Combistations De President

13 oktober 2006
LINEAIRE SCHAKELING VAN BOUWSTENEN

Op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein de President te Haarlemmermeer zijn diverse nutsgebouwen nodig. Om een verspreiding van deze gebouwtjes in de openbare ruimte van het terrein tegen te gaan is besloten deze voorzieningen te combineren in zogeheten combistations.

Er zijn vier verschillende nutsbedrijven: de NUON, de KPN, openbare verlichting en Multikabel, met ieder hun eigen eisen en afmetingen. Verschillende combinaties van deze units zijn mogelijk, met als resultaat een reeks combistations.

De opgave bestond voor ons uit twee delen. Enerzijds werd er gevraagd om een concept te ontwikkelen met een zeer hoge mate van flexibiliteit zodat combistations van wisselende samenstelling op een logische en efficiënte manier kunnen worden ontworpen. Anderzijds is de vorm van de combistations zelf onderzocht. Uitgangspunt was een vorm te vinden die uitdrukking gaf aan het programma.

Dit heeft geleid tot een concept waarin de bouwstenen als basis hebben gediend voor de vormgeving van de gebouwtjes. Dit betekent dat ieder combistation op dezelfde wijze kan worden opgebouwd maar steeds met wisselende bouwstenen. Zo zien ze er steeds anders uit maar zijn wel familie van elkaar. Een grote mate van flexibiliteit is het gevolg. Er kunnen maar liefst 15 combinaties gemaakt worden. In deze opzet is gekozen voor een lineaire schakeling op grootte, waarbij de grootste units steeds achter op de kavel staat. Er ontstaan zo een soort telescoopachtige gebouwtjes met een sterke plastiek, waarin de afzonderlijk units duidelijk zichtbaar zijn.

De stations zijn opgebouwd uit een prefab betonconstructie, met een huid van RVS. Dit is een duurzame en vandaalbestendige gevelbekleding. De uitstraling lijkt zo op die van machines en technische apparaten, waardoor de betekenis van het gebouw verder herkenbaar wordt gemaakt. De onderhoudsdeuren worden opgenomen in de gevelbekleding en zo vlak mogelijk gedetailleerd. Op de kopse kanten zijn lamellen geplaatst voor ventilatie. Tevens kunnen deze gevels gebruikt worden voor verlichting. Zo krijgen de gebouwtjes ’s avonds een functie als straatverlichting en dienen ze als herkenningspunt.

Trefwoorden

flexibiliteit
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Broekbakema

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan