Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten
Copyright: Bogaerds Architecten

Bedrijfspand Bleiswijk

27 november 2019
“Een duurzame, logistieke hal met een persoonlijke uitstraling”

Groente- en fruitspecialist Hoogsteder Groep heeft een gloednieuw distributiecentrum van 8.000 vierkante meter op het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk betrokken. Het bijzondere van deze logistieke hal is de zachtere, warme uitstraling en de toepassing van Massief NT in ‘soft eiken’.

Pieter Oskam van Bogaerds Architecten heeft het pand ontworpen in overleg met de opdrachtgever én de toekomstige gebruikers: “WDP Nederland is de eigenaar van het pand en wij hebben al vaker hallen voor deze logistieke vastgoedspecialist mogen ontwerpen. Wat kenmerkend is voor WDP is dat de huurders al in het ontwerpproces mee aan tafel zitten, zodat zij aan kunnen geven wat hun wensen en behoeften zijn. Hoogsteder, een dochteronderneming van The Greenery, heeft er dus aan bijgedragen hoe het pand er uiteindelijk uit is komen te zien.”

Over tien jaar nóg mooi
Pieter Oskam: “Hoogsteder gaf aan dat zij graag een duurzaam pand wilde met een warme uitstraling. Deze wens heeft ook de keuze van de toegepaste materialen bepaald. Bij logistieke hallen werk je vaak met betonnen plinten met daar bovenop stalen sandwichpanelen. Hiermee kun je geen warme uitstraling creëren en dus zijn we andere mogelijkheden gaan onderzoeken. Toepassingen die wel ‘hufterproof’ zijn, maar niet kaal en kil. We hebben ook gekeken naar houten gevelbekleding, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen op Massief NT van Plastica Plaat. Met deze gevelbekleding konden we én voor de gewenste uitstraling gaan én tegemoetkomen aan de wens een duurzame oplossing te bieden die er gegarandeerd ook nog goed uitziet over tien jaar.”

Massief NT is de kunststof gevelbekleding die jaar in jaar uit mooi blijft. Massief NT biedt zelfs tien jaar garantie, óók op de kleur. De kunststof gevelbekleding is standaard PEFC gecertificeerd en wordt standaard uitgevoerd in Euroklasse B. Het materiaal is weerbestendig, voorzien van een sterke acrylaat toplaag en altijd dubbelzijdig te gebruiken.

Groot gebaar op de gevel
De keuze van de architect en de opdrachtgevers viel op Massief NT in kleur Soft eiken, 8 mm dik en voorzien van schijnvoegen. Pieter Oskam: “We hebben zo veel mogelijk het gevoel van planken en de menselijke maat teruggehaald naar de hal. Door zaagsnedes aan te brengen in de lengterichting creëren we echt het effect van houten planken. Van een afstand is het wel degelijk een groot gebaar op de gevel. En van dichtbij zie je de planken en de menselijke maat. Hierdoor is het een heel andere gevel dan normaal. Veel warmer en persoonlijker.”

“Ik kende Massief NT al wel van naam, maar ik had het zelf nog niet eerder toegepast. Het is me heel goed bevallen. We hebben veel overleg gehad met DAS Bouwsystemen over de montage van de gevelbekleding en dat werkte heel erg prettig. Wat heel fijn is aan de platen Massief NT is dat ze een donkere kern hebben die bijdragen aan de natuurlijke uitstraling. Bij andere kunststofplaten heb je vaak te maken met een witte of zwarte binnenkant en dat leidt voor een stijlbreuk aan de kopse kanten en als je wilt werken met schijnvoegen.”

“Het eindresultaat mag er zeker zijn. Wat daar ook nog eens aan bijdraagt is de verlichting. Er is voor gekozen om de houten accenten aan te lichten en dat komt ’s nachts heel mooi op. Het zorgt voor een warme uitstraling en een zekere tastbaarheid van het materiaal. Het pand heeft nu echt een unieke, eigen persoonlijkheid.”

Vraag direct een monster met schijnvoeg aan.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan