Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon
Copyright: Matthijs van Roon

Interieurontwerp Eneco hoofdkantoor

24 juli 2012
In april is het nieuwe hoofdkantoor van energiebedrijf Eneco in Rotterdam Alexander in gebruik genomen. Het interieur is ontworpen door Hofman Dujardin Architecten in samenwerking met Fokkema&Partners. Het nieuwe hoofdkantoor biedt de medewerkers van Eneco de mogelijkheid om flexibel te werken in een dynamische, open en duurzame werkomgeving. Het gebouw telt in totaal 25.000m2 over 14 verdiepingen. Het hart van het gebouw wordt gevormd door het centrale atrium met espressobar met daar omheen het dynamische ontmoetingscentrum met receptie, vergadercentrum, werk- en overlegplekken, restaurant, servicebalie en auditorium op de begane grond en 1e verdieping.

De open ruimtes op de begane grond en eerste verdieping zijn subtiel met elkaar verbonden door nieuwe trappen, bordessen en vides. De verblijfsplekken voor werken en ontmoeten zijn vorm gegeven als eilanden uitgevoerd in warme contrastrijke kleuren en materialen. De kleurrijke eilanden op een lichte terrazzo vloer markeren de energieke ontmoetingsplekken in zowel de open als de gesloten ruimtes. De diversiteit aan kleuren en materialen geven de ruimtes een eigen identiteit en sfeer wat tevens de oriëntatie in
het gebouw versterkt.

Bij binnenkomst in de entreehal komen de receptionistes je tegemoet gelopen en nemen ze je mee naar één van de drie in Corian uitgevoerde balies. Een nieuw concept van ontvangst waarbij de gastvrijheid van Eneco goed tot zijn recht komt. Vanuit de entree is de in eikenhout uitgevoerde espressobar direct zichtbaar en is er een vanzelfsprekende looproute richting het warme ruimtelijke hart van het gebouw. Vanuit het atrium kun je je oriënteren en je weg vervolgen naar het vergadercentrum, de werkplekken en
het restaurant op de begane grond. Of je gaat via één van de drie trappen naar het vergadercentrum, het auditorium, de servicebalie of de werkplekken op de 1e verdieping. Van daaruit zijn er weer trappen en vides naar de tweede verdieping met vergader-, werkplekken en opleidingscentrum.

Het vergadercentrum op de begane grond is uitgevoerd met rode, paarse en oranje vloerkleden. Eikenhouten tafels met kleurrijke stoelen worden afgewisseld met zandkleurige vloerkleden met witte tafels en stoelen. Het door Studio Rublek ontworpen lichtplan zorgt voor een subtiele markering van de gekleurde eilanden. Op de begane grond bevindt zich ook het restaurant. Het centrum
van het restaurant wordt gevormd door een donkerkleurig eiland met daarin een vrije opstelling van uitgifte meubels met daarachter diverse koks die fantastische salades en gerechten klaar maken.

Met een donkere terrazzo vloer, een donker plafond en donkere in Corian uitgevoerde meubels is het uitsluitend de gepresenteerde gerechten die kleur brengen in het interieur. Naast het donkere uitgiftegebied bevinden zich witte tafels en stoelen op een lichte
terrazzo vloer, wat zorgt voor een maximale daglichtreflectie in het
restaurant.

Via de drie nieuwe trappen bereik je de 1e verdieping. De openheid
zorgt voor de visuele relatie met het atrium en de espressobar. Het vergadercentrum is uitgevoerd in eilanden met een diversiteit aan groene tinten. Lounges, informele overlegplekken, transparante
vergaderruimtes en werkplekken wisselen elkaar af in een open
dynamische omgeving. Via de nieuwe bordessen kan de oversteekworden gemaakt naar het service gebied met daarin de in wit Corian uitgevoerde servicebalie, de mediakast en een leestafel.

Nog een oversteek brengt je in een open ruimte met blauw en turquoise gekleurde eilanden met wederom lounge en werkplekken afgewisseld met brainstorm vergaderruimtes met experimenteel meubilair. Daarachter bevindt zich het in donkere tinten uitgevoerde auditorium en ontvangstlobby. De donkere kleur en materiaal geven maximale rust en intimiteit aan de ruimte.

In het Eneco hoofdkantoor is Het Nieuwe Werken ingevoerd, waarbij iedereen flexibel werkt en geen vaste werkplek heeft. Hierdoor kan het gebouw uiterst efficiënt worden gebruikt. Met een flexfactor van 0,7 zijn er voor 2100 medewerkers 1500
werkplekken gerealiseerd. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten werk- en ontmoetingsplekken. Voor geconcentreerd werk wordt gebruik gemaakt van standaard werkplekken, workbenches, cubicles en concentratieruimtes. Voor gezamenlijk werken zijn er de vergaderruimtes, teamtafels en overlegplekken. De verdiepingen zijn zodanig ingedeeld dat er een balans is tussen open en gesloten, tussen privé en gemeenschappelijk en tussen druk en rustig.

Iedere Eneco-medewerker kan de werkplek selecteren die het beste aansluit bij het type werk. In het verlengde van de visie van Eneco is zowel het gebouw als het interieur duurzaam. De zuidgevel is voorzien van een wand met zonnecollectoren. Op een hoogte van 20m bevindt zich op het dak van de laagbouw een suntrackersysteem, zonnecollectoren die meedraaien met de stand van de zon voor een maximale energie opbrengst.

Vanwege HNW wordt het gebouw uiterst efficiënt gebruikt. 2100 medewerkers van diverse Eneco vestigingen werken nu samen in het hoofdkantoor met 1500 werkplekken. Voor een optimale samenwerking hoeft er niet meer tussen de diverse vestigingen gereisd te worden. Eneco stimuleert elektrisch vervoer, de parkeergarage is voorzien van meerdere oplaadstations voor de
elektrische auto’s. Het duurzame uitstraling van Eneco wordt versterkt door de groene gevelbegroeiing over de eerste drie verdiepingen. In de entree is deze begroeiing doorgezet om de relatie tussen binnen en buiten te
versterken. In het interieur zijn er duurzame maatregelen genomen op het gebied van welzijn en duurzaam gedrag, materiaal en energie reductie.

Voor de Eneco-medewerker is veel aandacht. De nieuwe werkomgeving is inspirerend, ruim opgezet, divers en licht. Iedere medewerker kan een omgeving en werkplek uitzoeken die het beste bij hem of haar past. De hoogwaardige douche- en wasruimtes stimuleren de medewerkers met de fiets te komen. De open trappen nodigen de medewerkers uit om met de trap te gaan en de lift over te slaan.

In het interieur is gewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen, de meubels en enkele wanden zijn gestoffeerd met stoffen met eco-labels. Voor de vloer op de begane grond en 1e verdieping is gewerkt met natuurlijke materialen zoals terrazzo en eikenhout. De vloerbedekking op de verdiepingen is volledig recyclebaar tapijt.

Het sprankelende lichtplan ontworpen door Studio Rublek is duurzaam vanwege het lage energieverbruik door de gebruikte zuinige LED en gasontlading verlichting.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HofmanDujardin

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van HofmanDujardin

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan