woning is teruggelegd, waarmee het architectenbureau een dakterras heeft gecreëerd. De steektrap en gesloten facilitaire functies vormen het hart van de woning. Entree tot de dubbelkavel vormt een laag volume met de functie van berging. Door het dak van het volume aan meerdere zijden te laten oversteken, ontstaat een carport en een overdekt stuk tuin.

De eenvoud van de architectonische articulatie, uitgestrekt over de twee kavels, resulteert in een krachtige aanwezigheid van 'Big House' te midden van de overige gevels in het woonblok.

Andere nieuwsberichten

MVRDV transformeert monumentaal pand voor flagshipstore elektrisch automerk

2 minuten geleden

Openingslezing Rotterdam Architectuur Maand voor Elma van Boxel

Vandaag, 11:22

Festival What Design Can Do verkent thema design en klimaatrechtvaardigheid

Vandaag, 10:31

Noord-Holland komt met subsidie voor extra woonlaag

Vandaag, 10:00

Historische Tramhuis in Rotterdam ondergaat transformatie

2 uur geleden

Architect en Rietveld-kenner Bertus Mulder overleden

4 uur geleden

EU-partijen beloven zich in te zetten voor betere huisvesting

24 mei, 9:40

De Jonge is nog niet tevreden over woningbouwbeleid Zuid-Holland

24 mei, 9:00

Dashboard voor biodiversiteit kleurt vooralsnog oranje en rood

23 mei, 12:05

Buro Lubbers breidt directie uit

23 mei, 11:40
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan