Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Brandweerkazerne en kantoorgebouw 'De Rode Haan'

6 augustus 2019
brandweerkazerne en kantoorgebouw
De essentie van dit project voor de ongewone combinatie van een brandweerkazerne met een kantoorgebouw komt neer op een slimme reductie van de bruto verdiepingshoogte. Dankzij de toepassing van een holle vloer was het mogelijk om hetzelfde aantal kantoorverdiepingen te realiseren met een parkeerdak in plaats van een kostbare parkeergarage. De Integrale Ontwerpaanpak betekent Duurzaam Bouwen in optima forma!

Integraal ontwerpen en productontwikkeling
Spring architecten maakte begin 2000 op uitnodiging van ontwikkelaar Moes Projectontwikkeling het winnende prijsvraagontwerp voor ‘De Rode Haan’ in Delft, een unieke combinatie van een brandweerkazerne en een commercieel kantoorgebouw. De instorting van de kantorenmarkt noodzaakt de gemeente Delft twee jaar later om het totale project als opdrachtgever te adopteren, waardoor een vertraging van 14 maanden ontstond. Het kantoorgebouw is nu bestemd voor rood-wit-blauwe diensten zoals het CWI.

De essentie van het prijsvraagontwerp komt neer op een slimme reductie van de bruto verdiepingshoogte tot 3050 mm, waardoor het mogelijk blijkt om hetzelfde gevraagde aantal kantoorverdiepingen te realiseren met een parkeerdak in plaats van een kostbare parkeergarage. Bovendien is de fysieke ontkoppeling van gebruikers stedebouwkundig en functioneel beschouwd meer dan wenselijk.

Om de reductie te bereiken is gekozen voor een unieke toepassing van de zgn. Infra+vloer, een relatief lichte hybride vloerkonstruktie van breedplaatvloeren en stalen liggertjes. In de holle ruimte zijn de kanalen van de luchtbehandeling en alle noodzakelijke installatie-tracés opgenomen. De dragende, gevelsluitende delen komen prefab op de bouw, waardoor een industrieel vervaardigd en uitermate flexibel concept is gerealiseerd. Voldoende redenen voor de SEV om het project de status van IFD-voorbeeldproject te verlenen.

Plan en stedenbouwkundig concept
De behoefte aan intensieve benutting van de schaarse stedelijke ruimte leidt tot een verdichting van de stad met een opeenstapeling van functies. Toch wordt in dit project een ongewone combinatie van functies juist mogelijk gemaakt door een bewuste cesuur.

Op maaiveldniveau maakt de onderbouw met de kazerne zo efficiënt mogelijk gebruik van de beschikbare oppervlakte binnen de locatie om een functionele lay-out en een optimale uitruk te waarborgen. Daarboven verwijst de suggestie van een zwevend kantoorvolume met een transparante en gestrekte gevel naar de schaal en bebouwing van de Westlandse weg, een belangrijke ontsluitingsroute. Optillen van de bouwstructuur maakt zo letterlijk ruimte voor parkeren op een logische plaats, terwijl kruisende verkeersstromen van uitrukkende brandweerauto’s en parkerende kantoorgebruikers worden vermeden. Het parkeerdek boven de remise en de kazerne wordt ontsloten via een spectaculaire lus om een complex bedieningsgebouw waarin het bestaande gemaal, een trafostation en het noodaggregaat ondergebracht zijn.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Spring architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan