Nieuwbouw Brede school De Kersenboom

21 juni 2019
De Kersenboom is een integraal kindcentrum waar opvang en onderwijs naadloos in elkaar overlopen. Zo kunnen kinderen in het kinderdagverblijf alvast in de basisschool meedoen, is er veel uitwisseling tussen de verschillende leeftijdsgroepen en vloeien buitenschoolse opvang en onderwijs in elkaar over. Dit is vertaald in een slimme ruimtelijke organisatie van het gebouw. Er zijn haast geen gangen, maar een reeks gemeenschappelijke ruimten voor de functies die voor alle groepen zijn. Het centrum van het gebouw  staat in  het teken van uitwisseling en dynamiek, in de periferie is er juist gedacht aan rust.

In het midden van het gebouw zijn alle gemeenschappelijke voorzieningen, verdeeld over de verschillende verdiepingen.  Het verbindende element is de aula die over meerdere verdiepingen de voorzieningen als techniek-, drama-, speellokaal en keuken aan elkaar koppelt. Door deze opzet wordt de samenhang tussen de verschillende geledingen versterkt. Zo kan ook de buitenschoolse opvang een gevarieerde leer- en speelomgeving bieden in een overzichtelijke setting.

Door de entree aan de schoolplein zijde tussen eerste en tweede verdieping te maken, is voor alle verdiepingen de afstand tot buiten kort. Via terrassen en brede trappen staan de gemeenschappelijke ruimten allemaal in verbinding met buitenruimte rond de school.

Het gebouw heeft drie verdiepingen gekregen om een zo klein mogelijk footprint te maken. Zo bleef er meer ruimte over voor het speelterrein. De bovenste twee lagen zitten in de kap-vorm zodat het gebouw past bij het landelijke karakter van de omgeving. Het geeft de Kersenboom een karakteristiek silhouet dat goed past bij de vriendelijke en huiselijk sfeer van de school.

Het gebouw is opgetrokken uit een draagconstructie van staal en houtskeletbouw, waarmee de school in bouwkundig opzicht een gunstige milieuprestatie behaalt. Verder is het gebouw voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, de warmteopwekking geschiedt met warmtepomp.

Een deel van de energie wordt geleverd door de in het schuine dak geïntegreerde PV-panelen. De toepassing van een grondbuis voor de aanvoer van ventilatielucht, die in de winter relatief warme lucht aanvoert en in de zomer juist relatief koele lucht, levert een extra besparing in energieverbruik en verhoogd het comfort


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OIII architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan