Rockpanel

Rockpanel

ROCKWOOL B.V. / Rockpanel is een dochteronderneming van ROCKWOOL International, 's werelds grootste steenwol producent.

Ontwerpvrijheid & Brandveiligheid
Hedendaagse thema’s als organische vormen, gelaagdheid en licht vragen om flexibel maar robuust materiaal dat eenvoudig in alle gewenste vormen en formaten kan worden toegepast. Rockpanel plaatmateriaal voor gevels en dakranden wordt gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt en beschikt hierdoor over de juiste eigenschappen. Het uitgebreide assortiment biedt absolute ontwerpvrijheid: van kleurschakeringen uit het Colours assortiment tot lichteffecten op de Metallics of wervelende kleurbeleving bij de Chameleon. Ook een duurzaam houtsignatuur met de Woods collectie of een natuurlijk ‘ageing’ proces onder invloed van het klimaat met de meest pure uitvoering Natural behoort tot de mogelijkheden. 

Alle Rockpanel gevelpanelen hebben standaard Europese brandklasse B-s2,d0.  Voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen zijn strenge brandveiligheidseisen nodig. Hiervoor hebben wij speciale A2 (FS-Xtra) gevelpanelen ontwikkeld, die voldoen aan Europese brandklasse A2-s1,d0   indien bevestigd met blindklinknagels op een metalen regelwerk. 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Veel natuurlijke hulpbronnen zijn schaars, basaltsteen niet. Toch zijn we er zuinig op. Ons productieproces is ingericht op een duurzame exploitatie van dit natuurproduct. We slagen erin om uit 1 m³ basalt, meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren. Duurzaam en kleurvast plaatmateriaal dat bijna 100% recyclebaar is en past binnen ontwikkelingen als het passiefhuis.

Toepassing: gevelafwerkingen en dakranden

Rockpanel panelen zijn geschikt voor esthetische afwerking van zowel gevels, geveldelen als detailleringen en worden toegepast in woning- en utiliteitsbouw bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Overzicht producten

Rockpanel Colours

Laat een gebouw opgaan in de omliggende natuur of zorg juist voor dominantie in een stedelijke context met 144 harmonieuze kleurschakeringen van het Rockpanel Colours assortiment.

Rockpanel Woods

Voorzie de gevel van een natuurlijke signatuur met Rockpanel Woods. Elk paneel is uniek en doordat de houttekening niet-repeterend is, zijn de panelen nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Dit is een duurzaam en brandveilig alternatief voor een houten gevel.

Rockpanel Stones

Rockpanel Stones is een lijn gevelbekleding die de pure uitstraling van steen en beton combineert met een laag gewicht en een eenvoudige verwerking.

Rockpanel Metallics

Laat uw gebouw extra glanzen en schitteren met de eigentijdse industriële afwerking van Rockpanel Metallics gevelbekleding.

Rockpanel Natural

De meest pure uitvoering van het plaatmateriaal is Rockpanel Natural. Onder invloed van het klimaat verandert het uiterlijk van dit duurzame, ongelakte plaatmateriaal. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke verwering en kleuring van de platen.

Rockpanel Brilliant

Sta versteld hoezeer de panelen overdag sprankelen en hoe harmonieus ze opgaan in hun omgeving als de zon ondergaat en de avond valt.

Rockpanel Chameleon

Het extravagante plaatmateriaal Rockpanel Chameleon is voorzien van een kristallaag die een verrassend effect heeft op de kleurbeleving. Afhankelijk van het perspectief en de werking van zonlicht neemt het product een andere kleur aan.

Rockpanel Ply

Zit de specifieke kleur die u in gedachte heeft niet in het assortiment of wilt u zelfs het kleinste detail van uw ontwerp een accent geven? Benut dan de Rockpanel Ply. Dit plaatmateriaal is voorzien van een primer en is in elke gewenste kleur af te lakken.

Rockpanel Uni

Rockpanel Uni is ideaal voor kleine gevels en toepassingen rondom het dak. Het product is in 5 RAL-kleuren verkrijgbaar en biedt alle bekende voordelen van Rockpanel plaatmateriaal.

Rockpanel Lines²

Rockpanel Lines² zijn rabatdelen met veer en groef en zijn geschikt voor horizontale toepassing in geventileerde constructies. De innovatieve producten zijn een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten en kunststof rabatdelen. De rabatdelen kunnen blind mechanisch worden bevestigd en zijn leverbaar in 2 formaten, Lines² S en de extra brede Lines² XL.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan