Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem
Copyright: Gerald Van Rafelghem

Kantoor met woningen van BURO II & ARCHI+I

18 februari 2013, 17:17
In opdracht van huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning heeft BURO II & ARCHI+I de kantoren van de opdrachtgever met zeven sociale huurwoningen gecombineerd.

De sociale bouwmaatschappij Goedkope Woning heeft haar kantoor in twee aangrenzende woonhuizen uit het begin van de twintigste eeuw in de Kortrijkse Nieuwstraat. Toen in 2006 een nieuwe directeur aantrad, kwam ze in een huis waarin nog veel authentieke details aanwezig waren, maar dat verder in verwaarloosde staat verkeerde.

Renovatie van het pand was noodzakelijk om op een hedendaagse en comfortabele wijze te kunnen werken en om cliënten op een goede manier te ontvangen. Met het oog op efficiënte samenwerking en de toegankelijkheid van de kantoren voor alle bezoekers, lag het voor de hand het hele kantoor op de begane grond te situeren.

Kantoor
De representatieve functies zijn aan de voorzijde in het oude huis ondergebracht. Ze sluiten aan op het nieuwe landschapskantoor achterin, akoestisch gescheiden door een zone met alle ondersteunende diensten.

De grillige vorm van de muur tussen Goedkope Woning en de naastgelegen winkel heeft BURO II & ARCHI+I gebruikt om bergingen, een garderobe en een rollend archief onder te brengen. Twee ruime binnentuinen zorgen voor groen en daglicht bij het landschapskantoor.

Appartementen
Omdat het pand op een gunstige plek in het stadscentrum staat, is besloten de verdiepingen in te richten als sociale huurappartementen. De oude trap is vervangen door een trappenhuis volgens de geldende brandweernormen. De huurappartementen van verschillende indeling en grootte liggen boven de kantoren en de aangrenzende meubelzaak.

Bij de voorbereiding van het project zijn enkele belangrijke uitgangspunten gesteld, waaronder een goede ontvangst voor de bezoekers, een sober ingerichte en gezonde werkomgeving voor de medewerkers, renoveren met respect voor de architecturale kwaliteiten van het bestaande gebouw en de nieuwe appartementen voorzien van veel daglicht en voldoende buitenruimte.

Interieur
De open landschapskantoor heeft een gepolijste betonvloer en is ingericht met praktische en efficiënte meubelen, met individuele werkbladverlichting. Bij de restauratie van het interieur in het oude huis zijn de ramen, die niet meer origineel waren, zoveel mogelijk naar de oorspronkelijke vorm en met moderne technieken vernieuwd. De parketvloeren zijn voorzien van een onderparket en de stenen vloer, plafonds en schoorsteenmantels zijn gerestaureerd.

Andere nieuwsberichten

Restaurant van hergebruikte bouwmaterialen voor Tuinen van West Amsterdam

Gisteren, 13:50

Nederlands paviljoen op internationale boekenbeurs Taipei geopend

Gisteren, 11:34

Inschrijving voor Rietveldprijs 2024 geopend

Gisteren, 09:20

Symposium over belang en doel van tekenen voor architecten

22 februari, 5:26

ING verwacht dat huizenprijzen tussen vijf en acht procent stijgen

Gisteren, 14:38

Naturalis lanceert methodiek om biodiversiteit bermen te vergroten

Gisteren, 12:19

Bouwbedrijf BAM haalde eigen, aangescherpte veiligheidsdoel niet

Gisteren, 10:27

Klimaat- en energiebeleid kost gemeenten fors meer volgens rapport

22 februari, 4:12

Recordomzet voor Arcadis, een derde meer winst

22 februari, 10:11

Twee doden en twee gewonden door ongeluk bij brug in aanbouw Lochem

21 februari, 1:27
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan