Trespa wint Europese design award

23 december 2009, 11:28
Gevelpanelenfabrikant Trespa heeft de DME award (Design Management Europe) gewonnen. Deze prestigieuze prijs bekroont Europese bedrijven en organisaties die design op een strategische manier integreren in hun bedrijfsvoering.

Trespa is winnaar in de categorie grote bedrijven en nam de prijs in ontvangst tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Volgens de jury is Trespa erin geslaagd om architecten te inspireren door middel van vernieuwende gevelconcepten waardoor een hoger niveau in architectuur behaald kan worden.

In het kader van de Nederlandse Dutch Design Week werd voor de derde keer De Europese Design Management Award uitgereikt. De prijs wordt beschouwd als de Oscars op het gebied van design management. De relatief jonge prijs reflecteert het groeiende besef dat design een belangrijke element is voor innovatieve en succesvolle ondernemingen.

Trespa wist in de categorie grote bedrijven internationale concurrenten als Achmea, Rabobank en LEGO achter zich te laten en volgt hiermee de eerdere winnaars Virgin Atlantic (2008) en Loewe (2007) op.

Van product naar inspiratiebron
Fred Collopy, jurylid van Design Management Europe (DME) licht de keuze voor Trespa als winnaar toe: “Architecten worden met de gevelconcepten van Trespa op een juiste manier voorzien in hun behoeftes en raken door hen geïnspireerd. Het helpt ze te presteren en te innoveren. Dit alles leidt tot nieuwe mogelijkheden qua architectuur.”

Aart Jan van der Meijden, sales director van Trespa: “Het is een kroon op ons werk om onze ambitie - een rol te spelen in de realisatie van moderne architectuur - terug te zien in het jurycommentaar. Wij varen al enkele jaren een consistente koers met design als hoofdrol in onze bedrijfsfilosofie en producten.”

Trespa heeft vanaf 2004 geleidelijk haar aandacht verlegd van gevelpanelen naar het aanbieden van gevelconcepten. Deze designfocus heeft ervoor gezorgd dat het merk Trespa zich de afgelopen jaren heeft versterkt. Door mee te denken en samen te werken met architecten en andere partijen wil Trespa buitengewone ideeën en dromen concreet omzetten in fascinerende en duurzame gebouwen.

De realisatie van het Trespa Design Centre in New York, dat tevens ingericht is met producten van andere Nederlandse ondernemingen en bekende Dutch Designers, is hiervan een goed voorbeeld.

Designpartners
Naast het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten, heeft Trespa ruimte gemaakt voor de conceptuele kant die uitgewerkt is in een drietal thema’s: ritme, diepte en karakter. Met Zilver innovation uit Rotterdam ontwikkelt Trespa gevelideeën waarbij de uitdaging wordt gezocht de architect te raken.

Van Zandbeek Communicatie & Creatie uit Eindhoven verzorgt een aansluitende communicatiestijl waarin de architect wordt aangesproken in zijn eigen taal. Daarnaast brengt Studio Schoot uit Oirschot de ontwerpen ruimtelijk tot leven in beurspresentaties en showroominrichtingen.

De synergie die ontstaat door de samenwerking van partijen heeft geleid tot een gestructureerd designmanagement waarbij de vrijheid wordt geboden om met elkaar in discussie te gaan en daar waar nodig aan te vullen. Dit heeft geresulteerd in de groei van het merk Trespa waarbij design in alle aspecten centraal staat.

Trespa
Trespa International, met het hoofdkantoor in Weert, Nederland, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, interieuroppervlakken en andere toepassingen. Trespa heeft de expertise en middelen in huis om specifieke producten te leveren voor veel verschillende toepassingen en markten.

In aanvulling op hun buitengewone prestaties bieden de producten van Trespa aan voorschrijvers en gebruikers een ongekend brede keuze aan dessins, kleuren en oppervlaktestructuren. Trespa is actief met eigen kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Verenigde Staten en China en Singapore en in de rest van de gehele wereld middels exclusieve distributiepartners.

Trefwoorden

trespa

Andere nieuwsberichten

Gent krijgt grootschalig complex voor meer dan 500 studenten

3 uur geleden

Groningen als 'voorbeeldige stad' in expositie door De Zwarte Hond

3 uur geleden

What If Lab resulteert in ideeën over hergebruik windturbine-onderdelen

Vandaag, 13:21

Poppenhuizen voor kinderen met energiestofwisselingsziekte worden geveild

Vandaag, 10:46

Massaclaim van drie miljard tegen Staat om Schiphol in de maak

Vandaag, 14:10

Private huursector gegroeid, met name dankzij nieuwe woningen

Vandaag, 11:42

Schoenenkwartier Waalwijk organiseert architectuurrondleidingen

Vandaag, 09:32

Woontorens The Grace worden lager dan gepland

26 april, 2:37

Tweede Kamer neemt nieuwe huurwet aan

26 april, 11:24

Brabant gaat door met stikstofaanpak en ziet op termijn ruimte

26 april, 9:00
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan