Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
nieuwbouw ketelhuis
Copyright: GUBU architecten bna
Collectieve tuin met varanda's en entree's
Copyright: GUBU architecten bna
Binnentuin
Copyright: GUBU architecten bna
veranda
Copyright: GUBU architecten bna
straatgevel
Copyright: GUBU architecten bna
nieuw en oud metselwerk
Copyright: GUBU architecten bna
gevel Hellendoornstraat
Copyright: GUBU architecten bna
kopgevel Holtenstraat
Copyright: GUBU architecten bna
Collectieve tuin
Copyright: GUBU architecten bna
Entreepoort en fietsenstalling
Copyright: GUBU architecten bna
looppad van oude stoeptegels
Copyright: GUBU architecten bna
Veranda en woningentree
Copyright: GUBU architecten bna
veranda en woningentree
Copyright: GUBU architecten bna
gevel Wijhestraat,
Copyright: GUBU architecten bna
voedseltuin
Copyright: GUBU architecten bna
Plattegrond
Copyright: GUBU architecten bna
nieuwbouw ketelhuis
Copyright: GUBU architecten bna
Collectieve tuin met varanda's en entree's
Copyright: GUBU architecten bna
Binnentuin
Copyright: GUBU architecten bna
veranda
Copyright: GUBU architecten bna
straatgevel
Copyright: GUBU architecten bna
nieuw en oud metselwerk
Copyright: GUBU architecten bna
gevel Hellendoornstraat
Copyright: GUBU architecten bna
kopgevel Holtenstraat
Copyright: GUBU architecten bna
Collectieve tuin
Copyright: GUBU architecten bna
Entreepoort en fietsenstalling
Copyright: GUBU architecten bna
looppad van oude stoeptegels
Copyright: GUBU architecten bna
Veranda en woningentree
Copyright: GUBU architecten bna
veranda en woningentree
Copyright: GUBU architecten bna
gevel Wijhestraat,
Copyright: GUBU architecten bna
voedseltuin
Copyright: GUBU architecten bna
Plattegrond
Copyright: GUBU architecten bna

CPO Pragmatis, Den Haag

4 juni
Het schoolgebouw aan de Wijhestraat 28 te Den Haag is getransformeerd tot 6 moderne woningen.

Het gebouw werd in 1958 gebouwd voor de school De Woelwaters. In de jaren 80 is het omgebouwd tot wijkcentrum. In 2018 is het pand door de gemeente Den Haag aangeboden als Kluscomplex en heeft de Bouwgroep Pragmatis het recht gekregen een plan te transformeren in zes appartementen.

Voorwaarde voor deze transformatie  was dat het een duurzaam en gasloos gebouw zou worden. Er moest daardoor ook extra extra aandacht besteed worden aan isolatie van het gebouw.

GUBU architecten heeft samen met de bouwgroep een ontwerp gemaakt voor deze transformatie. Om het gebouw geschikt te maken voor de woningen zijn er een aantal ingrepen in het casco gedaan.

Architectuur

Het gebouw wordt gekarakteriseerd door een zeer bijzondere kapvorm van naar binnen gevouwen daken met schuin geplaatste ramen en grote overstekken. Dit zorgt voor een verbluffende lichtinval in het pand. Doordat we bij de transformatie de plafonds verwijderd hebben is de slanke spantconstructie een monumentaal onderdeel geworden van het interieur.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

- De woningen worden vanuit het binnenterrein ontsloten (eis vanuit de gemeente). De originele tussengangen moesten daarom verdwijnen of aangepast worden.

- Het ketelhuis is omgevormd tot woonruimte. De karakteristieke schoorsteen is verdwenen en het dak is aangepast om voldoende hoogte te creëren.

- Alle kozijnen zijn vernieuwd. De bestaande kozijnen bleken niet geschikt om te voorzien van dubbel glas. Om het gebouw toekomst bestendig te maken moest de gehele schil, dus ook de kozijnen gemoderniseerd worden. Er is extra aandacht besteed aan de detaillering van de nieuwe kozijnen om de oorspronkelijke vormgeving en detaillering zo goed mogelijk te benaderen.

- Om de ruimtes geschikt te maken als woonfunctie zijn er op diverse plaatsen nieuwe gevelopeningen gemaakt. De nieuwe gevelopeningen zijn op een harmonieuze wijze opgenomen in het bestaande gevelbeeld zonder het karakter van het pand aan te tasten.

Entree met poort

Op de kopse kant van het bouwblok aan de Holtenstraat is de collectieve entree gemaakt die toegang biedt aan de collectieve binnentuin van waar uit de woningen worden ontsloten.

Om een afgesloten ruimte te maken voor een fietsenstalling is de entreepoort een stuk naar buiten opgeschoven. 

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met GUBU architecten bna

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van GUBU architecten bna

GUBU architecten bna
GUBU architecten bna
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan