Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Corné van Garderen, Henriette Vink en Aldo Tognini
Copyright: Sempergreen Group
Aldo Tognini
Copyright: Sempergreen Group
Henriette Vink
Copyright: Sempergreen Group
Corné van Garderen
Copyright: Sempergreen Group
Corné van Garderen, Henriette Vink en Aldo Tognini
Copyright: Sempergreen Group
Aldo Tognini
Copyright: Sempergreen Group
Henriette Vink
Copyright: Sempergreen Group
Corné van Garderen
Copyright: Sempergreen Group

Sempergreen Group verwelkomt twee co-CEO’s

10 juli, 16:24
Sempergreen Group kondigt met trots aan dat Aldo Tognini en Henriette Vink zijn benoemd tot CEO. Met deze benoeming draagt Corné van Garderen het dagelijks bestuur over. Van Garderen is de oprichter van de internationale kweker en leverancier van oplossingen voor groene daken en gevels.

Per 1 juli 2024 hebben Aldo Tognini en Henriette Vink de functie van CEO samen op zich genomen. Vanuit het hoofdkantoor in Odijk, provincie Utrecht, sturen zij de Europese ondernemingen van Sempergreen aan. Sempergreen Group werkt wereldwijd met verscheidene kwekerijen en vestigingen om haar missie – de planeet vergroenen en leefbaarder maken voor mens en dier – te bereiken. Beiden combineren de verantwoordelijkheid met hun rollen als CFO en CCO. Van Garderen blijft nauw betrokken bij Sempergreen Group. “Als Chairman of the Board blijf ik me inzetten voor de vergroening van onze wereld via een actieve ambassadeursrol”, zo geeft hij aan.

Henriette Vink
In november 2020 trad Henriette Vink (43) in dienst bij Sempergreen als directeur van Sempergreen Vertical Systems (SVS). SVS is de business unit binnen Sempergreen waar ze leiding geeft aan een team van specialisten op het gebied van groene gevels, variërend van het kweekproces tot verkoop, projectleiding, installatie en onderhoud.

Sinds februari 2023 is de rol van Vink groepsbreed uitgebreid tot Chief Commercial Officer. In deze functie is ze ook verantwoordelijk geworden voor het Sales- en Marketing team van Sempergreen, waarbij de focus ligt op groene daken en bodembedekking. Ze combineert de CEO-rol met haar huidige verantwoordelijkheid als CCO.

Vink heeft ruime ervaring in diverse management- en directeursfuncties. Bij de Rabobank en Volkswagen Pon Financial Services deed ze veel ervaring op met verbetertrajecten vanuit klantwaarde (Lean), waarbij de mens binnen de organisatie altijd centraal staat. Of het nu gaat om team- of individuele ontwikkeling, nieuwe werkwijzen in gedrag en proces, het ontwikkelen en uitrollen van ERP- en CRM-systemen of implementatie van nieuwe wet- en regelgeving, ze gaat graag de uitdaging aan, meldt Sempergreen. Ze is er altijd op gebrand om er samen met de medewerkers een succes van te maken.

“Ik voel me vereerd en ben enthousiast om de rol van CEO/CCO op mij te nemen bij Sempergreen”, zegt Vink. “Dit is een cruciale tijd voor ons bedrijf en ik kijk ernaar uit om verder te bouwen met ons getalenteerde team om waarde te leveren aan onze klanten, innovatie te stimuleren en ons traject van groei en succes voort te zetten. Samen zullen we voortbouwen op de sterke basis die al aanwezig is. We streven er met veel plezier naar om nieuwe hoogten te bereiken, waardoor een mooie, succesvolle en duurzame toekomst gegarandeerd is.”

Aldo Tognini
Aldo Tognini (54) is sinds 2021 betrokken bij Sempergreen als Chief Financial Officer. Hij beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in diverse management- en directierollen in de financiële sector. Vanuit deze verantwoordelijkheid heeft hij bijgedragen aan sterke groei van onder andere Quion en De Hypotheker. Deze ervaring brengt hij in bij Sempergreen Group om de missie van de onderneming te realiseren. De combinatie van duurzaamheid, ambitieuze doelstellingen, ondernemerschap en persoonlijke impact sprak Tognini aan om de stap naar Sempergreen te maken. Naast zijn rol als CEO zal Tognini ook actief blijven als CFO. Binnen Sempergreen heeft hij zich als doel gesteld om een versnelling te creëren in de groeiambities van het internationale bedrijf.

“Het is elke dag weer schitterend om samen met het team van Sempergreen zichtbaar bij te dragen aan verbetering van de biodiversiteit, verduurzaming en het verminderen van de klimaatproblematiek waar we allemaal mee te maken hebben”, zegt Tognini. “De oplossingen van Sempergreen en haar klanten spreken enorm tot mijn verbeelding. Om in dit speelveld de komende jaren de toon te zetten is een mooie uitdaging. De medewerkers, de innovatieve cultuur, het ondernemerschap en altijd een stap extra willen doen voor klanten geeft energie. Ik kijk er erg naar uit om persoonlijk bij te dragen aan de oplossingen van morgen en de wereld elke dag een beetje groener te maken.”

De combinatie van rollen noemt hij een logische stap. “De afgelopen twee jaar heb ik enerzijds een belangrijk aandeel gehad in het creëren van de randvoorwaarden voor verdere groei, waaronder de transactie met MSQ, en anderzijds het concretiseren van de strategie voor Sempergreen voor de komende jaren. Dan is het een eer om ook invulling aan deze strategie te kunnen geven. Het aanbod van de aandeelhouders om samen met Henriette deze uitdaging aan te gaan is een logisch vervolg”, aldus Tognini.

De volgende stap voor Van Garderen
Samen met Martin Mastenbroek is Corné van Garderen als non-executive betrokken bij het bedrijf. Van Garderen heeft Sempergreen vanaf de oprichting geleid met een sterke visie voor duurzame oplossingen in stedelijke omgevingen. Onder zijn leiding is de onderneming naar eigen zeggen uitgegroeid tot een internationale marktleider in de groene daken- en gevel-sector.

“Na 28 jaar de CEO te zijn geweest van Sempergreen ben ik trots op ons team en waar we staan. Veel is vergroend, maar als ik kijk naar de verwachte groei van de wereldbevolking en onze dorpen en steden, dan willen wij nog een veel grotere impact maken die ook hard nodig is. Niet alleen met ons bedrijf, maar door het verduurzamen en vergroenen van de bouw in het algemeen. Mijn tijd bij Sempergreen is dan ook nog lang niet voorbij. Ik zal betrokken blijven als Chairman of the Board en door deze transitie kan ik op andere manieren waarde toevoegen aan het bedrijf. Ik zal me onder andere bezighouden met innovaties en als ambassadeur van Sempergreen Group en de markt waarin we zitten mijn best doen om de echte vergroening van onze gebouwen en steden in een versnelling te brengen. Niet voor niets is onze slogan Replanting the Planet!”, aldus Van Garderen.

Van Garderen heeft de verandering recent met trots aangekondigd aan alle werknemers. “Aldo en Henriette hebben de afgelopen jaren allebei waardevolle ervaring opgedaan binnen Sempergreen. Wij zien het als een groot voordeel dat zij samen de rol van CEO op zich willen nemen. Met hun eigen unieke perspectieven en ervaring vullen ze elkaar goed aan. De portefeuille van Henriette is gericht op de kortere termijn en het benutten van de bestaande proposities van Sempergreen. Aldo richt zich op de doorontwikkeling van proposities en de verdere groei van het bedrijf op langere termijn. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe zij het bedrijf nog verder gaan brengen.”

Andere nieuwsberichten

Gesloten recreatieverblijf de Ooggetuige maakt toch contact met buitenwereld

Gisteren, 13:26

Uitkijkpunt biedt zicht op renovatiewerkzaamheden Binnenhof

Gisteren, 09:22

MONK architecten ontwerpt duurzaam horecapaviljoen Haarrijnseplas Utrecht

11 juli, 4:42

Vijf individuele woningen vormen een sterke eenheid

10 juli, 2:41

Architecten aan de Maas overgenomen door Volantis Groep

Gisteren, 14:28

Architect gezocht voor laatste fase renovatie Rubenssite Antwerpen

Gisteren, 11:33

Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

Gisteren, 10:08

Ontwikkelaar Edge verwerft Cross Towers op de Zuidas

11 juli, 2:52

EIB: fors meer woningen mogelijk door panden te verbouwen

11 juli, 9:55

Rotterdam regelt ruimtelijk beleid op binnenstedelijk water in Wateratlas

9 juli, 5:19
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan