The Muse, Rottedam
Copyright: Christian van der Kooy
The Muse, Rottedam
Copyright: Christian van der Kooy

The Muse

2 maart 2021
 The Muse legt de nadruk op stedelijke woonkwaliteit, met veel ruimte voor sociale interactie, vitaliteit op het maaiveld en functies die het wooncomfort van de bewoners optimaal ondersteunen. De verticale zijgevels van The Muse zijn voorzien van de MethermoXL verticale schuiframen van Metaglas om ook daar optimaal wooncomfort te kunnen garanderen.

De nieuwe markante woontoren is een lust voor het oog. Het sculpturale silhouet in combinatie met de donkere gevels, die een band vormen rondom de toren, en de helderwitte balkons aan de noord- en zuidkant maakt The Muse een ware verrijking voor de skyline van Rotterdam. De meer gesloten antracieten gevels, met de kleinere openingen, zorgen voor het benodigde daglicht in de appartementen en bieden voldoende privacy tegenover de nabijgelegen torens. Om de kleine openingen optimaal te benutten en het daglicht te maximaliseren heeft Barcode Architects gekozen voor de slank geprofileerde MethermoXL verticale schuiframen van Metaglas. Het innovatieve, elektrisch bediende aluminium raamsysteem vormt in en open stand een balustrade en biedt in gesloten stand buitengewoon uitzicht met maximale daglichttoetreding. Alle verticale schuiframen en kozijnen zijn voorzien van een ‘sea side’ matzwarte coating en zonwerend glas waarbij een zwart glaskader is toegepast. Dit zorgt ervoor dat de ramen perfect opgaan in de donkere gevel maar toch functioneel en transparant zijn voor de nieuwe bewoners.

Verbinding tussen twee torens
De transparantie van de appartementen is doorgetrokken in de uitnodigende plint die een verbinding creëert met de straat Wijnhaven en aangrenzende kade. In de plint bevinden zich een karakteristieke centrale lobby en grote commerciële ruimtes, die de connectie tussen het volume en de stedelijke omgeving ondersteunen. Tussen de vijfde en achtste verdiepingen maakt het gebouw een knik, waardoor het ruimte creëert voor de woontoren CasaNova, die vanaf 2022 de ensemble compleet zal maken. De torens worden verbonden door een grote, groene daktuin op de vijfde verdieping. Er is expliciet gekozen om de daktuin niet op de daken te positioneren van de torens, maar op een lager niveau, zodat er een interessant dialoog ontstaat tussen tuin en de stedelijke omgeving op het maaiveld. Rondom de vijfde laag zijn er ook diverse gemeenschappelijke functies voor de bewoners gesitueerd, zoals een sportfaciliteit, werkruimte en een comfortabele keuken die aan het dakterras grenst. In het ontwerp is duidelijk het belangrijke speerpunt van dit project zichtbaar: comfortabel wonen in de binnenstad.

Uniek en innovatief
MethermoXL verticale schuiframen, zoals toegepast in The Muse, zijn een unieke oplossing voor gevels van zowel nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Het innovatieve aluminium raamsysteem is een verdiepingshoog raam en biedt in gesloten stand een buitengewoon uitzicht vanwege de minimale profielen en unieke schuifrichting. Door middel van een elektrische aandrijving kan het raam met een bedieningsknop of mobiele applicatie worden bediend en vormt het in open stand een transparante balustrade.

Een nieuwe functie voor het verticale schuifraam is de schoonmaakstand. Het onderste paneel kan in gesloten stand, door middel van een sleutel, naar binnen worden gekanteld. Er ontstaat een opening waardoor de bewoner eenvoudig en veilig het raam van binnenuit kan reinigen. Dure glasbewassingsystemen behoren hiermee tot het verleden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Metaglas Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan