Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen
Copyright: EQUITONE gevelpanelen

Renovatie van appartementen in Alphen aan den Rijn

9 februari 2023
In Alphen aan den Rijn kregen twee woningblokken, met in totaal achttien appartementen, een totale make-over. De technische problemen worden aangepakt, de gevel wordt gemoderniseerd en ook het energievraagstuk komt aan bod. Jeoffrey Bloemen en Fleur Melchers van Bloemen Architecten vertellen welke rol EQUITONE speelde in deze renovatie.

Fris, modern en natuurlijk ontwerp

“De twee woningblokken tellen elk negen appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. De eigenaren van de – in totaal – achttien appartementen vormen samen één VVE, een Vereniging van Eigenaren. Het bestuur van de VVE klopte bij ons aan om een oplossing te vinden voor de gedateerde uitstraling, de technische problemen en de energiezuinigheid van de gebouwen. De appartementen kregen al geruime tijd af te rekenen met vocht- en lekkageproblemen. De woningen dateren dan ook al uit de jaren tachtig. Wat betekent dat er zeer weinig isolatie aanwezig is en er dus veel energie onnodig verloren gaat. Het was dus hoog tijd dat de appartementen een upgrade kregen,” vertelt architect Jeoffrey Bloemen. “Omdat we van mening zijn dat je beter kan versterken wat er is, dan allerlei elementen toe te voegen, hebben we de bestaande structuur zo veel mogelijk behouden.”

“We hebben daarop een ontwerp gemaakt dat een frisse, moderne en natuurlijke uitstraling aan het pand geeft en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk is,” vult architect Fleur Melchers aan.

Mooi, rustig gevelbeeld
Fleur Melchers: “Om de moderniseringen te realiseren, hebben we de pergola – die de twee woningblokken en de trappenhuizen met elkaar verbond – verwijderd, zodat er meer lucht en licht de woningen binnendringt en het portiek gemakkelijker te bereiken is. Door de bestaande rabatdelen te vervangen door de EQUITONE panelen in een kleur die aansluit bij het metselwerk, vormt het gevelbeeld een mooi, rustig geheel. Het lijkt wel alsof de gevelpanelen er altijd al waren.”
“Tijdens het bouwproces kregen we met meerdere problemen te maken. Bij een gevelrenovatie merk je immers pas hoe het er binnen exact uitziet, als je de gevel effectief openmaakt. Zo moesten we een deel van de gemetselde borstwering verwijderen om de lekkageproblemen aan de inpandige balkons op te lossen.”

Isolatiewaarden beduidend verhoogd
De bestaande gevelbekleding van de twee woonblokken is eraf gehaald en de kozijnen zijn eruit gegaan. Er blijft dan nog een houten achterframe over, dat werd opgedikt en extra geïsoleerd. Daarbovenop zijn vervolgens de EQUITONE gevelpanelen geplaatst. “Dankzij de hoogwaardige PIR isolatie hebben we de isolatiewaarden beduidend kunnen verhogen,” aldus Jeoffrey Bloemen. Ook de vervanging van de houten kozijnen door kunststof kozijnen met HR++ glas heeft daaraan bijgedragen.

“Voor de gevelbekleding waren we op zoek naar een materiaal in een kleur die mooi aansluit bij het bestaande metselwerk. We hebben daarop de EQUITONE [tectiva] TE 60 en TE 10 gekozen, twee lichtbruine tinten. Daarbij is de eerste de basiskleur en doet de tweede, lichtere kleur dienst als accentkleur. Dankzij de twee kleurschakeringen krijgt de gevel een mooie variatie,” zegt Fleur Melchers.

Onderhoudsarme gevelpanelen met moderne uitstraling
“We wilden een gevelpaneel dat onderhoudsarm is en een moderne uitstraling heeft. Zo kwamen we al snel bij EQUITONE uit, specifiek bij de EQUITONE [tectiva]. Wat ons aantrok tot de panelen is de ruwe, niet-gepolierde textuur. Het is geen glad of spiegelend oppervlak, waardoor het een warme uitstraling heeft,” aldus Fleur Melchers.

“Een tweede groot voordeel van EQUITONE is dat het plaatmateriaal in de massa gekleurd is. Als je de platen zaagt, dan hebben de zaagkanten dezelfde kleur als de rest van het paneel. Bovendien is het gevelmateriaal van EQUITONE erg veelzijdig. Omdat het kwalitatief hoogstaand is, past het bij luxueuze woningen. Tegelijkertijd is het betaalbaar, waardoor het ook voor projecten met een krapper budget een mooie optie is, denk maar aan sociale woningbouw,” besluit Jeoffrey Bloemen.

Graag een gratis monster ontvangen van de EQUITONE [tectiva] plaat?
Bestel deze eenvoudig en snel hier: EQUITONE [tectiva] 

Meer informatie over sociale woningbouw ? klik hier 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met EQUITONE gevelpanelen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan