Exterior view of Eclipse in Düsseldorf.
Copyright: HGEsch
The entrance situation of Eclipse
Copyright: HGEsch
The floors are accessed via the spacious, light-flooded foyer.
Copyright: HGEsch
The work areas and coffee kitchens appear colourful.
Copyright: HGEsch
The work areas and coffee kitchens appear colourful.
Copyright: HGEsch
The spiral-shaped atriums connect the communal areas.
Copyright: HGEsch
The cafeteria of Eclipse.
Copyright: HGEsch
Restaurant with outdoor area.
Copyright: HGEsch
Roof top with view over Düsseldorf.
Copyright: HGEsch
Exterior view of Eclipse in Düsseldorf.
Copyright: HGEsch
The entrance situation of Eclipse
Copyright: HGEsch
The floors are accessed via the spacious, light-flooded foyer.
Copyright: HGEsch
The work areas and coffee kitchens appear colourful.
Copyright: HGEsch
The work areas and coffee kitchens appear colourful.
Copyright: HGEsch
The spiral-shaped atriums connect the communal areas.
Copyright: HGEsch
The cafeteria of Eclipse.
Copyright: HGEsch
Restaurant with outdoor area.
Copyright: HGEsch
Roof top with view over Düsseldorf.
Copyright: HGEsch

Eclipse Düsseldorf

23 november 2023
The new office high-rise in Düsseldorf, Eclipse, was completed by end of 2022 and occupied by tenants, the auditing and consulting firm PwC Germany. Situated directly at Kennedydamm in the district of Golzheim and in the immediate vicinity of L`Oréal Germany’s headquarters, the Eclipse adds a new landmark to Düsseldorf’s cityscape. The 16-storey office high-rise, Eclipse, jointly designed by HPP Architects and UNStudio on behalf of die developer with its striking glass façade, soars into the sky directly at Kennedydamm. Directly adjoining the Hilton Hotel, Eclipse is connected to the 70s hotel via a two-storey plinth, and rises over 60 metres in the shape of a triangular prism. The main entrance for visitors is to be found under the prism’s acutest angle with an eleven metre overhang supported by a V-shaped column of reinforced concrete. The entrance reveals an open, generously proportioned reception area with an atrium stretching over several floors. Details made of wood, wall panels of white porcelain stoneware and fine-meshed, bronze-coated expanded metal cladding on the glass lifts offer evidence of the skilful interplay of materials, with a broad staircase leading up to the gallery on the first floor and the steps serving as seats to transform the space into an auditorium.

A vertical campus in the interior
Due to the location of Eclipse, surrounded by two intersecting main roads which generate substantial outside noise, the communal areas for users of Eclipse are to be found essentially in the interior of the office building. The centrepieces are made up of the atria and open spaces situated on several floors and in some cases extending over three storeys. Employees can find a wide variety of communal areas in these atria, among them a cafeteria and an event room. Viewed from the outside, these communal areas can be clearly identified in the façade – wherever flat window panes can be seen in the glass façade, the atria combine like a helix, forming a “vertical campus” that stretches as far as the roof terrace with communal areas and a sweeping view over the city.

Modern office architecture built on the principle of activity-based working
Eclipse offers a modern office landscape in a total floor area comprising 50,600 sqm with around 1,200 workstations. Social encounters and interpersonal exchanges in working environments are becoming ever more important; in addition, working environments in particular are subject to the constantly changing demands made on communication, social interactions and office work. The principle of “activity-based working” comes into its own on the twelve office floors. All employees book their desks through an app and have access to numerous spatial choices and interior design options: single desks in private offices, open plan offices as well as designated communication areas. Greened outdoor areas also give rise to quiet areas where employees can spend quality time. Their design is flexible and reversible and thus can also be adapted to meet future requirements.

Green Building with ©smartengine
In the Smart Working Environment of Eclipse, artificial light and ventilation are controlled by sensors based on human presence - Eclipse takes account of the movements of every single user. This is made possible by 2,000 sensors which gather data in real time and send them to the ©smartengine. As a result, up to 200 tons of carbon can be saved per year in a building of this size – which means Eclipse proves itself to be a particularly sustainable office building. The aim is to achieve both DGNB Platinum and DGNB Diamond certification – the highest award for design quality in terms of architectural culture.  

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HPP Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan