Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken
Experience center Hager Nederland
Copyright: De Twee Snoeken

Experience center Hager Nederland

24 juni
De Twee Snoeken heeft Hagers nieuwe experience center in ’s-Hertogenbosch ontworpen. De uitvraag was om een eenvoudige bedrijfshal met representatief deel te realiseren. Wij wilden echter de uitdaging aangaan om binnen het gegeven budget een aantrekkelijk gebouw te ontwerpen. Zo hebben we met ons exterieur- en interieurontwerp een elegant gebouw gecreëerd met een hoogwaardige uitstraling. Een compacte huisvesting met een heldere structuur en een informele, gemoedelijke sfeer.

Aangekomen op bedrijvenpark De Brand leidt de aanrijroute recht naar de opvallende entree van het driehoekige gebouw. Deze vorm is afgeleid van het eveneens driehoekige kavel. Het grote panoramaraam op de tweede verdieping geeft het gebouw een gastvrije uitstraling. Gelegen aan een waterpartij is het met een transparante gevel ‘geopend’ richting de natuur. De belangrijkste verblijfsfuncties liggen dan ook aan deze zijde en krijgen daardoor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Ook vanuit het daklicht boven de vide midden in het gebouw komt licht naar binnen. De minder daglichtafhankelijke functies, zoals de lift en de backoffice van de keukens, liggen juist in de gebouwkern.

Het gebouw is uitgevoerd in één baksteen en opgebouwd als een eenduidig volume. Het metselwerk is uitgevoerd in een Noors kettingverband. Omdat de hoeken met de diepe neggen goed moesten worden ingepast in dit verband zijn de posities van de ramen er speciaal op afgestemd. Om flexibiliteit te creëren, kan er op elke 1,80 meter een binnenwand worden geplaatst. Hierdoor kregen de ramen een zeer specifieke ordening, waardoor het typische gevelpatroon is ontstaan. De verspringende voegdiepten geven het metselwerk een mooie tactiliteit. Door de verschillen in schaduwval ontstaan er ogenschijnlijk kleurverschillen.

Bij binnenkomst vloeit het publieke gebied via het trappenlandschap over op de eerste verdieping. De verschillende soorten zitjes en beplanting maken dit landschap een sfeervolle ontmoetingsplek met ruimte voor ontspanning onder het genot van een kopje koffie of een heerlijke lunch. Ook op de eerste verdieping draait alles om ontmoeting en klantcontact. In het centrale hart van het experience center wordt op een digitaal scherm content getoond die is afgestemd op de specifieke bezoeker. Met allerlei beschikbare technische accessoires kan ter plekke een bedrijfspresentatie worden samengesteld.

Op de tweede en derde verdieping ligt de hybride en gezonde werkomgeving, waar medewerkers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Ook is er een daily start up punt gerealiseerd en zijn er concentratiecocons ontworpen. Na de komst van het coronavirus is er snel geschakeld en zijn de overlegplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s. Ronde tafels zijn vervangen door trapeziumtafels, zodat teams gemakkelijk naar een scherm kunnen kijken.

De identiteit van Hager komt overal in het ontwerp terug. Er is echter geen letterlijke vertaling gemaakt van het werkgebied. Zo komt de koperkleur, afgeleid van het verbindend materiaal in Hagers producten, terug in verschillende abstracte structuren. Dit geeft het interieur een zacht en verfijnd karakter. In het materialenpalet is vooral gebruikgemaakt van warme tinten. Zo is de volledige driehoekige kern van het gebouw uitgevoerd in houten latten met een donkere accentkleur. Aan de gevel zien we voornamelijk hout in een lichte tint.

Zo is er een functioneel gebouw ontstaan met een open uitstraling en een warme sfeer. Een plek waar collega’s en relaties goed kunnen samenwerken, maar waar Hager zich ook op een bijzondere manier aan klanten kan presenteren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met De Twee Snoeken

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van De Twee Snoeken

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan