Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Architectenweb Awards 2024

Architect van het Jaar

De selectie van de Architect van het Jaar gebeurt in twee stappen: een onafhankelijke jury selecteert aan het begin van de zomer maximaal vijf nominaties, waarvan videoportretten gemaakt worden. Mede op basis daarvan kiezen alle architecten in Nederland in het najaar de winnaar. 
Het is niet meer mogelijk om suggesties in te sturen
Uiterste inzenddatum: 10 mei 2024
De selectie van de Architect van het Jaar gebeurt in twee stappen: een onafhankelijke jury selecteert aan het begin van de zomer maximaal vijf nominaties, waarvan videoportretten gemaakt worden. Mede op basis daarvan kiezen alle architecten in Nederland in het najaar de winnaar.

Welke architect, of collectief van architecten, heeft dit jaar de grootste bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de architectuur in Nederland? Het hoeft daarbij niet (alleen) over het gebouwde werk te gaan, maar kan ook gaan om bijdragen aan het architectuurdebat, om academische of culturele prestaties, om het ondernemerschap van het bureau, of om en het interesseren van een breed publiek voor architectuur. Kortom: welke architect, of collectief van architecten, heeft het architectenvak dit jaar echt een stap verder gebracht?

Stuur jouw suggestie, met een beknopte motivatie, uiterlijk 10 mei 2024 naar Architectenweb via awards@architectenweb.nl. Alle suggesties worden voorgelegd aan de onafhankelijke jury, dit jaar bestaande uit architect Uri Gilad (Office Winhov), stadsontwikkelaar Lizan Hegeman (BPD), architect Raoul Vleugels (Werkstatt) en architect Annemariken Hilberink (Hilberink Bosch Architecten).

Aan het begin van de zomer selecteert de jury vijf nominaties, waarvan videoportretten gemaakt worden. In het najaar kunnen alle architecten in Nederland hun stem uitbrengen op de architect waarvan zij vinden dat die deze prijs het meest verdient, daarbij mede geïnformeerd door de gemaakte video. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking begin november 2024 wordt de Architect van het Jaar 2024 gepresenteerd.

De verkiezing van de Architect van het Jaar wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de hoofdpartners van de Architectenweb Awards 2024, Reynaers Aluminium en Forster, die ook de hieraan verbonden geldprijs van 5.000 euro mogelijk maken.

Afgelopen jaar won Office Winhov de prijs voor Architect van het Jaar. Eerder ging de titel naar onder meer Bedaux de Brouwer Architecten, Delva Landscape Architecture & Urbanism, Zecc Architecten, Happel Cornelisse Verhoeven Architecten, Floris Alkemade en Koen van Velsen.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan