SANITAIRGEBOUW VOOR VAKANTIEPARK DELFTSE HOUT

25 mei
Voor iedere ondernemer komt het moment dat het huidige gebouwen niet (meer) voldoen. Te gedateerd of eenvoudigweg niet meer passend bij uw gast of datgene u wilt uitstralen naar uw gast. Het laat niet meer zien wat de vakantie bij uw bedrijf betekent.

Ook voor Pim Meijkamp, eigenaar van Vakantiepark Delftse Hout, was dit punt bereikt. Zijn vakantiepark is gelegen op loopafstand van de historische kern van Delft. Een stad, die ieder jaar ontzettend veel (internationale) gasten trekt. Vakantiepark is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan deze stad. Met veel toeristische plekken, camperplaatsen en verhuuraccommodatie is steeds meer ingezet op kort-verblijf.

RECREATIEONDERNEMER ALS TOUROPERATOR VAN DE OMGEVING
Om hierop zo goed mogelijk antwoord te geven is Pim in de afgelopen jaren actief geweest in het focussen van zijn bedrijf : Overnachting op zijn bedrijf en voor activiteiten en horeca wordt de verbinding gezocht met de omgeving. Het park wordt daarmee het startpunt voor dagactiviteiten en daarmee is het niet alleen belangrijk om de gast te enthousiasmeren voor uitdagende en passende activiteiten in de omgeving. Het is ook belangrijk om gids te zijn, de gast ontzorgen en/of zelfs de activiteiten voor de gast te organiseren. Zo is Pim, als ondernemer, meer touroperator voor zijn gast en kunt hij zich op het park vooral focussen op het verblijf.

Door deze focus in dienstverlening ontstaat er ruimte. Het bestaande horecagebouw is overbodig geworden. En er kan volledig worden ingezet op een hoogwaardig receptiegebouw en sanitairgebouw. De ruimte die overblijft kan worden ingezet voor het primaire product : overnachtingsplaatsen.

NIEUWE STIJL VOOR DELFTSE HOUT
Met het ontwerpen en realiseren van een nieuw receptiegebouw, sanitairgebouw en bedrijfswoning, in combinatie met de sloop van de bestaande facilitaire gebouwen, ontstaat er de mogelijkheid om een geheel nieuwe stijl te ontwikkelen voor Vakantiepark Delftse Hout. Een stijl, die past bij de locatie, namelijk op de grens van stad en landschap. En een stijl die past bij de gast, die primair komt voor een bezoek aan de historische stadskern van Delft.

De architectuur van de gebouwen wordt gedomineerd door markante dakvormen. Verfijnd gedetailleerd, passend bij de verfijning van de historische gebouwen van Delft. Kleinschalig gebaar, passend bij het landschappelijke karakter van de plek. De gebouwen zijn ruim en ruimtelijk van binnen, waardoor je als bezoeker je echt welkom voelt (nooit opgesloten). En met gebruik van materialen verwijzend naar zowel het landschappelijk karakter als naar de historie van het Delfts Blauw.

EEN NIEUWE ENTREE
De receptie vervult een belangrijke rol op een camping. De receptie is het moment van eerste contact met uw gast. De eerste indruk voor zijn/haar vakantie. Uitgangspunt van het project was om de entree te verplaatsen naar een punt, dichter bij de kern van Delft en dichter bij omringende voorzieningen in de omgeving. Hierdoor wordt de zichtbaarheid en bereikbaarheid van het park vergroot.

Bij deze nieuwe entree wordt ook een nieuw receptiegebouw gerealiseerd. Markant vooraan op het park. In dit gebouw worden ontvangst gecombineerd met de backoffice en een compacte winkelfunctie.

KWALITATIEF EN HYGIËNISCH SANITAIR
Het sanitairgebouw is functioneel gezien het hart van het park geworden. Het moet natuurlijk hygiënisch zijn, voldoende privacy bieden aan uw gast en praktisch in onderhoud. Maar natuurlijk is uw sanitairgebouw meer dan dat! Uw gasten maken er dagelijks gebruik van en is het ook een plek van ontmoeting en sociaal contact.

En juist deze laatste aspecten moeten we wel serieus nemen. Waarom zou de gast genoegen moeten nemen met een lagere kwalitatieve beleving dan thuis of in een hotel. Ruime gangen, met overzicht en doorzicht. Goede materialen, waarbij kunststoffen zoveel mogelijk worden voorkomen.  Cabines, die privacy bieden, ook tot op de vloer. Goede afvoer van damp en condens door gebruik van hoge ruimten. Daarmee is het een visitekaartje van het bedrijf.

EEN NIEUWE BEDRIJFSWONING
Naast een nieuw sanitairgebouw en receptiegebouw wordt ook een nieuwe bedrijfswoning gerealiseerd. De woning is eenvoudiger van vorm dan overige gebouwen, aangezien dit geen rol heeft in het faciliteren van de gasten. In materiaalgebruik is wel overeenstemming gezocht met de receptie en het sanitairgebouw, zodat geen afbreuk wordt gedaan aan het geheel.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met FACET architecten en adviseurs bv | Ruimtedenkers in Recreatie

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan