Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral
Copyright: Cedral

Strakke leienmantel siert sobere boerderijsetting

9 juni 2022
Op een uitgestrekt perceel aan de rand van het Zeeuwse dorpje 's-Heer Hendrikskinderen, een kleine deelgemeente van Goes, geeft een rijzige ‘woning met schuur’ de landelijke omgeving extra cachet. Hoewel ze met haar karakteristieke zadeldaktypologie duidelijk aansluiting zoekt bij de woningen en boerderijen in de nabije omgeving, springt ze toch uit de band. Dit is vooral te danken aan de fraaie combinatie van beglaasde kopgevels en en strakke langsgevels, die integraal bekleed zijn met leisteengrijze Cedral New Stonit leien.

De uitzonderingen die de regel bevestigen, zijn vaak de mooiste. De Oude Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen wordt voornamelijk geflankeerd door lintbebouwing met zijdelings gerichte zadeldaken en verspringende rooilijnen, op één groot perceel na. Het is op die plek dat deze hedendaagse boerderijwoning verrees. Ze bestaat uit twee volumes – een huis en een grote schuur – met een zadeldak dat 45 graden helt. Zowel het woonhuis als de schuur zijn 6,6 meter breed en 8,5 meter hoog. Deze twee entiteiten zijn onderling gekoppeld door een glazen inkomgedeelte.

Voor Architecten Alliantie was dit markante nieuwbouwproject een onvervalste thuismatch. Het bureau uit het nabijgelegen Goes ontwierp een twee-in-eenwoning met een duidelijk afgelijnd bouwprogramma en al het benodigde comfort. De voornaamste functies zijn ondergebracht in de 30,5 meter lange schuur.

De structuur van de woning is opgebouwd uit verzinkte stalen spanten met een vaste ritmiek (één spant om de 3 meter), invulelementen in houtskeletbouw en betonnen vloeren. Om de archetypische vormgeving van het dubbele volume te benadrukken, zijn zowel de daken als de langsgevels bekleed met Cedral vezelcementleien. “Het gaat om leisteengrijze New Stonit leien in 45x30-formaat, toegepast in halfsteensverband. Dankzij hun reliëfoppervlak, gebroken randen en matte kleur hebben ze de uitstraling van natuurleien”, vertelt Herwig Minnen, architect-partner bij Architecten Alliantie.

Hoewel de architect aanvankelijk een homogene dak- en gevelbekleding in zink overwoog, viel de keuze uiteindelijk toch op vezelcementleien van Cedral. “Die pasten beter in de landelijke omgeving”, legt Herwig Minnen uit. “Bovendien ogen de daken en gevels nu een stuk strakker en sluiten de leisteengrijze leien mooi aan bij de warmere houtaccenten, zoals de garagepoorten en de houten stijlen in de vliesgevels. Opvallend is dat de gevelbekleding ‘doorloopt’ in het glazen inkomgedeelte dat beide gebouwen met elkaar verbindt. Kortom: we zijn blij met onze keuze voor de New Stonit leien van Cedral. Ze komen de algemene esthetiek en de landschappelijke integratie zeker ten goede!”
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Cedral

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan