Rockpanel

Rockpanel

Rockpanel is een dochteronderneming van ROCKWOOL International, 's werelds grootste steenwol producent.

Ontwerpvrijheid & Brandveiligheid
Hedendaagse thema’s als organische vormen, gelaagdheid en licht vragen om flexibel maar robuust materiaal dat eenvoudig in alle gewenste vormen en formaten kan worden toegepast. Rockpanel plaatmateriaal voor gevels en dakranden wordt gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt en beschikt hierdoor over de voordelen van steen én hout. 
Het uitgebreide assortiment biedt absolute ontwerpvrijheid: van kleurschakeringen uit het Colours assortiment tot lichteffecten op de Metallics of wervelende kleurbeleving bij de Chameleon. Ook een duurzaam houtsignatuur met de Woods collectie of een natuurlijk ‘ageing’ proces onder invloed van het klimaat met de meest pure uitvoering Natural behoort tot de mogelijkheden. 

Alle Rockpanel gevelpanelen hebben standaard Europese brandklasse B-s2,d0.  Voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen zijn strenge brandveiligheidseisen nodig. Hiervoor hebben wij speciale A2 gevelpanelen ontwikkeld, die voldoen aan Europese brandklasse A2-s1,d0   indien bevestigd met blindklinknagels op een metalen regelwerk of met een blinde mechanische bevestiging.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Veel natuurlijke hulpbronnen zijn schaars, basaltsteen niet.  Per jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL gebruikt voor de productie van steenwol. Verder is ons Rockpanel productieproces ingericht op een duurzame exploitatie van dit natuurproduct. We slagen erin om uit 1 m³ basalt, meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren. Duurzaam, onderhoudsarm en kleurvast plaatmateriaal dat volledig recyclebaar is en perfect past binnen de circulaire economie.

Toepassing: gevelafwerkingen en dakranden

Rockpanel panelen zijn geschikt voor esthetische afwerking van zowel gevels, geveldelen als detailleringen rondom het dak. De gevelplaten worden toegepast in woning- en utiliteitsbouw bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Overzicht producten

Rockpanel Colours

Laat een gebouw opgaan in de omliggende natuur of zorg juist voor dominantie in een stedelijke context met harmonieuze kleurschakeringen van het Rockpanel Colours assortiment.

Rockpanel Woods

Ga voor een duurzaam alternatief  met Rockpanel Woods. Deze panelen zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden en zijn zelfreinigend dankzij de ProtectPlus beschermlaag. Het is een onderhoudsarm en brandveilig alternatief voor een houten gevel.

Rockpanel Stones

Rockpanel Stones is een lijn gevelbekleding die de pure uitstraling van steen en beton combineert met een laag gewicht en een eenvoudige verwerking. 

Rockpanel Metallics

Laat uw gebouw extra glanzen en schitteren met de eigentijdse industriële afwerking van Rockpanel Metallics gevelbekleding.

Rockpanel Natural

De meest pure uitvoering van het plaatmateriaal is Rockpanel Natural. Onder invloed van het klimaat verandert het uiterlijk van dit duurzame, ongelakte plaatmateriaal. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke verwering en kleuring van de platen.

Rockpanel Brilliant

Sta versteld hoezeer de panelen overdag sprankelen en hoe harmonieus ze opgaan in hun omgeving als de zon ondergaat en de avond valt.

Rockpanel Chameleon

Het extravagante plaatmateriaal Rockpanel Chameleon is voorzien van een kristallaag die een verrassend effect heeft op de kleurbeleving. Afhankelijk van het perspectief en de werking van zonlicht neemt het product een andere kleur aan.

Rockpanel Ply

Zit de specifieke kleur die u in gedachte heeft niet in het assortiment of wilt u zelfs het kleinste detail van uw ontwerp een accent geven? Benut dan de Rockpanel Ply. Dit plaatmateriaal is voorzien van een primer en is in elke gewenste kleur af te lakken.

Rockpanel Uni

Rockpanel Uni is ideaal voor kleine gevels en toepassingen rondom het dak. Het product is in 5 RAL-kleuren verkrijgbaar en biedt alle bekende voordelen van Rockpanel plaatmateriaal.

Rockpanel Lines²

Rockpanel Lines² zijn rabatdelen met veer en groef en zijn geschikt voor horizontale toepassing in geventileerde constructies. De innovatieve producten zijn een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten en kunststof rabatdelen. De rabatdelen kunnen blind mechanisch worden bevestigd en zijn leverbaar in 2 formaten, Lines² S en de extra brede Lines² XL.

Rockpanel Premium
A2 gevelplaat in dikte 11 mm die op maat gemaakte designs en afmetingen mogelijk maakt. Deze platen zijn ook blind mechanisch te bevestigen om zo een strakke gevel te realiseren.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten van Rockpanel

Toon alle projecten

Projecten waarin producten van Rockpanel zijn toegepast

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan