Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Mview+
Copyright: Mview+
Copyright: Mview+
Copyright: Mview+
Copyright: Mview+
Copyright: Mview+

Silent Air geluidsschermen

16 mei 2022
Veel kantoren in ons land staan leeg. Tegelijkertijd is er een enorm tekort aan woningen. Niet zo gek dus dat er regelmatig kantoorpanden worden omgebouwd tot woonruimte. Een mooie kans, die echter ook uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld ten aanzien van geluid. De Silent Air Gevelschermen van Mview+ bieden hiervoor een oplossing. Simpel, doeltreffend en transparant, waarbij tevens een nieuwe dimensie aan de gevel wordt toegevoegd.

Mview+ ontwikkelt, produceert en levert unieke geveloplossingen voor een optimaal woon- en werkcomfort. Hierbij wordt gefocust op de drie pijlers isolatie, licht en geluid. “Onze oplossingen bestaan voornamelijk uit glas en worden zo ‘puur’ mogelijk toegepast in projecten”, vertelt directeur Waldo Duin. “Hierdoor wordt de transparantie van het glas optimaal benut. In combinatie met fraaie en/of slanke aluminium profielen met RVS beslag zijn onze producten een verrijking voor ieder gebouw. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie en zowel binnen als buiten.”

In het Bouwbesluit worden specifieke geluidseisen gesteld aan woonomgevingen, weet Duin. “Om aan deze eisen te voldoen, worden woningbouwprojecten van oudsher gerealiseerd op geluidsluwe locaties. Utiliteitsgebouwen zoals kantoren bevinden zich veelal aan de rand van deze locaties, waar zij dienst doen als geluidswal tussen de geluidsgevoelige en geluidsluwe zones. Omdat de ruimte in Nederland beperkt is echter, en de vraag naar woningen groot, wordt deze logische opzet steeds meer versto ord. Steeds vaker worden woningen en woongebouwen gerealiseerd naast (snel)wegen en op andere locaties met een hoge(re) geluidsbelasting. Bovendien worden regelmatig oude en incourante kantoorgebouwen op geluidsgevoelige plaatsen omgebouwd naar woningen. Om ook op deze locaties een optimaal wooncomfort te creëren, hebben wij de Silent Air Gevelschermen ontwikkeld.”

OPTIMALE GELUIDSREDUCTIE EN SPUIVENTILATIE
Volgens de Wet Geluidshinder geldt op binnenstedelijke locaties een grenswaarde voor wegverkeer van 48 dB. “Wanneer je boven deze grenswaarde komt, moet je maatregelen treffen om een binnengeluidsniveau van 33 dB te behalen”, aldus Duin. “Ook is er een uiterste grenswaarde bepaald van 63 dB. Wanneer je hier boven komt, ben je verplicht om een ‘dove gevel’ te realiseren. Dit houdt in dat geen enkel raam in deze gevel geopend mag worden. De gevel moet bovendien zodanig geluidswerend worden uitgevoerd, dat het geluidsniveau binnen onder de 33 dB blijft.” Bij transformatie- en nieuwbouwprojecten komt het vaak voor dat één gevel te zwaar belast wordt en doof uitgevoerd moet worden. “Dit maakt het realiseren van een woonomgeving soms lastig. Immers moet je alle verblijfsruimtes kunnen spuien (luchten); ook de ruimtes aan de dove zijde. De Silent Air Geluidsschermen bieden hiervoor een doeltreffende oplossing. De geluidsschermen kunnen namelijk eenvoudig worden aangebracht voor te openen delen, waardoor de ‘dove’ gevellijn wordt verlegd. Achter het scherm ontstaat een buitenklimaat met een geluidsbelasting die onder de (uiterste)grenswaarde ligt en waar de ramen alsnog geopend kunnen worden.”

OPBOUW VAN HET GELUIDSSCHERM
De gepatenteerde Silent Air Geluidsschermen zijn gemaakt van voorgespannen veiligheidsglas, in combinatie met geluiddempende coulissen. “De coulissen zijn opgebouwd uit een kader van geperforeerd aluminium met een minerale vulling, die het binnenkomende geluid aan de rand absorbeert”, aldus Duin. “Afhankelijk van de geluidsweringseis kunnen onze gevelschermen worden opgebouwd met één, twee of drie coulissen met een variabele tussenruimte van 30 tot 75 mm. Doordat tussen de gevel en het geluidsscherm voldoende vrije ruimte behouden blijft, blijft spuiventilatie van de achterliggende ruimte mogelijk.”

Met de Silent Air Geluidsschermen zijn geluidsreducties tot 18,5 dB voor wegverkeer en 24,4 dB voor railverkeer mogelijk. “Doordat de coulissen in iedere gewenste kleur gepoedercoat kunnen worden, sluiten zij bovendien mooi aan bij de esthetiek van de gevel. De ‘schilderijlijstjes’ die rond de te openen ramen ontstaan, zorgen zelfs voor een nieuwe dimensie." 
 
OOK VOOR NIEUWBOUWPROJECTEN
Er zijn onderzoeken die aantonen dat geluidsoverlast een ernstige wissel kan trekken op onze gezondheid, met stressreacties, een hogere bloeddruk en zelfs de dood tot gevolg. Niet voor niets staat het beperken van geluidsoverlast steeds hoger op de agenda van overheden. Zo stellen steeds meer gemeenten dat de slaapkamers van nieuwbouwwoningen een geluidsluwe gevel moeten hebben, aldus Duin. “Ook hier bieden onze Silent Air Gevelschermen een perfecte oplossing, waarbij de geluidschermen zelfs volledig in de gevel geïntegreerd kunnen worden. Wij denken graag met architecten mee voor een esthetische oplossing op (hun) maat.” 

Deze tekst is afkomstig van STEDENBOUW.NL - Geschreven door: Lieke van Zuilekom 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mview+

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan