Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts
Copyright: Nick Cannaerts

Compromisloze villa in glooiend landschap

11 maart 2021, 14:05
In het glooiende landschap bij Frasnes-lez-Buissenal is een modernistische villa naar ontwerp van Martens Van Caimere Architecten gerealiseerd. Strak en streng toont de woning het beton in het interieur, als achtergrond voor de kunst- en meubelcollectie van de opdrachtgevers.

De vrijstaande woning is gerealiseerd bij Frasnes-lez-Buissenal, een dorp midden in het natuurpark Pays de Collines in de Belgische provincie Henegouwen. De villa staat op de plek van een vervallen hoeve. Martens Van Caimere Architecten heeft de woning ontworpen in een L-vorm, die het oude erf omarmt.

De woning is binnen deze vorm over een bouwlaag georganiseerd, legt het architectenbureau uit. De leefruimten zijn gesitueerd in de vleugel die op het omliggende natuurlandschap is gericht. De meer private ruimten liggen in de andere vleugel, waar de heuvelflank geborgenheid biedt.

Hoger vanaf deze helling gezien gaat de woning met vegetatiedak op in haar omgeving, vertelt het architectenbureau. Vanaf de voet van de helling lijkt de woning juist zich los te maken.

Sobere en sterke vormgeving
De opdrachtgevers hebben een liefde voor modernistische architectuur en vormgeving. Martens Van Caimere Architecten heeft het project dan ook ontworpen in sobere, geometrische vormen, met een plat dak en veel licht en ruimte in het interieur.

Het gebouw werd volledig ter plaatse gestort in beton. Compromisloos wordt het beton in het interieur getoond, waar het ook fungeert als achtergrond voor de collectie aan kunst en modernistisch meubilair van de eigenaars. Op prettige wijze is het zichtbeton gecombineerd met hout. Ook zijn de grote glazen gevelvlakken gevat in robuuste houten kozijnen.

Aan de buitenzijde zijn de dichte geveldelen bekleed met baksteen. De villa kent een krachtige beëindiging door overkragende dakvlakken. Aan de voorzijde strekt de uitkraging zich beschermend over het terras, dat enigszins boven het landschap lijkt te zweven.
Toon alles

Andere nieuwsberichten

Tiny Houses in de sociale huur als toekomstbestendig ontwikkelmodel

4 uur geleden

Bouw woongebouw van BULK architecten en General Architecture gestart

Vandaag, 10:40

Faculteit ITC van Universiteit Twente uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024

Gisteren, 20:30

Kerk hervindt buurtfunctie als supermarkt

Gisteren, 14:39

EU-partijen beloven zich in te zetten voor betere huisvesting

Vandaag, 09:40

De Jonge is nog niet tevreden over woningbouwbeleid Zuid-Holland

Vandaag, 09:00

Dashboard voor biodiversiteit kleurt vooralsnog oranje en rood

Gisteren, 12:05

Buro Lubbers breidt directie uit

Gisteren, 11:40

Francine Houben geëerd met NAF Ambassadors’ Award 2024 voor transformatie van Martin Luther King Jr. Memorial Library

22 mei, 9:30

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

21 mei, 10:43
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan