Vloer: noraplan signa
Copyright: EGM architecten
Vloer: noraplan signa
Copyright: EGM architecten
Vloer: noraplan signa ed
Copyright: EGM architecten
Erasmus MC
Copyright: Ossip van Duivenbode
Erasmus MC
Copyright: EGM architecten
Vloer: noraplan signa
Copyright: EGM architecten
Vloer: noraplan signa
Copyright: EGM architecten
Vloer: noraplan signa ed
Copyright: EGM architecten
Erasmus MC
Copyright: Ossip van Duivenbode
Erasmus MC
Copyright: EGM architecten

Erasmus MC, Rotterdam

4 januari 2019
visitekaartje van 80.000 vierkante meter

nora flooring systems uit Kaatsheuvel, fabrikant van nora rubber vloerbedekking, is al meer dan tien jaar betrokken bij de nieuwbouw van het Erasmus MC. Het bedrijf werd als betrouwbare
leverancier uitverkozen vanwege een aantal onderscheidende productkenmerken, met duurzaamheid en lage onderhoudskosten als belangrijkste triggers.

De van oorsprong Duitse fabrikant werd geselecteerd voor het leveren van  rubber vloerbedekkingen in het grootste academische ziekenhuis van Nederland waar healing environment centraal staat. Eerder al leverde nora flooring systems de vloeren in het Thoraxcentrum, het Sophia Kinderziekenhuis en de afdelingen Oogheelkunde, Plastische Chirurgie en Nucleaire Geneeskunde. Twee productkenmerken gaven voor het projectteam van Erasmus MC en architect EGM de doorslag. “Het meest belangrijke was de kwaliteit en het onderhoud op de langere termijn. Doordat er geen periodiek aanvullend onderhoud nodig is, zijn de exploitatiekosten laag. Een andere voorname reden was een eis uit het PvE dat vloerafwerkingen emissiearm moesten zijn, voor de bevordering van een goed binnenklimaat. Onze producten voldoen aan het Finse ecolabel M1, bevatten geen weekmakers en zijn pvc-vrij”, aldus Salesmanager Cornelis Zoeteman.

De producten van nora flooring systems worden ruimteoverschrijdend in het gehele ziekenhuis toegepast, van OK-ruimten tot patiënten- en nierdialysekamers. “Esthetisch zien de vloeren er steeds hetzelfde uit, zijn ze slipveilig en hebben ze alle eenzelfde lange levensduur. Maar technisch zijn ze wezenlijk anders”, verklaart Accountmanager Peter Campo. “Zo zijn bijvoorbeeld de vloeren in de OK’s halfgeleidend, zodat elektrostatisch geladen personen of apparatuur zich kunnen ontladen via de vloer.” In totaal leverde nora flooring systems maar liefst 80.000 vierkante meter vloer voor de nieuwbouw van het Erasmus MC.

Homogeen product

De rubber vloerbedekkingen onderscheiden zich doordat het een homogeen product betreft, zonder toegevoegde toplaag. “Daarnaast speelt er ook een ergonomisch aspect. Dankzij de verende werking ontlasten rubber vloeren knieën en rug, een belangrijk gegeven voor personeel dat de hele dag staat of over de afdeling loopt”, stelt Campo. Zoeteman wijst op de blijvende akoestische eigenschappen. “De vloeren hebben een 2 millimeter dikke laag die bij contact maximaal 6 dB geluid produceren.” Naast lage onderhoudskosten en het emissiearme karakter, legde ook de reinigbaarheid van de vloeren gewicht in de schaal. “Dankzij het gesloten oppervlak blijft vervuiling aan de oppervlakte en trekt niet in de vloer, waardoor onze vloeren goed te reinigen zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld in een OK desinfectantia van de vloer halen. En omdat de vloeren geen pvc of weekmakers bevat, gaan dergelijke medische stoffen hier ook geen reactie mee aan”, zegt Zoeteman. “Ook in geval van brand komen er geen toxische gassen vrij.”

Proefkamers

Voorafgaand aan het daadwerkelijk leggen van de vloeren, werd eerst geoefend met het stofferen van proefkamers en -afdelingen. “Uiteindelijk koos het Erasmus MC voor een standaardproduct uit de collectie, dat over vijf jaar ook gegarandeerd nog leverbaar is. Omdat nog niet duidelijk was welke afdeling waar zou komen, is het aantal kleuren beperkt gehouden”, aldus Campo. “Wel is gekeken naar een warme uitstraling.”Naast het leveren van de vloeren biedt nora flooring systems ook technische ondersteuning voor de stoffeerders. “Zij zijn geschoold in het leggen van de vloeren in ons trainingscentrum in Kaatsheuvel en kregen ook begeleiding op het werk zelf.”

De vloeroplossingen van nora flooring systems scoren goed in ziekenhuizen en scholen, aldus Zoeteman en Campo. “Als je er een life cycle analyse op loslaat over vijftien tot twintig jaar, dan ligt het break-even point al na vijf tot zeven jaar en heeft de klant de meerprijs terugverdiend dankzij lagere exploitatiekosten. Zeker in dit geval, met een vloeroppervlak van 80.000 vierkante meter. Dankzij die gunstige eigenschappen van nora rubber vloerbedekkingen kunnen we het verschil maken bij opdrachtgevers.”De afgelopen maanden was er sprake van een continue stroom van vloeren richting Rotterdam. “Wereldwijd doen we wel meer van dit soort grote projecten, maar voor Nederland is dit zonder meer uniek en een van de langstlopende projecten”, aldus Campo en Zoeteman. “Dat zegt ook heel veel over de samenwerking, om hier als leverancier en stoffeerders continu kwaliteit te leveren. We hebben ons inmiddels bewezen als robuuste partner, met jarenlange ervaring in de gezondheidszorg. En uiteraard zijn we trots dat het Erasmus MC gekozen heeft voor Duitse gründlichkeit.”

Bron: FMT Gezondheidszorg
Foto's: EGM architecten









Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met nora® by Interface

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan