Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: ©HofmanDujardin
Copyright: ©HofmanDujardin
Copyright: ©HofmanDujardin
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: photography ©HofmanDujardin, photographer Matthijs van Roon
Copyright: ©HofmanDujardin
Copyright: ©HofmanDujardin
Copyright: ©HofmanDujardin

Platforms voor verbinding en ontmoeting ING Cedar

30 juni
Op 7 januari is Cedar, het nieuwe kantoor voor de grootste bank van Nederland, officieel geopend in Cumulus Park in Amsterdam. Benthem Crouwel Architects en HofmanDujardin ontwierpen de open, transparante en duurzame werkplek voor 2.800 ING werknemers. Het kantoorgebouw faciliteert ING’s nieuwe manier van werken – agile, flexibel en innovatief – en inspireert tot ontmoeting, verbinding en creativiteit.

Empowerment en welzijn
Waar Benthem Crouwel Architects tekende voor de architectuur, ontwierp HofmanDujardin zowel het volledige interieur als de zwevende platforms en de trappartijen die de atria in het hart van het gebouw doorkruisen. “Het interieur van Cedar draait om ‘empowerment’ en welzijn. Als je binnenkomt voel je de vrijheid, die inspireert en motiveert. De platforms verbinden plekken en mensen en brengen de levendige sfeer tot boven in het gebouw,” aldus Barbara Dujardin en Michiel Hofman, oprichters van HofmanDujardin.

Op de begane grond ervaar je een wereld van mogelijkheden: je kan naar de koffiebars of foodcourt, het inpandige bankfiliaal bezoeken of plaatsnemen in één van de informele ontmoetingsruimtes. De variatie aan sferen past bij de diversiteit aan individuele wensen van het personeel van een grote financiële instelling. Alle plekken hebben een eigen karakter, en vormen tegelijk een harmonieus geheel.

Verbindende platforms
De expressieve houten platforms symboliseren de identiteit van een 21e eeuwse bank als digitaal platform. Ze zorgen voor visuele en fysieke verbindingen tussen de verdiepingen en gebouwdelen, bieden medewerkers een gevoel van geborgenheid en comfort en stimuleren tot ontmoeting en samenwerking. Centraal gelegen in de atria zijn ze duidelijk zichtbaar, doen dienst als oriëntatiepunt en moedigen bovendien mensen aan om de trap te nemen in plaats van de lift. De platforms zijn nu al geliefde plekken voor spontane ontmoetingen en korte overleggen. Met flexibele, verplaatsbare metalen frames zijn de platforms ingericht als tijdelijke ‘kamers’ voor allerlei soorten bijeenkomsten: van vergaderingen en tentoonstellingen tot een yoga sessie of spontaan verjaardagsfeestje.

Orange Workplace
Alle kantoorverdiepingen zijn bereikbaar vanaf de platforms, via verschillende entreezones die elk hun eigen unieke inrichting en warme uitstraling hebben. Door het hele gebouw is een eenduidig werkplekconcept toegepast voor de lay-out van de verdiepingen, met een goede balans tussen verschillende soorten ruimtes. Medewerkers zijn volledig vrij om te kiezen hoe en waar ze willen werken en overleggen. In de gebieden tussen de teamtafels en scrum boards zijn kleurrijke clusters van grote en kleine vergaderruimtes geplaatst. Daarnaast heeft elke verdieping een stilteruimte voor geconcentreerd werk waarin een leestafel en privéruimtes zijn opgenomen. De uitstekende akoestiek in het hele gebouw verhoogt het gevoel van welzijn en maakt optimale concentratie mogelijk.

Planten, bomen en 300 werken uit ING’s grote kunstcollectie voegen een extra dimensie toe aan de beleving van de ruimten. Het interieur is afgewerkt in een evenwichtig palet van warme tonen en natuurlijke materialen, waarin oranje accenten verwijzen naar de visuele identiteit van ING. Cedar is niet alleen een inspirerende en gezonde werkplek voor de medewerkers: het gebouw geeft ING een nieuw gezicht.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HofmanDujardin

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van HofmanDujardin

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan