Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Filip Dujardin
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau
Copyright: Eduardo Souto de Moura / META architectuurbureau

Eduardo Souto de Moura en META presenteren opgeleverd BMCC Brugge

28 februari, 13:19
In Brugge is het door Eduardo Souto de Moura en META architectuurbureau ontworpen Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) opgeleverd. Het gebouw bestaat uit een multifunctionele beurshal op de begane grond en een congrescentrum op de verdieping. Bij evenementen kunnen de glazen buitenwanden van de beurshal worden geopend, zodat ook het plein onderdeel wordt van het programma.

Het BMCC is gerealiseerd op de plek van een vijftig jaar oud en als tijdelijk bedoeld beursgebouw dat zijn maximale levensduur bereikt had. Behalve een 4.500 vierkante meter grote nieuwe beurshal is ook voorzien in een congresgedeelte en een vernieuwd plein, dat meer dan diens voorganger (waar vooral geparkeerd werd) als openbare ruimte en evenementenlocatie gaat dienen.

Het gebouw rust op een glazen plint en heeft een enorme gevel van bakstenen kolommen die aan de kant van het plein uitkraagt. Ook de wanden aan de andere zijden zijn gerealiseerd van roodbruine, vol in de mortel geplaatste bakstenen, die refereren aan het historische kleurenpalet van Brugge en de traditionele manier van metselen in de stad.

De massieve baksteenkolommen geven de voorgevel een strak ritme en fungeren als zonwering. Vanaf de tweede verdieping sturen en omkaderen ze het zicht richting het centrum, waar onder meer de drie torens van het Belfort, de Sint-Salvatorskathedraal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk te zien zijn.

Gemeenschappelijke entree
Het beurs- en congresgedeelte zijn met elkaar verbonden via een gemeenschappelijke entree, maar kunnen onafhankelijk van elkaar en tegelijkertijd worden gebruikt. De beurshal is ontworpen als één grote ruimte die dus gekoppeld kan worden aan het voorplein. Het congresgedeelte is opgedeeld in meerdere functies, waaronder een auditorium met verschuifbare tribune.

De vernieuwing van het Beursplein behelsde het plein zelf, maar ook de omliggende straten. Het plein is meer een verblijfsplaats geworden, de parkeerplaatsen zijn naar de randen verschoven. Voor de bestrating van het plein en de directe gekozen zijn materialen als gewassen beton, lichtgrijze composiet en kasseien van Portugees graniet gebruikt, die tezamen een harmonieus geheel vormen.

Andere nieuwsberichten

Studio RAP levert drijvende woning van hout en kurk op

25 november, 2:38

Kantoorpand Van Hallstraat Amsterdam getransformeerd tot woongebouw

25 november, 12:23

Weg vrij voor realisatie woningbouwproject Nieuw Bergen in centrum Eindhoven

25 november, 10:46

Auditorium als centrale ontmoetingsplek op de ASML-campus

24 november, 5:20

Reuters: Chinese centrale bank schiet vastgoedsector te hulp

25 november, 3:29

Groningen krijgt eind 2027 naar verwachting waterstoftrein

25 november, 10:01

Flevoland wil Almere 2,2 miljoen coronasteun voor Floriade geven

25 november, 9:22

Aedes: corporaties bouwden meer woningen, maar ambities geremd

24 november, 1:57

Amsterdam wil minder statushouders in wooncomplexen met jongeren

24 november, 9:51

Een op drie nieuwe woningen moet voor ouderen worden gebouwd

24 november, 9:08
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan