Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Concept
Copyright: Kraal Architecten
Achtergevel
Copyright: Kraal Architecten
Zijgevel links
Copyright: Kraal Architecten
Zijgevel rechts
Copyright: Kraal Architecten
Dwarsdoorsnede
Copyright: Kraal Architecten
Langsdoorsnede
Copyright: Kraal Architecten
Begane grond bestaand
Copyright: Kraal Architecten
Begane grond nieuw
Copyright: Kraal Architecten
Eerste verdieping bestaand
Copyright: Kraal Architecten
Eerste verdieping nieuw
Copyright: Kraal Architecten
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Copyright: Ed van Rijswijk
Concept
Copyright: Kraal Architecten
Achtergevel
Copyright: Kraal Architecten
Zijgevel links
Copyright: Kraal Architecten
Zijgevel rechts
Copyright: Kraal Architecten
Dwarsdoorsnede
Copyright: Kraal Architecten
Langsdoorsnede
Copyright: Kraal Architecten
Begane grond bestaand
Copyright: Kraal Architecten
Begane grond nieuw
Copyright: Kraal Architecten
Eerste verdieping bestaand
Copyright: Kraal Architecten
Eerste verdieping nieuw
Copyright: Kraal Architecten

Contrastrijke uitbreiding door Kraal Architecten

23 augustus 2017, 10:26
In een bosrijke omgeving in Bilthoven heeft Kraal Architecten een villa gerenoveerd en uitgebreid. Ook het interieur is door het architectenbureau aangepakt. De uitbreiding vormt een opvallend contrast met de bestaande villa.

Het architectenbureau heeft de woning uitgebreid door de toevoeging van verschillende volumes. Uitgangspunt bij het ontwerp was de introductie van nieuwe assen in de plattegrond, waardoor logische looplijnen en behaaglijke leefruimten konden worden gecreëerd.

De schil van de uitbreiding is uitgevoerd in zwart zink en glas, wat een sterk contrast vormt met de bestaande chalet-achtige villa. Daarnaast is de kleurstelling van de bestaande villa aan gepast, waardoor het aanzien compleet is veranderd. Hiermee voldoet de renovatie aan de wens van de opdrachtgever om de woning eigentijdser en minder massaal te laten ogen.

Binnen-buiten
De uitbreiding is, in overeenstemming met het programma van eisen, geheel aan de achterzijde van het huis gerealiseerd. Het ontwerp zorgt voor een sterke verbinding tussen binnen en buiten. Zo lopen de puien van de eetkamer en de keuken tot voorbij het plafond, wat een grote openheid geeft.

De badkamer op de eerste verdieping en ligt deels achter de pui van de keuken op de begane grond. Het ligbad biedt een panoramisch uitzicht op de tuin. De douche bevindt zich vlak onder het schuine dak en geeft uitzicht op zowel de achter- als de voortuin.

Uitdieping
Het interieur diept de richting van het architectonisch concept verder uit, legt Kraal Architecten uit. Het bureau heeft met een samenhang van materialen, vormen en kleuren een eenheid tussen de verschillende leefruimtes bewerkstelligd. De rustige basis is gecombineerd met deuren met een zwart stalen profiel.

Aan het interieur is een aantal maatwerkmeubels toegevoegd. Met het maatwerk heeft het architectenbureau de ruimtes effectief ingedeeld en benut. De wensen van de opdrachtgever zijn in de meubels tot in detail doorgevoerd, aldus Kraal Architecten. 

Andere nieuwsberichten

Nieuw paviljoen met expositie bij Pools Militair Ereveld in Breda

Gisteren, 17:53

Woningen in monumentaal schoolensemble in Meppel

Gisteren, 16:02

Tweedelig woningbouwproject van Studio Larkemika in Schiedam

Gisteren, 13:32

MVRDV-masterplan voor Karlsruhe met zwevende tuin als blikvanger

Gisteren, 11:39

Strootman Landschapsarchitecten krijgt opdracht voor woonwijk Zuidlaren

31 juli, 11:30

Natuur & Milieu: hoop op stedelijke zero-emissiezones 2025 bijna vervlogen

30 juli, 11:36

Shell en Eneco bouwen derde subsidieloze windpark op zee

30 juli, 9:41

Arnhem wil schaduwplekken en koelteroutes aanleggen

29 juli, 11:58

Aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken in twee jaar verdubbeld

28 juli, 10:16

Verkoop vakantiehuizen gestegen door coronacrisis

27 juli, 9:56
Robert MuisRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan