Lakerveld ingenieurs- en architectenbureau

Lakerveld ingenieurs- & architectuurbureau heeft zich in haar ruim 30-jarig bestaan ontwikkeld tot een in de volle breedte van de bouwpraktijk opererend bureau. Duurzame HERBESTEMMING vormt een belangrijke onderdeel hierin.

Onze bureaudiensten onderscheiden zich in twee hoofdgroepen, te weten:

De grote, veelzijdige kennis op het gebied van restauratie, architectuur en onderhoud vormt een meerwaarde bij de planvorming. Deze wordt ingezet bij een verscheidenheid aan herbestemmingsprojecten. Herbestemming is een steeds belangrijker thema geworden de laatste jaren. De ongebreidelde uitbreiding van de gebouwenvoorraad in Nederland heeft een grote verdichting tot gevolg. Dit heeft een negatieve impact op het milieu en de leefkwaliteit. Door de huidige gebouwenvoorraad aan te passen aan de hedendaagse wensen en eisen wordt deze op de toekomst voorbereid. Functiewijzigingen van monumentale gebouwen, kantoren, woonhuizen/ boerderijen, bedrijfspanden en stallingen maken dit mogelijk. In de projectmappen van de hoofdgroepen zijn hiervan een aantal geslaagde voorbeelden te vinden.

De oorsprong van het bureau ligt in restauratie van monumentale gebouwen. De diensten die wij in deze groep onder andere verlenen zijn (partiële) restauratieplannen, plankostenregelingen, haalbaarheidsstudies, projectcoördinatie van werken in uitvoering en bouwhistorische onderzoeken en rapportages.

De groep archtectuur behelst nieuwbouw, verbouw, uitbreiding en revitalisatie. De ontwerpopgaven waarmee wij ons bezighouden zijn zeer divers. Hiertoe behoren onder andere woonhuizen, woongebouwen, winkels, kantoren, verenigingsgebouwen en scholen (veelal inclusief kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en/of buitenschoolse opvang). Daarnaast vinden wij met een zelfde gedrevenheid de uitdaging in het uitbreiden en herinrichten van monumentale gebouwen. Daarnaast behoren het aanvragen van vergunningen, het aanbesteden, het ontwikkelen van uitvoeringstekeningen, projectcoördinatie, toezichthouding, optimalisatiestudies, haalbaarheidsstudies, opstellen PVE’s en dergelijke tot activiteiten binnen onze groep.

Het onderhoudsbeheer vindt zijn toepassing voornamelijk bij schoolverenigingen woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaars, vastgoedondernemingen, zorginstellingen, monumentenverenigingen en monumenteneigenaren. Hierbij valt te denken aan inspecties, meerjaren-onderhoudsplannen en projectcoördinatie in de uitvoeringsfase.

De mogelijkheden betreffende de activiteiten binnen en tussen de groepen zijn divers. Voor advies op maat of meer informatie kunt u contact op nemen met ons bureau.

Lidmaatschap:


NVDO
KIVI NIRIA

Certificering:

Certificering Erkend Monumenten Adviesbureau (EMA)
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Lakerveld ingenieurs- en architectenbureau

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan