Duurzaamste school van Nederland volgens passiefhuisconcept

20 september 2011
De Veldhuizerschool is ontworpen door Jorissen Simonetti Architecten (JSA). De school is één van de eerste onderwijsgebouwen in Nederland die volgens het passiefhuisconcept is opgeleverd. Het passiefhuisconcept werd tot op heden vooral gebruikt voor woningen. In dit concept wordt gefocust op het minimaliseren van warmteverliezen. In de Veldhuizerschool wordt op primaire energie 80 procent bespaard ten opzichte van een vergelijkbaar nieuw gebouw dat uitsluitend aan de minimumeisen van het bouwbesluit voldoet. Door te kiezen voor een vrijwel luchtdicht gebouw wordt voorkomen dat de warmte in de winter en de koude in de zomer wegsijpelt naar buiten. De wanden hebben bovendien een zeer hoge isolatiewaarden en bestaan uit een pakket van 30 tot 40 centimeter dikte.

Er is in eerste instantie voor een zachte vloerbedekking gekozen om leergeruis in de groepen te voorkomen en een huiselijke uitstraling te creëren. Daarnaast biedt vloerbedekking meer comfort en houdt een zachte vloer het stof beter vast en is daarmee aantrekkelijker voor gebruikers met astma en bronchitis, e.d. Daarnaast was duurzaamheid een belangrijk aspect. Henno Westeneng van Jorissen Simonetti Architecten: ‘Niet alleen voor het bouwconcept maar ook voor het gehele interieur is gekozen voor de hoogste standaarden in duurzaamheid. Als je kiest voor een moderne èn super duurzame vloer, dan kom je automatisch uit bij Interface. Naast dat de tapijttegels er erg mooi uit zien, zijn de hoge duurzaamheidseisen van Interface doorslaggevend geweest. Alle tegels van Interface worden op de meest duurzame manier geproduceerd en worden aan het einde van de levenscyclus gewoon weer volledig gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe tegels.’

‘Het duurzame ambitieniveau voor de Veldhuizerschool, die ontworpen en gebouwd is volgens het passiefhuisconcept, lag hoog. Daarom hebben we erg kritisch gekeken naar de duurzaamheidfactoren van producenten en producten. Gezien het strokenconcept binnen de school zochten we naar een harde en zachte vloerbedekking in dezelfde kleur die tevens vuilverbergend was. Daarnaast was de uitstraling en de duurzaamheid van het product van belang, ‘ aldus Westeneng.

De designers van Interface hebben samen met de architect een product op maat, een special, gecreëerd dat naadloos past in het concept.

We zijn uitgekomen bij het recent door Interface ontwikkelde X-loop tapijt. Zij hebben voor ons een special gemaakt voor ongeveer 600 m², waar de klaslokalen mee zijn bedekt. De gelegde banen van gele, groene en paarsblauwe tapijttegels uit de X-loopserie sluiten naadloos aan op de stroken marmoleum die in de rest van de school liggen.

"Het resultaat is duurzaam, modern, aantrekkelijk en, door de special, naadloos passend binnen het concept."

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Interface Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan