Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari
Qoqa offices
Copyright: Serge Ferrari

Een dynamische gevel met een unieke sfeer

31 januari
Het hoofdkantoor van QoQa combineert met succes moderne werkomgevingen met hoge eisen op het gebied van energie-efficiëntie en ecologie. Om het energieconcept te ondersteunen, werd het speciaal ontwikkelde en vervaardigde Soltis Veozip van de Serge Ferrari Group gekozen als zonweringdoek. Het heeft indruk gemaakt met zijn uitzonderlijke prestaties voor het verminderen van zonne-energie, zelfs in de gewenste zeer lichte kleur, en door zijn transparantie, die een gevoel van welzijn op het werk geeft. 

Bouw van een administratief, logistiek en opslagcentrum
Omdat de huidige ruimtes te klein waren geworden, heeft QoQa, een gemeenschapsgerichte e-commerce onderneming die samenwerkt met Swissroc SA en Arveron SA, een nieuw gebouw van 9000 m² gebouwd in de directe nabijheid van het treinstation van Bussigny om er kantoren te vestigen voor haar eigen medewerkers en verschillende partnerbedrijven. 

Het nieuwe gebouw is ontworpen voor een moderne werkcultuur en biedt iedereen de mogelijkheid om vrije ruimtes te huren via een speciale applicatie. Het oorspronkelijke doel was om het ruimtegebrek van het snelgroeiende bedrijf op te lossen en alle administratieve en logistieke medewerkers op één locatie samen te brengen. Maar tegelijkertijd was het doel om het concept van coworking opnieuw te definiëren door de interactie tussen de verschillende KMO's en startups op de site te bevorderen. Het gebouw is ontworpen volgens het Amerikaanse model en hecht veel belang aan het comfort van de werknemers. Daarom herbergt het ook een restaurant, een fitnessruimte, opname- en videostudio's en een gezondheidscentrum. Bovendien is een deel van de daken ingericht als dakterras. 

Een concept geïnspireerd op het Amerikaanse model 
Dit gebouw wil een soort blauwdruk zijn van Silicon Valley en moet worden gezien als een plaats van uitwisseling, met een sterk gevoel van welzijn voor iedereen die er werkt. Om dit te bereiken, bevindt de centrale binnenplaats zich in het hart van het concept en onthult ontspanningszones. Een metalen trap langs buitengevel maakt toegang mogelijk vanaf de verschillende niveaus en terrassen, wat zorgt voor veel flexibiliteit in de indeling en natuurlijk licht in de ruimtes. De derde en vierde verdieping zijn voorzien van terrassen die gebruikt kunnen worden voor evenementen. 

Een modern energetisch concept 
De verhoogde isolatie van de gevels, met een algemene U-waarde van minder dan 0,75 W/m2K, vertegenwoordigt een belangrijke toegevoegde waarde voor het algehele energieconcept en heeft het mogelijk gemaakt om een verwarmingssysteem met een laag vermogen te dimensioneren in combinatie met geothermische sondes en warmtepompen. Textielzonweringen die effectief zonlicht reduceren, dragen ook aanzienlijk bij aan het klimaatbeheersingsconcept: zowel op de royale, plafondhoge glazen oppervlakken aan de buitenkant als aan de binnenplaats op de gevel met kolom-balkconstructie. Het doel was om zeer effectieve zonwering te bieden terwijl er nog steeds een helder zicht naar buiten mogelijk was. 

Zip-installaties met Veozip-doek
Voor de Zip-installaties van het VSe zip-systeem van Schenker Storen is gekozen voor het Soltis Veozip zonweringsdoek van Serge Ferrari, speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. Het wordt vervaardigd volgens de Smart Yarn-technologie, waarbij individuele hoogwaardige polyester garens met PVC worden gecoat en vervolgens worden geweven. Een weefstructuur die perfect geschikt is voor Zip-systemen, omdat het flexibiliteit en opnamecapaciteit in het materiaal mogelijk maakt. Dankzij de integratie van natuurlijke vezels overtuigen de Veozip-schermen esthetisch met hun textiele karakter en zachte textuur. 

Altijd perfect gespannen 
Een groot voordeel van Soltis Veozip is dat het zich altijd perfect aanpast aan de omgeving van het systeem door ongelijke krachten en vervormingen te absorberen, die onvermijdelijk optreden bij herhaald gebruik. Het doek blijft ideaal gespannen - er ontstaan geen golven langs de zijgeleiders of vouwen dwars op de looprichting. 

Zeer windbestendig 
Omdat het gebouw aan de rand van het terrein en op een helling ligt, was het essentieel dat het systeem zeer windbestendig was. Dankzij de speciale weefstructuur en een speciaal ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige polyesterdraad door de Serge Ferrari Group, is Soltis Veozip ook zeer geschikt voor windgevoelige locaties. Het voldoet aan de hoge eisen van een zip-systeem, zoals gelijkmatige spanning en absorptie en stabiliteit onder windbelasting. Soltis Veozip draagt bij aan de algehele windweerstand van het systeem. 

Ondersteuning van het ecologische en energie-efficiënte concept 
Een bijzonder voordeel van deze speciale stof voor Zip-installaties is dat deze doeken bijzonder effectief zijn in het verminderen van zonnestralen over het hele kleurenspectrum, zelfs met lichte kleuren. Om contrast te bieden met de kaneelkleurige trapleuningen van de buitenfaçade, werd gekozen voor de lichte Macadamia-tint uit de uitgebreide collectie van 15 kleuren. De thermische beschermingsefficiëntie van het gehele kleurengamma van Soltis Veozip, inclusief de lichte kleuren, wordt bevestigd met een grootte van slechts 3% volgens ISO-norm 52022-3 (type D beglazing - methode 2). Het Soltis Veozip doek in Macadamia kleur blokkeert tot 97% van de zonnestralen. 

Een ander belangrijk criterium bij de keuze voor Soltis Veozip was het visuele comfort voor de medewerkers. Wanneer de zonwering omlaag is, was het niet de bedoeling om afgesloten ruimtes te creëren, maar om een breed zicht op de omgeving en een hoge lichtdoorlatendheid te behouden. Dit wordt gegarandeerd door het doek dankzij zijn uitzonderlijke transparantie, die een bijna onbeperkt zicht op het omliggende landschap mogelijk maakt. Tegelijkertijd biedt het doek de nodige bescherming tegen verblinding, wat van cruciaal belang is voor de vele schermwerkplekken in het gebouw. 

Tot slot hebben de besluitvormers ook andere positieve punten toegekend op het gebied van veiligheid en ecologische certificeringen. Soltis Veozip bevat geen ftalaten en is bovendien gecertificeerd met Greenguard Gold, wat het product geschikt maakt voor gebruik in gevoelige gebieden zoals kinderdagverblijven, ziekenhuizen of bejaardentehuizen. Bovendien heeft dit materiaal het Zwitserse Eco-Bau label, waardoor het gebruikt kan worden in ecologische Minergie-bouw. Brandbescherming is ook gegarandeerd, aangezien dit zonwerende doek is geclassificeerd als B-s2,d0 volgens Euroklasse EN 13501-1. 

Locatie

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Serge Ferrari

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan