Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: helgasnelarchitecten
Copyright: helgasnelarchitecten
Copyright: helgasnelarchitecten
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Copyright: helgasnelarchitecten
Copyright: helgasnelarchitecten
Copyright: helgasnelarchitecten

Nieuwe manier van werken ondergebracht in standaard kantoor

18 april 2018, 16:07
Een nieuwe manier van werken faciliteren in een standaard kantoorpand. Dat was de opgave waar helgasnelarchitecten zich voor gesteld zag bij de nieuwe huisvesting van woningcorporatie De Goede Woning in Zoetermeer. De oplossing vond het bureau in het creëren van een open ruimte, waar de medewerkers gestimuleerd worden elkaar en de bewoners te helpen.

De Goede Woning heeft zich gevestigd in een vrij doordeweeks kantoorpand met een diepte van 14,40 meter en een verhuurbare oppervlakte van 500 vierkante meter per verdieping. Tegelijkertijd was de woningcorporatie op zoek naar een nieuwe manier van werken. Bewoners moesten niet langer stuiten op balies en doorverwijzingen binnen de organisatie, maar op open en directe wijze geholpen worden.

Om het pand geschikt te maken voor dit dienstverleningsconcept, moesten er structurele aanpassingen worden gedaan. Hoewel het gebouw voorzien is van twee afgesloten trappenhuizen en liften, wilde het bureau een open verbinding tussen de verdiepingen creëren. Dit werk stimulerend voor communicatie, interactie en ontmoeting, enkele belangrijke thema’s binnen de nieuwe werkwijze.

Er zijn twee vides gecreëerd, die ten opzichte van elkaar verschoven liggen. Daarin zijn trappen gelegd. De vides laten tevens het zonlicht binnenvallen, dat in samenspel met het hout van de wanden en het meubilair plus de aanvullende kleuren van het interieur zorgt voor een ‘blonde’, natuurlijke sfeer. Door de afgeronde vorm van de wanden en meubels wordt de ruimte verzacht.

Open spreekplek
De bewoners worden ontvangen in een open ruimte, waar ze eerst een kop koffie aangeboden krijgen en vervolgens hun vragen kunnen stellen in een open spreekplek.

De medewerkers, die jarenlang gewend waren te werken achter een ‘veilige’ hoge balie, zijn door de architecten geholpen om te wennen aan de nieuwe situatie. “Veiligheid wordt gevormd door sociale controle van je collega’s en een omgeving die met aandacht voor het detail en met aandacht voor de bezoekers is ontworpen”, verklaart helgasnelarchitecten.

De medewerkers hebben eveneens een bijdrage geleverd aan het schetsontwerp. Dat gebeurde in vier groepen en acht workshops, waarbij niet alleen de nieuwe werkomgeving ontstond, maar de organisatie ook leerde op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken.   

Andere nieuwsberichten

Rotterdam Architectuurprijs 2024 naar Grondstoffenstation Afrikaanderplein en Metrostation Strand

Gisteren, 20:00

Eerste Tilburg Architectuurprijs voor transformatie kloostercomplex Oude Dijk

Gisteren, 18:58

Amsterdamse wijk Holendrecht ondergaat grote vernieuwing

Gisteren, 16:35

Doepel Strijkers ontwerpt restaurant en cocktailbar in top Zalmhaventoren

Gisteren, 14:14

Woonbond wil dat Keijzer zich inzet voor lagere huren en meer sociale woningen

Gisteren, 15:21

Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

Gisteren, 12:20

Amsterdam wil verduurzamen erfgoed makkelijker maken

Gisteren, 10:44

Haas en konijn in Utrecht straks beschermd bij slopen en bouwen

13 juni, 10:19

Zuid-Hollandse coalitie na ruzie met De Jonge: eind goed, al goed

13 juni, 9:34

Arcadis: Amsterdam en Rotterdam bovenaan lijst duurzaamste steden

12 juni, 12:17
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan