Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter

M+R renoveert kantoorpand voor Nieuwe Werken

27 maart 2013, 12:39
In opdracht van Mazars accountants & adviseurs heeft M+R interior architecture het bestaande kantoorpand in Breda gerenoveerd. In het nieuwe ontwerp is nu genoeg ruimte om de twee huidige vestigingen in Breda en Bergen op Zoom samen onder te brengen. In totaal is in het gebouw 2.160 vierkante meter vloeroppervlakte geschikt gemaakt voor Het Nieuwe Werken.

Aanvankelijk wilde Mazars verhuizen naar een compleet nieuw pand, maar vanwege oplopende huurkosten en problemen met vergunningen besloot men om naar alternatieven te kijken. Op verzoek van Mazars maakte M+R een ruimtestudie om de mogelijkheid te bekijken om beide vestigingen in het pand te huisvesten. Er werden meerdere indelingsvarianten onderzocht.

Verduurzaming
Omdat er geen andere gegadigden waren voor de huur van het pand, toonde de verhuurder zich welwillend om 1,5 miljoen te investeren. Met name de plannen van M+R om het pand energiezuiniger te maken, trokken de verhuurder over de streep. Door het verouderde kantoorgebouw te moderniseren sluit het ook weer aan bij de uitstraling van Mazars.

M+R voegde onder andere een thermische isolatie aan de binnenzijde toe zodat radiatoren overbodig werden en een strakke binnengevel werd gecreëerd. Bovendien werden de E- en W installaties geüpgrade en werden er bouwfysische verbeteringen aangebracht.

In de gevel werden nieuwe, grotere vensters aangebracht en de gehele gevel werd behandeld met een duurzame keimlaag. De entree van het gebouw werd aangepakt door de luifel uit te breiden. Verder werd er een nieuwe trap en een goederenlift geplaatst. De energetische verbeteringen zorgden van een opwaardering van het energielabel van F naar A.

Gevarieerd werklandschap
Door verschillende soorten werkplekken met elkaar af te wisselen, is op de eerste en tweede verdieping een gevarieerd kantoorlandschap gecreëerd dat aansluit bij Het Nieuwe Werken. Beide verdiepingen hebben een eigen huiskamer, repro en lockers. Voor interactie tussen beide werkvloeren is een vide aangebracht met daarboven een dakvenster voor extra toetreding van daglicht.

De begane grond en het souterrain kregen een meer publiek karakter om het gebouw uitnodigender te maken voor klanten en relaties. Op de begane grond bevinden zich een ontvangstruimte en de backoffices. Een overdekt plein met lounge en overlegplekken sluit aan op het eet-werkcafe met bibliotheek en semiafgesloten vergaderruimte. Het souterrain bevat meerdere vergaderruimtes en een collegezaal. Ook tussen deze twee vloeren is een vide aangebracht.

Realisatie
Om kosten te besparen is het gehele project uitgevoerd terwijl het kantoorgebouw in gebruik bleef. Tijdens de bouwactiviteiten werden medewerkers gestationeerd in het souterrain en op de begane grond. Na de realisatie van de twee werkverdiepingen zijn de begane grond en vervolgens het souterrain aangepakt. De gehele bouwperiode heeft nog geen zes maanden in beslag genomen.

Gerelateerde projecten

M + R interior architecture
M + R interior architecture

Andere nieuwsberichten

Abscis ontwerpt gebouw als uitbreidbare blokkenpuzzel voor Universiteit Gent

Gisteren, 14:40

Rijk gedecoreerde Sint-Franciscuskerk in oude luister hersteld

Gisteren, 14:29

Rijnboutt aan de slag met vernieuwing Lodewijk van Deysselbuurt

Gisteren, 11:32

Ook woningen met extra hoogte in dubbel woongebouw door Arons en Gelauff

Gisteren, 10:46

Groen licht voor bestemmingsplan Nieuw Kralingen

Gisteren, 15:57

Uitbreiding management Hollandse Nieuwe

Gisteren, 15:36

Vanaf 1 september vergunningvrij bouwen in Rotterdam

2 juni, 12:27

Realiseren klimaatbeleid kost komende jaren drie miljard per jaar

29 mei, 9:53

'Dertig jaar natuurbeleid heeft natuur niets opgeleverd'

29 mei, 9:21

Planbureaus willen af van begrip anderhalvemetersamenleving

28 mei, 3:25
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan