CAUKIN Studio
Copyright: foto: Katie Edwards; graphic: Thonik
Modskool, India
Copyright: foto: Suryan & Dang; graphic: Thonik
CAUKIN Studio
Copyright: foto: Katie Edwards; graphic: Thonik
Modskool, India
Copyright: foto: Suryan & Dang; graphic: Thonik

2022 Global Challenge zoekt sponsors en inzendingen

10 oktober 2022, 9:15
Architecture-in-Development (A--D) kondigt zijn derde editie van de jaarlijkse Global Challenge aan. A--D nodigt zelfbouwgemeenschappen uit hun architectuurinitiatieven in te sturen. Daarnaast roept de non-profit organisatie sponsors op deel te nemen aan de Global Challenge (#GC2022).

Gemeenschappen uit de hele wereld kunnen voor de #GC2022 projecten inzenden van 26 oktober tot en met 30 november. De Global Challenge loopt van oktober tot juni in het volgende jaar; A--D onderkent en toont met het evenement de meest effectvolle, inclusieve en duurzame architectuurprojecten wereldwijd. Doel is de ontwikkeling van die architectuurinitiatieven te helpen versnellen.

Zelfbouwprojecten
Dit doet A--D door de zelf bouwende gemeenschappen te koppelen aan zijn wereldwijde netwerk architecten en bouwprofessionals, alsook aan haar blue chip-partners – grote en solide ondernemingen – en sponsors. Dat netwerk bestaat volgens A--D inmiddels uit meer dan 60.000 (voornamelijk vrouwelijke) leden.

Architectuurprojecten in een vroege fase met het radicale potentieel om het leven van landelijke en stedelijke gemeenschappen te verbeteren zijn welkom als inzending. Het kan gaan om collectieve ruimten voor gemeenschappelijk onderwijs of leven, scholen, bibliotheken, ontmoetingsplekken, buurthuizen et cetera. Op de site van A--D vind je meer informatie over inzenden en voorwaarden waaraan een project moet voldoen.

Sponsors gezocht
Dit jaar wil A--D ook vijf bedrijven uitnodigen om een inzending naar keuze te sponsoren en op die manier de daad te voegen bij hun maatschappelijke ambities. Een sponsor draagt daarmee direct bij aan verbetering van de leefomstandigheden van achtergestelde gemeenschappen, stelt de organisatie. Niet alleen dat, “sponsoring ondersteunt ook een nieuwe generatie architecten die in de frontlinies van de huidige ecologische en sociale urgenties aan een betere wereld werkt.”

50% van de sponsorbijdragen gaat direct naar het versnellen van de ontwikkeling van een specifiek zelfbouwproject. De andere 50% is bestemd voor het verbeteren van het bereik en de impact van de challenge en het opbouwen van de capaciteit van het A--D Global Network.

In ruil daarvoor promoot A--D zijn sponsors via zijn media en andere uitingen; daarnaast krijgen sponsors toegang tot exclusieve projectinhoud van de Global Challenge, legt A--D uit. Op de website is meer informatie te vinden over de sponsormogelijkheden. Ook zijn daar de finalisten van de Global Challenge 2021 te vinden.

Andere architectuurpraktijk
“Onze missie is het teweegbrengen van een paradigmaverschuiving”, zegt Rob Breed, een van de oprichters van Architecture-in-Development. “Niet alleen in de manier waarop wij denken over architectuur maar ook hoe wij dit in de praktijk brengen: minder vanuit het perspectief van wat een klant verlangt, maar vooral van wat de mensheid nodig heeft om te kunnen floreren in onstuimige omstandigheden.”

Breed: “Dat sluit ook beter aan op de urgenties waar wij vandaag de dag wereldwijd mee geconfronteerd worden. Onze jaarlijkse Global Challenge is een manier waarop we deze ambitie aanjagen.”

Indrukwekkende zelfbouwprojecten
“De challenge is niet zomaar een ontwerpwedstrijd”, vult Changfang Luo, medeoprichter van Architecture-in-Development, aan. “Het programma belicht de voortdurende inspanningen en behoeften van zelfbouwgemeenschappen over de hele wereld die urgent een podium verdienen.”

Volgens haar heeft de kwaliteit van de inzendingen voor de afgelopen editie een enorme indruk gemaakt op de juryleden. De ingezonden projecten vertegenwoordigden, zo zegt ze: “een radicaal nieuwe architectuurpraktijk die we ‘Do-It-Together’ noemen. Het zijn out-of-the-box samenwerkingsverbanden tussen lokale gemeenschappen en internationale professionals in een streven naar betere leefomstandigheden. We kijken er naar uit om te zien wat 2022 brengt.”

Andere nieuwsberichten

Jolijn Valk gaat niet voor tweede termijn als BNA-voorzitter

27 januari, 3:11

OMA verbouwt museum voor Egyptische oudheden in Turijn

27 januari, 1:37

Site Practice en ZUS winnen prijsvraag Fritz District in München

27 januari, 10:43

Goirlese ontwerpbureaus nemen intrek in kantoorpand Black Barn

27 januari, 9:15

Staatssecretaris na rapport PBL: strengere regels voor kringloopeconomie

27 januari, 2:30

Historische groei aantal zonnepanelen op woningdaken in 2022

27 januari, 11:22

Invoering Omgevingswet opnieuw half jaar uitgesteld

27 januari, 9:48

Nieuwe directie en website voor Bureau B+B

26 januari, 3:36

Harbers kan stikstofkoop Schiphol nog niet stoppen, partijen boos

26 januari, 11:50

Deltacommissaris bepleit sturende rol voor water in bouwplannen

26 januari, 11:13
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan