Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.
Copyright: Holonite B.V.

Een eigen identiteit en uitstraling voor de Veste.

11 juni
Een eigen identiteit en uitstraling voor de Veste.

Tot het jaar 2000 was Brandevoort een agrarisch gebied dat een eeuwenoude geschiedenis van bewoning kende. Het besluit van Helmond om in dit gebied maar liefst zesduizend woningen te realiseren, blijkt voor zo’n 17.000 inwoners van de gemeente een gouden greep.

Het hart van Brandevoort is de Veste, bestaande uit smalle straatjes en statige woonhuizen omringd door water en groen. Woonblok Veste 24 is één van de laatste blokken in dit hart. Hier ontstaat het beeld van een oud nostalgisch dorpje. Alle huizen zijn volledig opgetrokken in historiserende architectuur. Hierbij wordt niet direct teruggegrepen op specifieke bouwstijlen, maar op geromantiseerde ideeën van hoe het verleden eruit moet hebben gezien. Het is dus allemaal verzonnen, maar dat maakt het niet minder aantrekkelijk.
In samenwerking met Scala Architecten en Omni architecten bv ontwerpt Pauwert Architectuur de woonblokken. Rijke ornamentering, historiserende accenten en traditionele elementen typeren de architectuur. Diverse architecten werken aan de architectuur van de verschillende woonbuurten.

Voor de realisatie van 35 grondgebonden woningen en 28 appartementen in De Veste koos Ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans Brandevoort V.O.F. voor de expertise van Muller Bouw b.v.. Manager Bouw en Techniek, Frank Liefkens: ‘Brandevoort is de moderne variant van een traditioneel dorp. Door de positionering van de verschillende woonwijken ben je nooit ver verwijderd van alle faciliteiten die Brandevoort rijk is. De realisatie van 63 woningen was -en is- een fantastische opdracht voor ons bedrijf. Omdat voor alle woningen een eigen identiteit en uitstraling is uitgewerkt, was dit bovendien een uitdagende opdracht waarvoor we de samenwerking zochten met partijen waarvan we zeker wisten dat ze dat wat de architecten hebben bedacht ook daadwerkelijk konden realiseren. Gelukkig stond Holonite al voorgeschreven. Dat maakte dat we zekerheid hadden dat het wat betreft de kaders voor de kozijnen wel goed zat.’

Voor alles is een eerste keer
‘Ook in andere deelprojecten binnen Brandevoort hebben we onze producten mogen leveren,’ vertelt accountmanager Mark Nuijten. ‘De succesvolle resultaten stonden aan de basis van onze benoeming in het bestek. Muller had wat betreft de ronde kozijnen echter wel een primeur, want we hadden nog niet eerder kaders in deze vorm gemaakt. In theorie kan natuurlijk alles, maar de praktijk kan weerbarstig zijn. Dat maakt dat we extra trots zijn op het resultaat dat volledig aan de wensen van de architecten voldoet.’

Precisie centraal
Voor een optimaal en langdurig resultaat werkt Holonite bij voorkeur met vaste montagepartners. Voor de werkzaamheden in De Veste stond Ben van der Meijden met zijn montagebedrijf aan de lat. Nuijten: ‘We zetten altijd in op montage door bij ons bekende applicateurs, maar daar moet een aannemer natuurlijk wel voor open staan. Gelukkig stond Muller dat. Samenwerken met het team van Van der Meijden staat voor ons gelijk aan perfecte resultaten. Daarom waren we zeer content met het feit dat deze monteur genoemde primeur aandurfde. Mede dankzij zijn werk is het resultaat volgens verwachting.’ Liefkens benadrukt het specialistische karakter van deze opdracht: ‘Het maken van ronde kaders valt en staat met precisie. Het team van Holonite kwam na de ruwbouwfase inmeten en ging vervolgens in conclaaf met de mallenproducent. Dat ze de ronde kaders daadwerkelijk op deze manier uit de mallen hebben weten te krijgen, vind ik bewonderenswaardig. Mark zei het al: de praktijk is vaak weerbarstiger dan een product op papier. Van der Meijden heeft tijdens de montage de puntjes op de i gezet.’

Dat Liefkens tevreden is met partner Holonite steekt hij niet onder stoelen of banken. ‘Ik werk in bijna ieder project samen met Holonite en het is nog nooit voorgekomen dat er iets niet op te lossen viel. Afspraken worden altijd nagekomen, de kwaliteitseis wordt minimaal geëvenaard en elke afstemming wordt via mail bevestigd. Als ik zeg -en ik besef dat het een wat saaie afsluiter is- dat projecten vlekkeloos verlopen, lieg ik niet.’

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Holonite B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan