Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Binnentuin 'Heel Europa' - Purmerend

30 augustus 2016
Interactie tussen bewoners onderling en de buurt: Het complex Heel Europa biedt woongelegenheid aan een verscheidenheid aan doelgroepen. Bejaarden, jonge gezinnen en zorgbehoevende mensen wonen rond de gezamenlijke binnentuin. Het landschapsontwerp biedt ruimte voor persoonlijke invullingen van de bewoners. De tuin activeert bepaalde doelgroepen en maakt zo ontmoeten tussen verschillende bewoners als vanzelfsprekend.

De tuin is geen afgesloten ruimte maar vormt een onderdeel van een stedelijke recreatieve route. Ontmoeting tussen bewoners en de buurt vindt plaats op het terras van het centraal in de ruimte gepositioneerd horecaplein of op de grootse ronde bank onder de boom.

Duurzaamheid: Parkeren vindt plaats op de daken van de lage woningen. Hierdoor was er de mogelijkheid om een volwaardige binnentuin te creëren met volle grondcultuur. De binnentuin heeft de taak om water op te vangen, vast te houden (te vertragen) en te in ltreren. De toegepaste waterdoorlatende verharding levert hier een bijdrage aan. Ook werden een aantal inrichtingselementen hergebruikt vanuit de succesvolle tijdelijke tuin. Een tuin die twee jaar lang het ontmoetingspunt was voor de buurt en de bouwheer. Samen met de toekomstige bewoners, buurt bewoners, gemeente, zorginstellingen en woningbouwvereninging heeft DELVA Landscape Architects de binnentuin van het Woon-Zorg-Complex (WoZoCo) ‘Heel Europa’ te Purmerend ontworpen. Een bijzonder complex dat het sluitstuk vormt voor de wijk Weidevenne met diverse publieke functies. Daarnaast huisvest het gebouw jonge starters tezamen met bejaarden en zorgbehoevende mensen, dit alles samenkomend binnen ‘Heel Europa’.

De omsloten tuin is overdag publiek toegankelijk en fungeert als actief hart voor de gehele wijk Weidevennen. Jong volwassenen, kinderen, dementerenden en andere zorg behoevende mensen ontmoeten elkaar in de tuin. De basis van het ontwerp is het activeren en het in beweging houden of brengen van de bewoners. Dit samen met het mogelijk maken van spontane waardevolle ontmoetingen tussen verschillende generaties.

De tuin is ontworpen met in gedachte de diversiteit van de bewoners die er gebruik van gaan maken. Door een doordacht en ver jnd ontwerp en positionering van de looproutes worden er naast drukke plekken ook rustige ruimtes gecreëerd. De tuin voor de bewoners van het complex is verhoogd waardoor een natuurlijke scheiding tussen privé en publiek ontstaat.

Het ontwerp voorziet in een aantal functies zoals een jeu de boules baan, schaakspel, bloementuin, moestuinen, terras en zitplekken. Daarnaast voorziet het ontwerp in ruimtes die initiatieven van bewoners in zich op kan nemen. Hagen zorgen er voor dat bewoners zelf besluiten waar behoefte aan is en waar dat in de tuin moet komen. Gedurende het proces heeft DELVA Landscape Architects verschillende participatie momenten georganiseerd met bewoners en nabij gelegen scholen. Zo kunnen we zeggen dat het ontwerp tot stand is gekomen in samenwerking met de toekomstige bewoners.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DELVA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan