Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Ibelings van Tilburg architecten

In een samenleving die voortdurend en in hoog tempo verandert, willen wij de klassieke – maar in onze ogen nog altijd geldige – waarden in de architectuur koppelen aan de creatieve en innovatieve ontwikkelingen van deze tijd. Altijd werkend vanuit de behoeften van de opdrachtgever en gebruiker, maken wij samen met hen gebouwen die een genot zijn om in te werken en te verblijven, die schoonheid uitstralen en een hoge toekomstwaarde bezitten. En dat doen we op tijd en binnen budget, elk project weer.

Klassieke waarden modern vertalen
Duurzaamheid, bruikbaarheid en schoonheid – dat zijn volgens Vitruvius de eisen waaraan een goed gebouw moet voldoen. Vitruvius, een befaamd bouwmeester uit het oude Rome, nam deze regel op in zijn ‘Tien boeken voor Architectuur’, waarin hij de nadruk legt op het belang van de menselijke maat in de bouwkunst. Nu, ruim 2000 jaar later, hebben deze eisen nog niets aan relevantie ingeboet en vormen ze voor ons nog steeds de leidraad in ons dagelijks werk als architect.

Duurzaamheid
Een gebouw moet bestand zijn tegen de tijd en de invloeden van het klimaat. Goed gekozen en juist toegepaste bouwmaterialen zorgen dat een gebouw lange tijd meegaat. Voor ons is dit een belangrijk aspect van duurzaam en toekomstgericht bouwen dat vaak wordt vergeten. Behalve de opgave om een gezond binnenklimaat te creëren en verantwoord om te gaan met schaarse natuurlijke hulpbronnen, betekent duurzaamheid voor ons daarom ook dat we zorgvuldig omgaan met bestaande gebouwen en goed nadenken over de toekomstwaarde van nieuwe gebouwen.

Bruikbaarheid
De bruikbaarheid van een gebouw wordt bepaald door de organisaties die er gevestigd zijn en de mensen die er werken of wonen. Door deze partijen nauw te betrekken bij het ontwerpproces ontstaat een gebouw dat zich richt naar de behoeften van de gebruikers. In onze ontwerpen vertaalt zich dat in een hoge mate van interne ruimtelijkheid, waardoor plekken ontstaan die ontmoetingen stimuleren en waar mensen graag verblijven.

Schoonheid
De schoonheid van een gebouw hangt in onze opvatting op een vanzelfsprekende manier samen met de duurzaamheid en bruikbaarheid ervan. In essentie gaat het om het vermogen om een architectonisch concept te vertalen in een eenvoudig maakbaar gebouw met een heldere bouwstructuur en uitgebalanceerde bouwkundige details. Daarbij is ook de inpassing van een gebouw in de omgeving van groot belang. Het is onze ervaring dat wanneer al deze elementen goed zijn ontwikkeld, een gebouw als vanzelf een intrinsieke schoonheid bezit.

Ontwerpkenmerken
Onze gebouwen zijn opgebouwd uit eenvoudige en heldere volumes, en we streven daarbij naar een grote interne ruimtelijkheid, die communicatie en ontmoetingen stimuleert. Daarnaast kenmerken onze ontwerpen zich door een hoge toekomstwaarde, wat onder meer tot uiting komt in het (her)gebruik van natuurlijke, onderhoudsarme materialen. Integratie van geavanceerde klimaatconcepten koppelt een hoge gebruikswaarde aan een laag energieverbruik.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Ibelings van Tilburg architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan