Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne

'Agile' werkomgeving voor Philips in voormalig laboratorium

23 april 2018, 16:42
OTH architecten heeft een voormalig natuurkundig laboratorium van Philips in Eindhoven tot het nieuwe onderkomen van de Philips-geledingen Healthcare Informatics en Health Suite Digital Platforms getransformeerd. Het kantoor is volledig ingericht op de ‘agile’ manier van werken, waarbij flexibele en multidisciplinaire projectteams in korte cycli werken.

Om deze reden is de werkomgeving verdeeld in drie zones, die luisteren naar de namen fun, team work en co-creation. Deze indeling moet werknemers en bezoekers aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen en het beste uit zichzelf te halen, meldt OTH.

Het voormalige laboratoriumgebouw HTC-36 is voor de nieuwe functie intern volledig gestript. Centraal in het gebouw bevond zich over drie verdiepingen een zogenaamde ‘dode’ kamer, een ruimte rondom voorzien van schuimrubberen punten om geluid volledig te absorberen. In de nieuwe situatie is de dode kamer opengebroken en omgevormd tot een ruimtelijk atrium, dat daglicht diep in het gebouw brengt.

Onder de schuimrubberen punten kwamen metselwerk muren tevoorschijn, die het atrium een bijzondere uitstraling geven, vertelt OTH. Nieuwe, stalen trappen verbinden de omliggende verdiepingen. Even verderop zorgt een tweede, kleiner atrium voor nog meer visuele verbinding tussen de verdiepingen.

Rondom het gebouw zijn verschillende betonnen kelderlichten verwijderd en is het maaiveld omlaag getrokken. Dankzij de atria en het verlaagde maaiveld komt er in de nieuwe situatie voldoende daglicht in het souterrain om het als werkomgeving te gebruiken.          

Fun-omgeving
In het hart van het gebouw, nabij de atria, ligt de fun-omgeving. Hier kunnen medewerkers en bezoekers even ontsnappen aan het kantoorleven. Er is ruimte om zowel collectief als individueel te ontspannen, dankzij spelelementen en informeel meubilair.

Rond de fun-area, waar ook voorzieningen als pantry en koffiecorner zijn gesitueerd, ligt de team work-zone. Aan de buitengevel bestaat deze uit zogenaamde studio’s, creatieve ruimten waar teams van acht tot tien personen werken. Op de begane grond is hier een bestaande visgraat parketvloer hergebruikt.

Antracietkleurige kasten met open vakken zorgen ervoor dat teams hun werkruimte kunnen personaliseren, om de team identiteit uit te dragen en de saamhorigheid te versterken. Meer gesloten ruimten, waarin een variatie aan werkplekken is gemaakt, vormen de overgang tussen de studio’s en de fun area. In dit gebied liggen overlegplekken, scrumplekken, belplekken en concentratiewerkplekken.

Nabij de entree van het gebouw is de co-creation-omgeving gesitueerd. Dit gebied bestaat uit een mix van open en gesloten ruimten voor formeel en informeel overleg. De layout is volledig flexibel, dankzij multifunctioneel meubilair en verplaatsbare wanden. 

Industriële karakter
Het industriële karakter van het gebouw op de High Tech Campus is behouden en zelfs versterkt, meldt OTH. Installaties zijn in het zicht gelaten, om de hoogte van de verdiepingen te maximaliseren. Een nieuwe, witte gietvloer en antraciet geschilderd bouwkundig plafond, maken de verdieping tot een eenheid.

Het weer zichtbaar gemaakte metselwerk en het bestaande visgraat parket zorgen voor een natuurlijk accent in de basis van beton, staal en glas. Bijzondere plekken kregen nadruk door deze in blauw- of groentinten uit te werken.   

Andere nieuwsberichten

Tilburgs Koningsplein wordt Koningswei

Gisteren, 15:25

Mysterieus ‘stealth’ buitenhuisje gerealiseerd op Buitenplaats Koningsweg

Gisteren, 15:09

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? vertelt inheems verhaal van New York

Gisteren, 11:10

Popma ter Steege ontwerpt ‘Kantoor vol Afval’ voor Rijksvastgoedbedrijf

Gisteren, 10:00

Francine Houben geëerd met NAF Ambassadors’ Award 2024 voor transformatie van Martin Luther King Jr. Memorial Library

Gisteren, 09:30

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

21 mei, 10:43

Daiwa House opent fabriek waar modules van de lopende band komen

21 mei, 9:45

Inzendtermijn voor de Dutch Daylight Awards 2024 twee weken verlengd

21 mei, 8:30

Bouwend Nederland: mooie ambities, komt aan op goede uitvoering

17 mei, 1:17

WRK Architecten deelt kennis rond duurzaam ontwerpen op eigen website

16 mei, 12:18
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan