Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.

Een uniek nieuwbouwcomplex in Amsterdam

Gisteren, 00:00
De eerste plannen voor nieuwbouwcomplex Nieuw Develstein in Amsterdam Zuidoost waren er al tijdens de bankencrisis. Pas na die wereldwijde economische dip (vanaf 2014) werd het nieuwbouwplan serieus opgepakt. Jurriaan van Stigt was als founder en architect samen met het team van LEVS architecten bij de uitwerking van dit project betrokken. Onder hun verantwoording vond dan ook de keuze voor de toegepaste materialen plaats. Daarbij werd voor de omkadering van de raampartijen op de verdiepingen de expertise en ervaring van Holonite ingeschakeld. Wat uiteindelijk resulteerde in de levering en montage van in totaal 1110 witte composietsteen kaders. De Amsterdamse architect legt uit waarom hier voor is gekozen.

Doordacht plan, passend in de omgeving
Naast esthetiek en duurzaamheid speelde ook het kostenaspect volgens de architect een belangrijke rol bij dit project. “Het ging hier immers om de realisatie van maar liefst 262 betaalbare en voor Amsterdamse begrippen zeer ruime huurappartementen. Om die betaalbaarheid te waarborgen moet je dus wel op de kosten letten. Daarbij betrokken wij uiteraard hoofdaannemer Ten Brinke Bouw en ook de onderaannemers en toeleveranciers.”

Slimme keuzes zonder concessies
De architect legt uit dat soms moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. “Je wilt als architect zo min mogelijk concessies doen op het vlak van het ontwerp dat zorgvuldig en passend in de omgeving is uitgewerkt. De materialisatie is daarbij een essentieel onderdeel. Mijn vader, ook architect, zei altijd: Niks is zo mooi dan het ontwerpen van paleizen voor gewone mensen. Dat lukt alleen door met elkaar slimme keuzes te maken.”

Holonite biedt innovatieve oplossingen
Eén van die slimme keuzes is het toepassen van witte composietsteen als omkadering van de raampartijen op de verdiepingen. De verschillende woonblokken hebben een robuuste uitstraling met veel baksteen en beton. De witte kaders geven de gevels een speels karakter. Dat wordt geaccentueerd doordat de composietstenen omlijsting iets uitsteekt en vanuit alle zichthoeken mooi fris wit is. Het is bovendien een heel duurzaam materiaal. Composietsteen gaat enorm lang mee en het is na recycling volledig herbruikbaar. Ook dat is binnen de huidige wetgeving en nadrukkelijke wens van opdrachtgevers essentieel. Composietsteen is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en eenvoudig te ontdoen van bijvoorbeeld graffiti.

Architect moet weten wat er te koop is
De architect benoemt ook nog een paar voordelen van de composietstenen omkadering die minder in het oog springen. “Denk aan de geluidsreductie bij hevige regenval. Bij bijvoorbeeld aluminium kozijnafwerking heb je binnen veel meer last van het gekletter van de regen. Door de breedte van de composietstenen profielen wordt voorkomen dat er langs de spouw een koudebrug ontstaat. Dat soort dingen maken voor het wooncomfort en voor de stookkosten wel een belangrijk verschil. Dit zijn van die aspecten die wij vanuit LEVS architecten graag met de maakindustrie bespreken. Je moet weten wat er allemaal mogelijk is om tot een weloverwogen productkeuze en toepassing te komen. Lekker met elkaar sparren over nieuwe innovaties of zoeken naar specifieke oplossingen. Vandaar dat ik het contact met accountmanager Bas van Vliet van Holonite zo fijn en waardevol vind.”

Mooie samenwerking
De architect vertelt dat Bas van Vliet ook bij het project Nieuw Develstein weer prima geadviseerd en alles keurig begeleid heeft. “Dat Holonite naast de levering ook de vakkundige montage van alle kaders heeft verzorgd vind ik een pré. Dat bewijst dat ze ook op dat vlak precies weten wat ze doen en daarvoor de verantwoordelijkheid nemen. Met zulke partijen werken wij graag samen”, stelt architect Jurriaan van Stigt.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Holonite B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan